CUMPARAM

Cele mai bune fonduri de ten pentru piele acneică

Eu nu sunt un beauty blogger. Sunt un urmăritor de beauty bloggers, nimic nu-mi scapă, știu tot ce e pe piață, cum arată, cum se poartă pe piele și cât costă. Învăț încă să mă machiez și sunt în permanentă căutare a kit-ului perfect pentru fiecare dimineață în care nu am timp, arăt dubios și vreau ca în 5 minute să radiez. Work in progress.

Că am acnee de vreo 15 ani am mai scris de multe ori. Cum am scăpat de ea, apoi a revenit și iar am scăpat de ea, v-am povestit. În principiu însă, cred că nu voi scăpa definitiv de ea niciodată, m-am obișnuit cu ideea. Trăiesc cu ea, asta e, mă adaptez în fiecare zi acestui fapt.

Iată din vasta mea experiență ce fonduri de ten ajută când ai asemenea problemă. Bonus, când ai peste 30 de ani, fondul de ten trebuie să mai aibă niște proprietăți, vă explic mai jos.

Întâi un scurt sfat important.

Trebuie să învățați să aplucați corect fondul de ten. Să aplicați un primer și apoi să tapotați fondul de ten. Eu obișnuiam să îl masez pe piele, iar asta făcea ca niciun fond de ten să nu aibă acoperire bună. Se tapotează! Căutați pe youtube tehnici de aplicare.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place. Este unul din cele mai rezistente fonduri de ten, cu acoperire medie, destul de elastic în caz că ai riduri. Adică nu usucă rău tenul, nu se strânge în riduri și linii formând efectul de mască. După aplicare, stai câteva minute și apoi zâmbește, încruntă-te, dacă vezi că se adună, folosește o pensulă ca să îl uniformizezi. Asta am învățat de la Alex Abagiu, la o demonstrație, este cel mai tare make-up artist ever!  Costă în jur de 200 lei  (acum văd că la Notino e 155 lei și la Douglas este 217, dar prețurile variază în funcție de promoții, deci îl găsiși mai mereu la n jur de 180 – 200 lei) și te ține cam 2 luni. E foarte bun iarna pentru mine, am un ten sensibilizat de la atâtea tratamente antiacnee și mă înroșesc de la vânt și frig. Acest fond de ten ajută, dar atenție are SPF doar 10! Eu caut produse cu 30 sau 50. Eu folosesc nuanța 2N1 Desert Beige.

 

 

Dermacol Cover. Fond de ten cu acoperire extremă. L-am găsit la Notino, la mall Promenada în București. Costă 45 lei acum, eu am prins o promoție și am dat doar 29 lei. Acoperă foarte bine, dar e imporant să îl aplici cu o tehnică bună și să nu îl lași în start gros. Rezistă bine, arată bine în poze, doar că ai nevoie de o conturare bună a feței, dacă nu pui blush și umbre, arăți ca un mim cu asta pe față.

Vichy Dermablend. Este un produs gândit pentru tenul cu acnee sau cicatrici după acnee. Se găsește în form mai lichidă pentr uten uscat și mai groasă pentru ten gras. Se aplică și acesta un pic dificil, pentru că și el are acoperire mare. Eu folosesc nuanța 25 Nude. Costă cam 100 lei. Acum văd că e 80 lei pe Emag. Vă recomand să mergeți într-o farmacie și să cereți mostre ca să găsiți nuanța potrivită. Vichy nu are multe și diferența dintre ele e cam mare, puteți greși alegând pe net.

Clarins Teint Haute Tenue. Nu încarcă atât de mult, arată bine pe ten, nu formează o mască. Se poartă bine la prețul lui, mai bine ca altele adică, e 170 lei acum la Sephora. Îl recomand, chiar și pentru ten sensibil.

Make-up Forever Ultra HD. Unul din cele mai folosite produse de make-up artiști, este ușor, nu are acoperire mare și arată foarte bine chiar și de aproape. E pentru ten normal și mixt, eu am ten gras și deshidratat și nu prea rezistă pe piele. L-am avut și știu că multe prietene sunt foarte fericite cu el, dar e un produs care mie nu prea mi se potrivește. Merită încercat însă, e un brand care face produse de calitate. Costa cam 150 – 180 lei. Îl găsiți la Sephora.

Avene Cleanance. Loțiune matifiantă cu SPF 50. Chestia asta e magică. Imaginați-vă un fel de BB, adică nu colorează mult, trebuie să îți asumi un pic acneea, dar estompează foarte bine roșeața, cearcănele, semnele (dacă ai pete de la acnee) și dă foarte multă luminozitate. Matifiază și rezistă efectul câteva ore bune. Pare că nu ai nimic pe ten, este o loțiune ușoară. Eu o folosesc indiferent de anotimp, nu doar vara, SPF 50 ajută pielea tot anul, ajută să rămână luminoasă, nepătată, neridată. SPF e important ca să nu înrăutățești acneea, apropo. V-o recomand din tot sufletul. Costă cam 50-80 lei. La farmacia Bebe Tei are un preț foarte bun, cam 57 lei acum.

Astea sunt recomandările mele. Că poate voiați să vă luați ceva de Moș Nicolae și nu știați ce. 🙂

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply