TRAIM

Câțiva pași pentru a prelungi frumusețea prezentului

La 18 ani, mă culcam frecvent machiată. Nu-mi păsa: veneam obosită acasă de la o petrecere, mă culcam și gata! Mă trezeam cu rimelul întins pe toată față și pe fața de pernă și mă spălam cu apă și săpun. Deși pielea mea era perfect întinsă și luminoasă, nu îmi petreceam timp observând asta. Dimpotrivă, îmi lua ore întregi să o acopăr cu produse de machiaj de calitate îndoielnică, în cantități industriale: fond de ten, rimel și fard de ochi negru, mov sau albastru neon. Creme nu foloseam aproape niciodată. Mi se părea că felul în care arăt și mă simt va ține o veșnicie. Nu aveam în gând niciun compliment pentru mine și nicio preocupare pentru a mă îngriji și a păstra vreo calitate fizică.

În puține momente suntem cu adevărat recunoscători și conștienți, apreciind prezentul. De obicei, ne dăm seama după ce momentul a trecut. Nu facem nimic pentru a prelungi starea de euforie, dar ne petrecem mult timp amintindu-ne, nostalgic, de ea.

La 37 de ani, observ cât este de adevărat pentru ceea felul în care arătăm. Când biologia ne oferă atuuri, nu le apreciem prea mult, dar pe măsură ce constatăm că le pierdem, devenim preocupați de subiect. Eu, recunosc, sunt în situația asta. Abia după 30 de ani, când pielea a început să își piardă din fermitate, când ridurile fine au început să apară, iar textura s-a schimbat, mi-am dat seama că trebuie să conserv cât pot de mult ceea ce am, printr-o îngrijire corectă.

Nu mai las nimic la voia întâmplării.

Am citit despre asta și în continuare mă documentez.
Mi-am făcut un scop din a bea cel puțin 2,5 litri de apă pe zi.
Fac sport de două ori pe săptămână.
Dorm cel puțin 8 ore pe noapte. De când mă culc mult mai devreme, am mult mai multă energie, parcă am descoperit elixirul tinereții!
Nu mai las niciun proiect stresant și presant să mă țină la laptop blocată 5 ore fără pauză!
Mănânc atent, în toate felurile posibile: aleg ingredientele, le gătesc eu, cu mâna mea, cât mai sănătos și delicios. Apoi mănânc atent, prezentă, ca călugării budiști, cu gândul la cei care au plantat și recoltat legumele, la soarele care a mângâiat plantele, ploaia care le-a udat și pământul care le-a hrănit, dar și la oamenii care le-au adus în magazine și le-au așezat frumos în rafturi ca eu să le pot vedea și alege pentru masa mea. Este un ritual care mă umple de recunoștință și iubire. Și mă hrănește cu adevărat, mă simt sătulă, nu ca atunci când înfulec pe grabă, cu gândul în altă parte!

Pentru pielea mea aleg produse cu ingrediente naturale, cu efecte demonstrate de oameni de știință, în laboratoare.

După cum știți, aici, pe blog, mereu vă fac recomandări și vă povestesc din experiențele mele, vă împărtășesc informații despre ce îmi place și cred că v-ar ajuta sau despre ceea ce vă propun să evitați, cu gândul la binele vostru.

Așadar, aș vrea să vă prezint produsele din Gama Lifting Vegetal de la Yves Rocher, care mie mi se potrivesc foarte bine, la fel ca multe alte produse de la acest brand, printre care demachiante, șampoane, autobronzate și multe altele.

Gama Lifting Vegetal au printre ingrediente COLAGEN VEGETAL extras din planta Ajuga Reptans, denumită în limba română Vinețica. Molecula de colagen vegetal obținută astfel a creat un concentrat inedit și brevetat de cercetătorii de la Yves Rocher. Molecula este foarte similară cu structura colagenului pielii, prin urmare are proprietăți similare colagenului prezent deja în mod natural în piele ceea ce face ca acesta să fie asimilat mult mai ușor la nivelul pielii față de colagenul sintetic. Cantitatea de colagen din țesuturi să crească într-un ritm mai accelerat, la fel ca și cantitatea de elastină. Acestea sunt, desigur, informații de la companie, pe care le primim ca să înțelegem știința din spatele rezultatelor acestor produse. Folosite zilnic, dimineața și seara, ele îmbunătățesc aspectul pielii după 3-4 săptămâni, se simt efectele la fermitate, elasticitate și luminozitate, asta pot să vă spun eu, pentru că sunt fidelă rutinei mele.

Este important de știut cum e aplică! Un masaj foarte viguros poate agrava lipsa fermității pielii. Din ser se folosește o cantitate mică, se aplică și se întinde în palme după care se atinge fața punând presiune pe fiecare zonă: frunte, obraji, bărbie, linia maxilarului, gât. Se așteaptă până ce produsul este absorbit. Apoi se aplică crema de față, prin mișcări circulare, și crema pentru conturul ochilor, din interior spre exterior, cu mișcări delicate.

Serul conține peste 98% ingrediente de origine naturală, crema de zi pentru față și gât și cu efect de lifting pentru zona ochilor – peste 97%. Ele nu conțin deloc ulei mineral și silicon.
Ambalajele produselor sunt din sticla și carton reciclabil, iar cartonul este realizat din păduri gestionate în mod durabil.

Toată gama Lifting Vegetal poate fi găsită pe site-ul Yves Rocher.
Sper să vă fie de folos informațiile și să vă ajute să arătați cât mai bine, cât mai mult timp! 😊

Fotografii de Dragoș Constantin, Venus 5 Studio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply