Vă amintiți cum prin 2008-2009, în criza financiară, se închideau firme, oamenii își pierdeau slujbele, erau disperați, salariile scădeau… ? Asta după ce, cu puțin timp înainte, se dădeau credite într-o veselie și oamenii cumpărau pe credit case, mașini, cam orice visau? Buuuum! Când a venit criza, parcă s-a terminat un vis frumos. Și toți am devenit mai chibzuiți.
Așa m-am simțit eu pe 32 de ani. Nu din cauza banilor, deși hehe, am luat și eu atunci un credit imobiliar în franci elvețieni, bravo mie!, ci din cauza corpului meu. A dat criza peste mine.
Ca puștoaică puteam mânca fast-food fără să mă îngraș și mă culcam machiată, fără să îmi fac griji pentru riduri. Ei bine, după 30 de ani se pare că vine nota de plată pentru toate aceste păcate. Și nicio ciocolată nu rămâne fără o depunere pe burtă, nicio noapte nedormită nu mai trece neobservată pe față, nici uscatul părului cu foenul și coafarea cu placa nu rămân fără urme. Cel puțin așa a fost la mine
Aș putea scrie câte 10 texte despre cum îmi ingrijesc mai bine corpul, pielea, părul. Acum vă împărtășesc câteva detalii despre îngrijirea părului. În principal, eu cred că două lucruri sunt valabile în cazul tuturor femeilor.
A/ partea genetică e foarte importantă (păr des sau rar, gros sau subțire, etc) și nu o să poți schimba unele lucruri oricât ai incerca, trebuie mai degrabă să îl cunoști pentru a-l îngriji cât mai bine.
B/ dacă vopsești părul, el se degradează în timp. Bine, el se degradează în timp oricum, își pierde densitatea, culoarea, textura. E și un cerc vicios, îl coafăm mai mult ca să compensăm faptul că arată mai rău și uite așa, îl stricăm și mai tare.
Eu am amânat cât am putut vopsirea lui și la un moment dat am și povestit că nu vreau să mă mai vopsesc deloc. Nu am rezistat mult, vă mărturisesc. Așa cum scriam acolo, da, e o sinucidere socială. Când am divorțat, prietenele mele m-au scuturat un pic și m-au ajutat să îmi recapăt încrederea în mine. Mi-am cumpărat niște haine drăguțe (la reducere), m-am vopsit, am reînceput să mă machiez, am arătat din nou… bine. Și uite așa am intrat din nou în cercul vicios al vopsirii, la cel mult 6 săptămâni mă vopsesc, iar între timp îi fac tot felul de lucruri ca să arate cât de cât bine.
Iată deci ce vă recomand:
Să lăsați părul să se usuce singur, cât mai des. Arată mai frumos uscat cu peria, cu foenul, dar se și usucă. El îl las să se usuce natural, doar că nu plec de acasă cu părul ud (hm, doar vara fac asta) și nu adorm cu părul ud (mereu răcesc dacă fac asta).
Folosiți produse potrivite pentru felul părului. Adică dacă părul e uscat, folosiți mereu mască la spălare, apoi ulei pe pe vârfuri, depinde cum e părul. Eu am descoperit la salonul Gett’s Color Bar de la Parklake, gama EnergyCode de la System Professional când am fost invitată să o testez. Ideea e că răspunzi la niște întrebări (la salon sau pe site) și ți se pune un diagnostic (ce tip de scalp ai, ce fir de păr, ce nevoie are de hidratare etc) și în funcție de asta ți se recomanda un tratament, un șampon și o mască. Sau, în fine, ce ai tu nevoie.
Eu am primit acest diagnostic:
După ce le folosești, îți simți părul ca la 16 ani. Cât durează? Păi normal că nu mult, dar nu se usucă iar părul după prima spălare, tot e ceva. Cu cât folosești mai mult produsele, la salon, în mod ideal, dar și acasă, se pot cumpăra, cu atât simți mai mult diferența. Eu am de la Gett’s, tot din gama System Professional, și uleiul pentru vârfuri. Foarte bun.
Știu că se spune că vârsta unei femei este trădată de mâini, pe care nu le machiem, desigur, niciodată, dar eu zic că și părul ne poate da de gol. Și ca single lady, eu una încerc să rămân viabilă, înțelegeți ce vreau să spun. 😉
Hai că se poate!
PS: Poate vă interesează și SALOANE HAIRSTYLE IN BUCURESTI. RECOMANDARI SI PRETURI sau MANICHIURA ÎN BUCUREȘTI? RECOMANDĂRI ȘI PREȚURI
No Comments