TRAIM

INFOGRAFIC de tot rasul. Cum imi pierd motivatia de a face sport

Anul asta nu ma mai las. In fiecare an fac sport si dupa cateva luni incep sa trag chiului. Apogeul este iarna cand nici nu ma misc, nici nu ma abtin de la jumari. Mananc de sparg.

Ti se intampla si tie?

Povestea e mereu la fel: incep anul cu un abonament la sala si ma tin de treaba cateva luni. Apoi am o raceala. Am insomnii. Am programul incarcat. Nu am chef de sport.

Paralel cu lipsa de chef, incepe sa imi creasca pofta de mancare. Ca deja am facut sport cateva luni si incep sa simt, dorm mai bine si mai mult, mananc mai bine si mai mult. Numai ca nu mai fac sport, doar mananc. Pierd la silueta tot ce am castigat. Somnul nu mai e atat de grozav, programul devine si mai haotic, desi credeam ca voi avea mai mult timp fara sport. Nu, el imi dadea un start bun si energie, nu imi “ocupa timp”.

Am facut acest infografic ca sa ma amuz si ca sa imi reamintesc ca in aceasta perioada a anului incep sa fiu mai lenesa. Dupa cum vedeti, bula portocalie devine din ce in ce mai mica. Aia e motivatia! Primul meu infografic si primul an in care ma tin de sport. Am zis! 🙂

 

Sursa: femeie lenesa Shutterstock

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Teodora
  07/03/2017 at 8:56 AM

  Hahahahaha! Ce tare e infograficul tau! Cel mai mult mi-a placut faza cu Festivalul Gogosilor :))) Din totdeauna, miscarea a fost punctul meu slab si motivatia mea disparea mai repede de cateva luni. O luna maxim dura pana cand nu mai aveam chef. Problema e ca nici nu imi placea nimic din ce faceam, iar inotul imi ruineaza parul 😛 Dupa ani de zile de esecuri, uite ca am sase luni de facut yoga aproape in fiecare zi (minim 5 ori/saptamana) si inca sunt uimita de mine. Uimita si de tricepsul tonifiat pe care l-am dezvoltat :)) Faptul ca imi place mult de tot ce fac acolo ma mentine motivata si atunci cand sunt prea ocupata ca sa fac asta, chiar imi pare rau.

  • Reply
   andressa
   07/03/2017 at 10:24 AM

   Da, cand vezi rezultatele te motivezi, dar la fel de bine poti sa iti spui si ca meriti o pauza. Cel putin eu asa fac :)))

 • Reply
  Bookish
  07/03/2017 at 4:50 PM

  Foarte fain infograficul. Eu cumva m-am autoeducat și de vreo 5 ani merg regulat la sală. OK, se întâmplă poate într-o săptămână să nu am timp deloc, dar încerc să nu îmi fac mustrări de conștiință prea mari pentru că asta e, nu ne putem ține mereu de planuri. Mi-ar fi greu să mă las de tot pentru că dacă trece o perioadă prea mare de timp fără să merg începe să mă doară spatele, mă simt mai puțin atrăgătoare, etc. E o chestiune de voință, obișnuință și autoeducare care se dezvoltă în timp. Dacă perseverezi cred că se poate ajunge la asta.

 • Leave a Reply