CUMPARAM

Care e cel mai bun autobronzant de pe piață?

Cum să arăți bine, cu o piele într-o culoare bronzată plăcut, nici prea mult, nici prea puțin, și neapărat fără pete? Pentru mine, de ani de zile, autobronzantul este sfânt!

Nu merg la solar, am fost o singură dată ca să văd cum este, de curiozitate, m-am și făcut roșie ca racul, fir-ar să fie!!. Nu stau la soare cât să afișez un bronz plăcut de la începutul verii pentru că nu am timp, dar și pentru că fug de soare în general, ca să mă feresc de efectele nocive. Mă dau cu creme cu factor de protecție solară 50, stau mult la umbră. Am aflat și eu, destul de târziu, ce-i drept, ce mult îmbătrânește soarele pielea, așa că sunt mulțumită cu o expunere destul de redusă la plajă și cu un autobronzat de calitate. Vă spun și vouă care sunt preferatele mele.

Cum se aplică corect autobronzantul

1/ Înainte de toate, este important de spus că pentru un aspect plăcut al pielii, fără urme de produs, dungi adică, este important să exfloliați foarte bine pielea la duș și să o hidratați uniform des – dar nu înainte de aplicarea autobronzatului. De exemplu, dacă dimineața, după duș, aplicați autobronzant, seara după duș aplicați o cremă hidratantă pe tot corpul. Asta va face ca pielea să se exfolieze mai uniform și nu veți avea pete decolorate.

Alegeți un burete pentru exfolierea la duș, din experiența mea un gel exfoliant, cu particule adică, nu este destul de eficient.

  • La Esennoua au la 25 de lei un burete natural.

Burete natural lufa organic produs in Romania - Esennoua

  • La Yves Rocher, o mănușă exfoliantă este 19 lei.

Mănușă exfoliantă pentru corp Yves Rocher

2/ Apoi, al doilea lucru important de spus este că un autobronzant se aplică uniform cu ajutorul unei mănuși, nu cu mâna. Eu am o mănușă de la Vita Liberata. Găsiți la Douglas și mănușă St. Tropez sau Minetan. Cea din poză costă azi 33 lei.

3/ Pe lângă folosirea mănușii potrivite, este important să întindeți o cantitate egală de produs pe corp, ca să se absoarbă în mod egal.

4/ La fel de important este să nu vă îmbrăcați imediat, ci să așteptați să intre în piele. Eu aștept circa 5-10 minute.

 

St. Tropez Double Sided Luxe Velvet Applicator

 

 

Acum că știm cum ne pregătim și cum ne aplicăm produsul, să vedem ce alegem!

Am lucrat intens la acest clasament cu autobronzante, testând pe pielea mea numeroase produse de la branduri diferite și cu prețuri diferite. O să vi le expun pe categorii de prețuri, ca să puteți alege ce vă permite buzunarul.

Autobronzante la prețuri mici

Yves Rocher are un autobronzant care se poate aplica și pe față. Are un miros plăcut, ca toată gama Solaire. Are textură fluidă, este loțiune, nu închide foarte mult culoarea pielii după prima aplicare. Efectul ei se vede după o zi-două. Deja după a doua aplicare, se vede destul de puternic, deja e important să îngrijești pielea corect, pentru că se pot vedea urme dacă nu te exfoliezi și hidratezi corect.

Este potrivit pentru pielea de culoare deschisă până la nuanțe medii.

Costă 49 lei la preț întreg – acum e la reducere 50% , adică e 24,5 lei. Are doar 100 ml, deci dacă veți compara cu alte produse, uitați-vă și la cantitatea de produs.

Lapte autobronzant pentru ten și corp Yves Rocher

Nivea – Loțiune autobronzantă pentru fermitatea pielii, cu Q10. Este foarte potrivită pentru pielea deschisă la culoare pentru că nu colorează mult, dă o nuanță aurie plăcută, nu portocalie.

Prețul este de aproximativ 35 de lei, depinde unde o găsiți. La Carrefour este acum 32. Are 400 ml, deci e mare.

 

Bioderma Photoderm pentru piele sensibilă. Este unul dintre primele produse pe care le-am încercat, acum câțiva ani, și m-a încântat. Nu necesită întindere, se pulverizează cu particule foarte fine pe corp, astfel încât să acopere cât mai uniform suprafața pielii. Senzația este că pulverizezi apă termală. Efectul se vede după o zi-două și se menține câteva zile, poate chiar o săptămână. Eu pulverizez cam la 3 zile, ca să mențin culoarea.

Costă cam 50 de lei, dar de multe ori îl veți găsi la ofertă, al doilea tub gratuit sau la jumătate de preț. Eu mi-am luat 2 la vreo 75 de lei de la Bebetei, deci un preț foarte bun. Un tub care 150 ml, se termină destul de repede, după vreo 5 aplicări pe tot corpul. Dacă îl folosiți doar pe picoare, va ține mai mult, desigr.

Autobronzante la prețuri mari

Din categoria peste 100 lei, eu cunosc 3 banduri și pe toate le recomand: Vita Liberata, St. Tropez și Minetan. 

Veți găsi mai multe tipuri de texturi. Eu de la Vita Liberata am testat Invisi Foam Tanning Water, este o apă care se transformă în spumă la apăsarea aplicatorului. Se întinde cu o mănușă, obligatoriu, iar efectul apare în timp, după o zi. Este o variantă scumpă, de 180 lei, există și loțiune la 200ml la preț de 80 lei. Prețurile și calitatea sunt asemănătoare și la celelalte branduri.

Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water

Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water

 

 

St. Tropez Self Tan Purity Water

St. Tropez Self Tan Purity Water

Natural Glow Self Tan Foam - autobronzant

Natural Glow Self Tan Foam – autobronzant

 

Un tip de produs pe care nu l-am încercat încă este Self-Tan Drops. Adică picături pe care le amesteci cu crema de față sau de corp. Am pus ochii pe câteva branduri, cum ar fi One.Two.Free de la Douglas, pentru că îmi plac cremele și serul lor, deja le-am folosit.

one.two.free! Self-Tan Drops

Dacă aveți experiență cu picături, lăsați-mi vă rog comentarii cu recomandări și impresii!

 

Pentru alte recomandări, puteți citi și:

Citiți, dar nu vă stresați prea mult. Hai că suntem frumoase! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply