GANDIM

Tu ce vrei să ai sub bradul anul acesta?

Ani de zile, aș fi putut să îți spun exact ce îmi doresc. Și dacă mă întrebai dimineața, și dacă mă întrebai seara sau dacă mă trezeai din somn în mijlocul nopții. Probabil aș fi putut să îți spun și unde se găsește sau cât costă precis. Era un anumit parfum pe care nu mă înduram să mi-l cumpăr singură, o vacanță într-o destinație anume, un ceas sau o geantă. Când trebuia să îi iau lui un cadou, știam exact în ca magazin să intru sau ce să comand: un Dior Sauvage, ochelari de schi sau un city break la un hotel cu spa.

De ceva timp, aș spune că mi-am pierdut inspirația. Că altfel nu știu cum să o numesc.

Nu îmi doresc nimic. O fi grav?! Să mă duc la un doctor?!

Sigur că îmi plac și acum lucruri: mai ales accesorii, cercei încă îmi încap în casă!  Geantă, sigur, nu am verde închis și e una din culorile mele preferate. Ochelari de soare? Prefer să port cu dioptrii, obligatoriu când conduc, dar pot să am și fără, măcar o pereche, la îndemână, în geantă. Haine? Cum ziceți voi, mereu e ceva frumos ce nu am încă. Însă toate acestea sunt opționale, preferințe, mofturi. Sunt absolut mulțumită de ce am.

O să ziceți: bine, dar o vacanță? Nu ai cum să nu te bucuri de o vacanță. Așa e, dar la cât îmi permite mie programul acum, de când am început MBA-ul, deja am planuri pe tot anul viitor: schi, plecat la cursuri în Olanda, și probabil și un pic la soare, poate în Spania. Așadar, nici vacanțele nu mă mai entuziasmează, cel puțin nu în 2023.

Să fac cadouri? Aș vrea, dar uite, aici este o altă problemă, și mai delicată. Cum mie mi se pare că am tot ce îmi trebuie, am impresia că nici cei din jur nu au cine-știe-ce dorințe. O fi și din cauza vârstei: dacă la 20 de ani, nu ne permiteam o mulțime de lucruri la care visam, când te apropii de 40, ori îți permiți, ori nu-ți mai dorești. Așadar, să aleg daruri pentru cei dragi a devenit o provocare cam mare. Să le urez sănătate? Să le pun bani în plic? Să le iau un voucher? Nu, nu, nu. Nu se face. Așadar, investighez.

Voi ce vă doriți și mai ales ce cadouri faceți anul acesta?

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply