NE DISTRAM

Genul programului: tu decizi! Serialul The Kardashians pe Disney Plus sau o oglindă a lumii

Dacă trăiești pe planeta asta, ai auzit de familia Kardashian. Nu trebuie să fii fanul uneia dintre surori sau să fi văzut reality-show-ul de la cap la coadă ca să știi că femeile astea fac parte din definiția culturii pop a zilelor noastre. Fac bani cum respiră. Revista Forbes estima averea lui Kim Kardashian la 1 miliard de dolari in 2021, dar curând după aceea estimarea ajunsese la 1,8 miliarde. A fondat branduri de succes, dar pe lângă asta câștigă o mulțime de bani atât din reality-ul care le-a adus tuturor din familie celebritatea, cât și din publicitate. Numai pe Instagram, ea are acum 334 de milioane de urmăritori. Ca un fapt interesant, în SUA trăiesc 331,9 milioane de oameni. … Cum e asta?

Nici surorile nu o duc rău deloc: Kylie Jenner, sora de 25 de ani, fondatoarea Kylie Cosmetics, are o avere estimată de Forbes la 900 milioane de dolari. De fapt, că în timp ce eu scriu aceste rânduri averea ei a depășit un miliard de dolari și crește ca un cozonac în continuare.

Visul american trăit de surorile Kardashian-Jenner

Nu le putem ignora.

Ce fac ele contează. Cum arată ele contează. Ce spun ele contează.

Pe măsură ce popularitatea lor a crescut, de la lansarea serialului în 2007, până în zilele noastre, a fost vizibil că au impus noi standarde de frumusețe. Formele lor, fie naturale sau nu, au devenit sinonime cu sex-appeal-ul. Machiajul lor a devenit o „uniformă” pe care femei din toată lumea, fie că știau de unde a pornit moda sau nu, au adoptat-o.

Personal, pe mine m-a impresionat felul în care familia l-a sprijinit pe William Bruce Jenner, tatăl vitreg al lui Kim Kardashian, când a făcut tranziția și a devenit femeie, Caitlyn Marie Jenner. Era tatăl a 6 copii, fost sportiv, dublu campion olimpic, un bărbat de 65 de ani când a anunțat că își dorește să devină femeie. Pentru cei mai conservatori dintre privitori, cu siguranță a fost un șoc. Dar felul în care familia a acceptat decizia și a apărat-o de critici a avut impact în întreaga lume.

M-a tulburat și faptul că recent, Khloe Kardashian a aflat, deodată cu telespectatorii reality-show-ului, că bărbatul cu care avea o relație, tatăl copiilor ei, a înșelat-o și este dat în judecată pentru întreținerea copilului. Multe luni, ea a refuzat să deschidă subiectul în fața camerelor. Când în sfârșit a vorbit, s-a văzut vulnerabilitatea ei, cât de mult a zdruncinat-o situația, cât i-a afectat stima de sine. Un duș rece pentru cei care au impresia că dacă ai milioane de dolari în cont viața este ușoară și frumoasă, lipsită de probleme.

Viețile lor sunt atât de diferite de ale noastre, cu avioane private, operații estetice, mame surogat, ședințe foto, dar totuși dramele lor sunt la fel ca ale noastre.

Nu este un serial care luptă cu încălzirea globală. Nu salvează delfinii. Dar nici nu pretinde asta.

În 15 ani, oamenii au văzut în acest reality-show cum niște persoane au vorbit despre lucruri superficiale, s-au certat și chiar s-au luat la bătaie. Doar că ne place sau nu, audiențele au fost mari. Poate nu înțelegem, așa cum nu înțelegem nici de ce piesele din Top Trending pe Youtube sunt altele decât cele pe care dansăm noi, dar ca să înțelegi pe ce lume ești, eu zic că e bine să știi și cine e Donald Trump, Elon Musk, și, nu în ultimul rând, The Kardashians.

Săptămâna trecută am participat la o vizionare inedită a ultimului episod al serialului The Kardashians care este disponibil pe platforma Disney Plus. Pe 24 noiembrie, pe Disney+ este premiera ultimului episod din seria 2 The Kardashians. După aceea, avem liber la binging: ultimele 2 serii sunt pe platformă, iar în ultima vedem și participarea familiei la MET Gala: un eveniment ale căror culise merită studiate!

M-am distrat alături de Sinziana Negru, Laura Giurcanu, Corina Băcanu, Ruxandra Luca, Sinziana Sooper, Andreea Remețan și Miki Buzărnescu. Nu le cunoșteam personal pe toate, a fost o plăcere să petrec o seară cozy cu niște femei atât de diferite și atât de amuzante! Invitatul surpriză al petrecerii a fost un mare fan al familiei Kardashian. Nu aș fi ghicit niciodată și nu m-aș fi așteptat să pot spune că am băut prosecco alături de… Dorian Popa!

Totul mi-a adus aminte de serile în care primele telenovele ne strângeau în fața televizoarelor, în anii ’90. În spaniolă sau în portugheză, lumea din film aceea părea un paradis exotic, fascinant. Oameni frumoși care trăiau în case luxoase, cu angajați pentru menaj, șofer personal: erau familii foarte diferite de ale noastre, dar viețile lor amoroase aveau urcușuri și coborâșuri atât de familiare încât ai fi zis că sunt doar niște veri de-ai noștri, ceva mai pricopsiți.

The Kardashians au reușit să creeze un univers la care lumea se raportează. Nu trebuie să fim de acord sau nu cu surorile, dar e evident că trebuie să acceptăm realitatea: reality-show-ul lor a schimbat lumea.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply