NE DISTRAM

Ai nevoie să vezi cu ochii tăi că totul va fi bine. Mai ales când e greu

Când bărbatul ăla care te face să visezi cu ochii deschiși îți spune că nu își poate imagina viața fără tine.

Când el e prietenul tău cel mai bun și te vede ca pe sora lui. Până într-o zi. Când îți spune că te iubește.

Când vrei ca el să te sune, deși nu ați mai vorbit demult, și să îți spună că și-a dat seama ce greșeală imensă a făcut. Te roagă să îl ierți, să îl primești înapoi. Și știi că de data asta va fi pentru totdeauna.

Când ajungi la o petrecere și, intrând pe ușă, parcă timpul stă în loc, muzica se oprește, iar privirea lui o întâlnește pe a ta. Parcă vă cunoașteți din altă viață. El știe deja că vei fi mama copiilor lui, deși nu ați făcut cunoștință.

Genul ăsta de lucruri se întâmplă numai în filme. Sau nu? Când lucrurile nu merg așa cum ai vrea, e greu să mai crezi în finaluri fericite. La ce să mai speri când ți-a dat papucii. Când și friptura s-a ars! Când ziua a fost atât de lungă și copilul nu mai adormea odată!

Dar ai nevoie să îți hrănești speranța. Ai nevoie de acel „mojo”: să intri într-o cameră cu sincera credință că poate fi momentul în care îl poți întâlni pe el. Să te cerți cu el cu pasiune, ca să te vadă cu adevărat, să se trezească din amorțire. Să regrete că te-a pierdut.

Când ziua se încheie și nu ți-a dat niciun motiv să visezi, atunci ai nevoie de puțin ajutor. Telecomanda este prietena ta și, în liniștea serii, îți oferă acea poveste care îți schimbă starea. Așa cum sunt cărți care îți schimbă starea, ba chiar și viața, eu am scris despre unele importante pentru mine, sunt și filme care reușesc să ne hrănească sufletul și imaginația. Disney Plus îți oferă multe astfel de seriale și filme. Împreună cu Miruna, am discutat despre cele mai bune filme care ne schimbă starea. Ne-am hotărât să dăm și premii: Telecomanda de Aur!

Am decis să dăm premii pentru categoriile:

“După ce ți-a dat papucii”

“Dupa ce ți s-a ars friptura”

“Dupa ce-ai culcat copilul”

 

Nominalizările mele sunt:

“După ce ți-a dat papucii”

Poor Things. Filmul care a plecat cu mai multe Oscaruri acasă anul acesta, inclusiv pentru cea mai bună actriță, este o poezie greu de descris. Nu stiu daca este un film care sa te inveseleasca, dar sigur este un film care sa iti schimbe starea, sa te faca sa te uiți altfel la tot ce te înconjoară.

Grey’s Anatomy. Nu există serial care să îmi fi mers la suflet mai mult. Am scris pe blog mult inspirată de starea pe care mi-a dat-o filmul, mai ales primul sezon. ”Pick me, choose me, love me” și ” “She shaved her legs for you!” sunt câteva replici pe care nu o să le uit niciodată. Serialul te face să crezi în dragoste adevărată și să speri că o vei găsi.

Joy este un film surprinzător de intrigant, deși aparent prezintă povestea unei femei banale (așa, ca noi), dar care numai banală nu este. Și nu se lasă, oameni buni. Nu lasă pe nimeni să îi spună că nu se poate. M-a mișcat, este o lecție de viață de care ai nevoie când primești o lovitură.

“Dupa ce ți s-a ars friptura”

The French Dispatch. Wes Anderson creează un univers atât de spectaculos din punct de vedere visual și niște povești atât de surprinzătoare încât uiți de orice eveniment nefericit din bucătărie sau de orice fel.

The Banshees of Inisherin. Nu am cuvinte, eu nu am mai văzut un asemenea film. Cu Colin Farrell și Brendan Gleeson – fabuloși în rolurile lor. Dă-o-ncolo de friptură, serios.

Tolkien. Filmul ni-l arată pe faimosul autor J.R.R.Tolkien în tinerețe. Ce a dus la scrierea cărților Hobitul și Stăpânul Inelelor? De unde a venit inspirația pentru cărțile care au schimbat cultura pop? Te întrebi poate cum ar trebui să folosești și tu experiențele prin care treci pentru a crea ceva valoros.

 

“Dupa ce-ai culcat copilul”

24. Primul serial la care am făcut binging. Te ține cu sufletul la gură, Kiefer Sutherland este perfect pentru rol, trebuie să îl vezi ca să înțelegi de ce e altfel decât multe alte seriale.

Homeland. Documentare excelentă, super realist, super actual și acum. Cum arată un război în zilele noastre? Imaginea cu mii de soldați care se întâlnesc pe un camp și se bat și se împușcă nu mai corespunde cu realitatea: lupta se dă la nivel de ideologie, prin dezinformare, este un război în care cine are informația câștigă, în care tehnologia este arma cea mai valoroasă. Homeland reușește să ne arate că eroii adevărați nu ajung să fie pe prima pagină a ziarelor, că nu există good guys și bad guys, ci doar oameni, cu calități și slăbiciuni.

Lost. Un serial care a făcut istorie. Și dacă deja l-ai văzut, este și mai interesant să îl revezi. Scenariul reușește să atingă o profunzime psihologică: are personaje complexe, cu suferințe, dileme și frici care ne sunt familiare tuturor. Ingredientul special este misterul, clar.

Le-ați văzut? Pe Disney oferta de filme și seriale e foarte bogată, mi-a fost greu să aleg doar 3 la fiecare categorie. Așa că recuperați telecomanda de la copii, că își strică ochii – se știe, ia să mai pună mâna pe-o carte, și hai să ne relaxăm împreună la niște filme bune.

Așteptăm și propunerile voastre. Condiția este să fie de pe Disney+.

Iar Academia suntem noi. 😊  Premiile sunt oferite de Disney+: abonamente anuale pentru 3 fete care intră-n joc, nu pentru filme. Noi câștigăm premiile și mai ales sentimentul că totul va fi bine. Ca să vă înscrieți în concurs, intrați pe Facebook la Miruna. Pe 01.04.2024 la 23.59 se termină concursul și Miruna extrage câștigătoarea.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply