IUBIM

De Paște, eu vă urez: Somn Ușor!

Știți cum dorm? NEMIȘCATĂ. De parcă nu am mai dormit în viața mea. Visez, nu visez, mi-e cald, mi-e frig, habar nu am, nu mă trezesc. Lemn! De somn bun am nevoie ca de aer! Abia m-am trezit și sunt alt om.

E a treia noapte consecutivă în care dorm așa. Vineri am venit de la Mamaia, unde fusesem cu treabă, o să scriu curând despre ce a fost vorba, iar la miezul nopții m-am pus în pat și gata. Parcă am leșinat. 10 ore! Dumnezeule!

(Bonus: i-am rugat din suflet pe vecinii care își scoteau cățelul să latre în stradă de pe la 7 dimineața să facă o excepție de sărbători și să îl scoată mai tarziu. Acum e ora 9 și e liniște ca în mormânt!)

Mi-aduc aminte că acum mai mulți ani, o divă a frumuseții de pe la noi, Andreea Raicu cred, dădea sfaturi de frumusețe într-un interviu și zicea, printre altele, că pentru a avea o față odihnită (adică nu ridată și buhăită), trebuie să dormi. Nu să dai cu creme de sute de euro, nu să faci gimnastică facială sau să înjectezi minuni, ci să dormi! Pff!, am zis eu, mai tânără și mai odihnită. Acum însă zic: DAAAA! Somn! Ea zicea că de la 10 seara ar trebui să dormim și dacă faci un calcul invers, că trebuie să dormi 8 ore, are sens că de cele mai multe ori trebuie să te trezești la 6-7 ca să ajungi la sala de sport și apoi la birou sau dacă duci copilul la școală și apoi tu te duci la seviciu.

Dar cum muncim mult, ajungem târziu acasă, seara eu abia reușesc să culc copilul la 10 și apoi am nevoie de oră cel puțin ca să fiu eu cu mine. Sau eu cu el. (Dar de mine mi-e mai dor, zău, nu stau destul eu cu mine!)

Mă întreb adesea cum reușeam la 15-16 ani să pierd nopțile și să fiu bine. Bine, mă întreb și cum umblam fără căciulă și cu geaca descheiată în mijlocul iernii, dar adolescența este plină de astfel de mistere!  Acum, de la nesomn, mă simt prăjită rău, nu mai țin minte nume de străzi, nu știu pe ce dată suntem. Dar îmi aduc aminte totuși că pe vremea aia dacă nu dormeam 3 zile, puteam recupera apoi. Puteam să nu mă duc la școală, nu pica cerul pe mine. Sau dormeam în weekend pănă la prânz. Acum însă, nu știu unde se duc nopțile pierdute când se duc. Dar se duc! Eu trebuie să mă trezesc devreme și să îmi văd de ale mele ca de obicei.

Dormiți, așadar, odihniți-vă! Ca să nu faceți riduri, cearcăne, gastrită, hipertensiune, depresii și multe altele. Dormiți ca să vă simțiți bine. Dormiți ca să zâmbiți, ca să iubiți.

Nu vreau să vă urez poftă bună, ci somn ușor! Somn bun, greu, neîntrerupt.

Hristos a înviat!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Turcanu Alina
  28/04/2019 at 5:15 PM

  Adevarat a înviat! Am citit acum, după un somn de prânz de 3 h…si eu am mare nevoie de somn😀.

 • Reply
  Corina
  05/05/2019 at 11:02 PM

  Adevarat a Inviat!
  Lipsa somn…
  Egal mega – hipertensiune….
  Rezolvata pe jumatate..
  🙁
  Deci….mai “chilleanu” asa……ca nu se intampla nimic daca nu!

 • Reply
  o femeie
  06/05/2019 at 1:39 PM

  Si la mine somnul face diferenta. Pot sa mananc bio, pot sa am viatza cea mai fara griji, cand dorm prea putin/prost toate lucrurile o iau la vale (minte, suflet, corp).

 • Leave a Reply