M-am luptat să scap de acnee timp de 12 ani. (Povestea mea cu acneea este aici.) Sunt fericită să spun că nu mai am acum si multă lume mă întrebă cum să scape de ea, dar prea puțini vor să știe, dacă au pielea sănătoasă, cum să o păstreze așa. E mai important cred SĂ NU FACI ACNEE, decât să te vindeci de ea. În acest moment, una din trei persoane suferă de o formă de acnee, e clar că lumea face ceva greșit.
Așadar iată câteva lucruri importante pe care ar trebui să le faci, indiferent ce vârstă ai avea, ce zodie ai fi, ce muzică ți-ar plăcea etc etc.
Nu îți atinge fața. Ai pus mâna pe bani? Pe tastatură? Pe clanță? Ai fost la toaletă (- te-ai spălat pe mâini sper!!) Bleah, nu mai pune mâna aia împuțită pe fața ta! De câte ori îți vine să te atingi pe față, pune 100 lei deoparte. Îți vor trebui pentru dermatolog. Tratamentul e scump.
Nu te duce la tratamente faciale în locuri sinistre. E ieftin, de ce e ieftin? Ce produse se folosesc? Cine face tratamentul? E o persoană care a făcut pregătire în domeniu, are diplome sau are “chemare” și atât? Fii atent, afli pe pielea ta dacă știe ce face. Eu așa am făcut o acnee de care am crezut că nici Sfântul Petru nu mă mai scapă. Dacă salonul e într-o garsonieră la etajul 3 dintr-un bloc unde diverse ligheane și boluri cu “măști” stau pe jos mai bine mergi direct la un laborator si cere niste stafilococi la pachet, sa iti pui pe fata. Daca e ieftin, pune inca pe atat deoparte pemntru tratamente, iti spun de acum. Dacă ești din București, pot să îți recomand câteva locuri unde poți merge cu încredere pentru tratamente faciale, microdermoabraziuni și altele.
Nu îți “stoarce” chestii și nu scoate punctele negre. Nici la tratamentul cosmetic și cu atât mai puțin acasă. Nu asta e soluția, crede-mă, e doar calea cea mai scurtă spre o acnee gravă și cicatrici pe față. Toată lumea are din când în când coșuri, ele trec de la sine. Așa cum dacă îți apare o gâlcă nu încerci să o “storci” ci mergi la un medic sau aștepți să treacă, nici cu imperfecțiunile de pe ten nu trebuie să faci ceva diferit.
Dacă faci un tratament cosmetic și a avut și puține extracții (puțin și rar merge!) du-te acasă. Nu merge cu porii deschiși și tenul vulnerabil cu RATB, intr-un troleibuz murdar, barele alea nu sunt spălate niciodată, știi nu? Sau la o cafenea unde fac pariu că îți vei atinge fața de o mie de ori fără să te speli pe mâini. Eu am reușit o performanță, să fac 2 în 1, adică am fost la un tratament cosmetic într-un salon dubios de cartier, unde mi s-a “stors” fiecare por până m-am umflat toată, apoi am mers cu trenul și, de oboseală, m-am intins pe o banchetă, exact, cu fața direct pe tapițeria aia infectă. Da. Am făcut o acnee…
Folosește produse de îngrijire și de machiaj de calitate. Multe sunt bune, produse de 10 lei sau de 100 lei, bio sau nu, vezi tu, citește recomandări, găsești ceva și pentru tine.
Bucură-te de pielea ta, ai grijă mare de ea. Are legătură nu numai cu sănătatea chestia asta, ci și cu încrederea în sine.
Succes!
Sursă foto fată cu acnee și microdermoabraziune: Shutterstock
1 Comment
Florentina
25/09/2018 at 9:20 AMBuna! Spuneai in articol ca ne poti recomanda niste saloane? Chiar sunt in cautare… multumesc!