Cine e Andressa?

Ma numesc Andreea-Mihaela Retea. Sunt o povestitoare nascuta in 1984, mama, pasionata de calatorii, muzica, seriale TV si mancaruri exotice, preferabil gatite de un chef respectat, dar si de catre mine.

CONTACT

Daca doriti sa ma contactati, imi puteti scrie folosind orice retea sociala, de exemplu, Facebook. Gasiti butonul “Send Email”.

Daca nu aveti deja numarul meu de telefon, scrieti-mi un email.

Vă rog să mă sunați dacă vreți să îmi trimiteți ceva prin intermediul unui curier.

POVESTEA BLOGULUI

Sunt autoarea acestui blog din 2005, iar asta mi-a schimbat viata. Am inceput sa povestesc despre viata mea si sa imi expun parerile ca un experiment, cand nu aveam toti broadband la discretie, nici nu era clar ce este un blog. Iar Facebook, tineti-va bine, inca nu aparuse! Social media insemna mail, Hi5 si Yahoo Messenger. Datorita blogului am descoperit o lume incredibila, toti autorii erau egali, cetateni ai acestui univers online deschis oricui are un monitor si o tastatura, indiferent de varsta sau profesie. Mi-am facut o multime de prieteni noi, unii studenti, ca si mine, altii jurnalisti, IT-isti, antreprenori, managerii unor companii din industria comunicarii. Am invatat multe, am primit oferte de angajare, iar in jurul blogului s-a creat o comunitate de oameni care au in comun aceeasi viziune despre viata: ne place sa radem si sa ne distram, ne sustinem prietenii, repectam munca altora, ne exprimam cu eleganta si vrem sa facem lumea mai frumoasa.

VIATA MEA PROFESIONALA

Sunt freelancer, lucrez în PR.

Am lucrat în televiziune, mai precis la ProTV, din 2007 până în 2018.

Am devenit frelancer in 2016, după 9 ani în producție la ProTV. Creez continut si vin cu idei pentru mai multe proiecte, unul dintre ele, cel de suflet, este inca acest blog. Fac buzz in social media pentru clientii mei si incerc sa inspir si sa ajut cat mai multi oameni.

In 2017 am lansat proiectul video IUBIM by Andressa, o serie de interviuri cu femei pe teme diverse, de la provocarile vietii de mama de gemeni, la depasirea perioadei de divort, viata de emigranta in Romania, dietele in viata unei femei sau depresia. Il puteti urmari pe canalul meu de Youtube, unde va invit sa va si abonati, sau pe pagina de Facebook a blogului.

În 2018 am lansat emisiunea Inspirația de Weekend la ProTV, o emisiune de lifestyle cu influenceri difuzată duminica de la ora 11:00. Am fost coprezentatoare, împreună cu Irina Fodor, și producătoare.

Imi place sa particip la conferinte, trainguri si seminare pe teme de marketing, social media, PR si feminism. Uneori, sustin si eu prezentari.

Am colaborat si cu redactia Perfecte.ro si am fost editorialist timp de un an si jumatate la Prosport (editia tiparita).

Am urmat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, sectia Jurnalism. Am lucrat la ProTV cateva luni, cand eram inca studenta, si ca office manager la o asociatie, iar cand am terminat facultatea m-am angajat la ProTV ca scenarist. Am lucrat in ProTV 9 ani, pana cand mi-am dat demisia. In aceasta perioada am fost promovata pe postul de producator executiv, unde aveam rolul de a inspira si motiva echipa de reporteri si de a rezolva orice problema parea imposibil de rezolvat. De obicei, reuseam.

Am facut voluntariat in Asociatia Master Forum din 1997 pana in 2007.

CREZUL MEU

Mi-am dat seama ca fericirea si succesul au ceva in comun: inseamna in mare masura numarul oamenilor pe care ii ajuti. Eu incerc sa ajut mai ales femei pentru ca si eu, la randul meu, am fost inspirata si ajutata tot de femei care au crezut in mine cand alti sefi ar fi zis: “Asta nu e munca de femei” sau “Nu ai c…e.”.

Read more about my work:

View andreea ro's profile on LinkedIn

 

Gasiti pe pagina mea de prezentare ca profesionist, Retea.eu, cateva date despre companii si oameni cu care am lucrat.

ALTE PROIECTE

In 2006 am lansat proiectul OverheardinBucharest.ro impreuna cu prietena mea, Flavia. Am creat apoi o retea nationala pe site-ul overheardin.ro. La vremea lui a fost ceva deosebit, am aparut in presa mai multe ori. Atunci mi-am dat seama ca uneori cele mai frumoase proiecte iau nastere din pasiune, nu din nevoia de a castiga bani sau a rezolva o problema.

BLOG IN TOP

In 2016, 2017, 2018, 2019  blogul s-a aflat in Top 50 Bloguri Generaliste realizat de Revista Biz luand in considerare nominalizarile agentiilor.

Acest blog a fost nominalizat la

  • Digital Divas 2016 (People’s Choice) si in 2018, 2019 și 2020 (Best Lifestyle Blog)
  • Gala Unica 2016 (Trending Bloggers Award) si 2018 (Social Media Star Award)

PUBLICITATE

Promovez numai servicii sau produse care imi plac sau in care cred. Orice advertorial este marcat cu tag-ul “Publicitate” si toate sunt bazate pe un contract. Blogul ramane pentru un mine un hobby si o sursa de venit, dar nu este principala.

Am avut pana acum contracte cu mai multe companii si branduri, printre care: AVON, Gerlinéa, IKEA, Lay’s, Lipton, Mastercard, Plant Line, Vodafone, Telekom, Republica Bio, ZOOT.

 

Asta sunt eu. 🙂

Photos by Anelise Sălan (1) și Andreea Retinschi (2)