CUMPARAM

Top demachiante eficiente. Observații și prețuri

Deși Internetul este plin de tutoriale de machiaj, pentru mine procesul demachierii este unul mult mai problematic, dificil și enervant.

Poate și pentru că am avut probleme cu tenul, fiind acneic, gras, sensibil și multe altele, deci alegând adesea produse rezistente la transfer, demachierea a fost și încă este un coșmar. Cel mai complicat mi se pare să mă demachiez în zona ochilor, mai ales să dau jos rimelul, fără ca asta să producă usturime și fără să folosesc 20 de dischete.

Am încercat multe produse de pe piață, unele mai eficiente decât altele, mai scumpe sau mai ieftine, uleiuri, ape, creme și balsamuri. Mă voi referi acum la câteva produse din categorii diferite, dar niciunul foarte scump: unele sunt din supermarket, altele sunt din magazine cosmetice dedicate sau din farmacii (dermatocosmetice).

Balsam de demachiere

Sau cremă de demachiere. Cum vreți să îi spuneți. Am încercat textura relativ recent, când o prietenă mi-a adus să încerc un produs știind că tot caut ceva eficient pentru rimelul rezistent la apă. Textura este groasă, similară cu a unei măști de ten sau de păr, se aplică pe față și se masează, iar machiajul se topește treptat. În câteva secunde, poți clăti fața și este foarte curată. Vă pot recomanda 2 variante:

Demachiant Clean Break Distillery (o gamă de îngrjire vegană)- AVON. Nu are parfum și alcool. Se cumpără, desigur, prin reprezentant și costă în jur de 70 de lei (ofertele se schimbă de la un catalog la altul, luna asta prețul este de 65,00 lei, dar prețul întreg este 79,00 lei.

Demachiant Banilla Co. Clean it zero. Costă în jur de 100 lei, se poate găsi în diverse magazine online. Pentru cei care evită parfumul din produsele pentru ten, există o variantă și fără parfum.

Demachiant Douglas Essentials – Makeup remover balm – preț 50 lei (preț întreg 63 lei).

Apă micelară

Apele micelare sunt categoric cele mai plăcute la demachiere, nu lasă urme grase, nu deranjează ochii.

Gerovital  – Apă micelară cu acid hialuronic. Costă 17 lei. Este unul din produsele mele preferate pentru că este foarte blândă cu tenul. Se poate folosi și pentru ochi și buze, este eficientă. (După ce mă demachiez, aplic uneori Gelul Perfect Anti-age de la Gerovital).

Aș mai aminti apa micelară Bioderma Sensibio, prima pe care am încercat-o din categoria aceasta de produs, extrem de bună, nu conține alcool, parfum, parabeni.

Later edit: mai am o recomandare la preț bun: Apă micelară pentru ten sensibil Sensitive Camomille de la Yver Rocher. Fără silicon, alcool, parfum și ulei mineral. Costă 29 lei.

Ulei demachiant

Deși cele cu ten gras se pot feri de texturile uleioase, experiența mea e una fericită. Uleiul este foarte blând, îndepărtează praful și machiajul fără să irite și nu lasă pielea grasă. La demachierea produselor extrem de rezistente, uleiurile au luat de la mine nota 9 din 10. Iată deci ce variante vă pot recomanda.

Ulei demachiant Douglas Essentials – acum nu îl văd pe site, cred că se relansează cu alt ambalaj. Costă cam 50 lei o sticlă parcă, ajunge . Se dozează cu pompa, ceea ce e eficient, demachiază bine spre foarte bine, inclusiv rimelul.

Ulei demachiant Nivea Soothing Grape Seed Oil pentru pielea sensibilă – preț 26 lei. Se dozează și acesta cu pompă. Este foarte bun raportul calitate-preț. Îndepărtează bine machiajul (poate nu cel mai rezistent la transfer). Chiar dacă simți nevoia să mi folosești o dischetă demachiantă cu apă micelară după el, merită.

Ulei demachiant Uriage – costă în jur de 35-40 lei la 100 ml.

Demachiant bifazic

Ca opinie generală, sunt o variantă foarte bună de eliminare a machiajului rezistent la transfer. Am avut mai multe variante care mi-au plăcut mult. Vă recomand câteva.

Sephora demachiant bifazic pentru ochi – preț 45 de lei. Eu l-am utilizat în combinație cu o apă micelară pentru restul tenului. Mi-a fost recomandat pe Facebook, atunci când am scris că nimic nu demachiază bine :)). Sephora are si o variantă bifazica pentru față și ochi. Nu am încercat-o.

Demachiant bifazic Uriage – pentru ochi. Costă 30 de lei. Este eficient, nu costă foarte mult, foarte blând cu ochii.

Apa Micelara Bifazica Nivea Micellar Expert Waterproof – preț foarte bun, 20 de lei la 400ml.  Nu pot să zic că îi dau 10 din 10 la îndepărtarea machiajului din prima, poate folosesc eu machiaj dubios, nu știu, dar îi dau un 8,50 din 10.

Solutie micelara bifazica Garnier Skin Naturals – la fel, costă vreo 20 de lei sticla de 400 ml. Raport calitate-preț foarte bun, rezultate bune.

Gel de curățare spumant

Legat de gelurile de curățare, aș vrea întâi să spun că de câțiva ani le evit pentru că mi se pare că îmi usucă pielea, iar eu o am deja deshidratată după ani de zile de tratament antiacneic. În plus, nu mi se pare că îndepărtează bine machiajul. Totuși, a spăla cu gel tenul este mult mai rapid decât să folosesc dischete sau alte lucruri și mereu am în baie geluri, nu mă pot abține. Aleg deci produse blânde, fără săpun și evit parfumul. Nu folosesc niciun gadget pentru a face spumă, știu că sunt la modă, dar eu sunt old-school, cred că nu te joci cu fermitatea pielii și mai bine masezi decât să folosești diverse aparate.

Bioderma Sensibio Gel spumant pentru ten sensibil. Costă aproximativ 35 de lei pentru 200ml. Nu conține săpun, parfum și parabeni sau coloranți. Nu demachiază grozav, dar eu îl folosesc pentru spălarea tenului când sunt în duș (în lipsa lui, simt nevoia să dau gel de duș pe față și usucă rău de tot!).

Cerave pentru ten normal – deși grupurile de femei nebune cu cosmeticele l-au lăudat pentru că e foarte blând, nu are parfum și e foarte eficient, pentru mine nu este ideal deoarece nu îndepărtează bine machiajul. Îl folosesc dimineața și la finalul unei zile în care nu m-am machiat. Costă aproximativ 35 de lei o sticlă de 236 ml (nu mă întrebați ce e cu aceste sticle cu cantitate atât de neobișnuită).

Gel spumant purifiant de la Gerovital H3 Derma – este destinat reglării producerii de sebum, conține acid salicilic, acid lactic, sebaryl și aquaxyl. Nu este recomandat pentru zona ochilor, ci doar pentru ten. Acidul salicilic este sfânt când e vorba de acnee, este un antiinflamator eficient.

Gel micelar

Mă întreb cine a inventat gelul micelar când deja existau apa micelară și gelul spumant. 🙂 Nu înțeleg această textură, nu e nici apă, nici cremă, nici nu face spumă. Am încercat câteva care funcționează.

Yves Rocher Gel micelar demachiant de la gama Elixir Jeunesse – 45 de lei. Nu conține parfum, ulei mineral, silicon. Se folosește cu o dischetă demachiantă. Eu am obiceiul de a-l masa direct pe ten și apoi mă clătesc.

Gel micelar demachiant de la Gerovital Luxury – 109 lei. Se folosește cu dischetă demachiantă pe tenul uscat. Nu necesită clătire, dar eu mă clătesc de orice, nu pot altfel.

La final, după demachiere, pulverizez apă termală, aplic un serum, apoi o cremă hidtratantă. Și apoi mă enervez că a durat atât să mă demachiez!!! 🙂

(Poate vă întrebați de unde am atâtea produse de testat. Recunosc, primesc multe și sunt absolut obsedată de ele, cumpăr întruna!)

Voi ce produse aveți să îmi recomandați?

Citește și :

Recomandări fond de ten pentru piele acneică

Recomandări creme pentru ten acneic

 

 

 

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Laura
    27/05/2020 at 10:13 PM

    Eu folosesc doua produse pentru curățat in rutina de seara.
    Prima data, pentru demachiere, Clinique – Take the day off. Aplic pe piele, masez un pic doar balsamul, apoi folosesc un pic de apa călduță pentru a masa mai mult zona ochilor. Apoi clătesc.

    Pentru al doilea produs, nu e in demachiant, ci CeraVe Hydrating Cleanser, cu care mă spăl pe fata in mod normal.

    In zilele când nu mă machiez folosesc doar CeraVe pentru curățarea tenului.

  • Reply
    July
    27/05/2020 at 10:48 PM

    Buna, eu folosesc apa micleara de la Avon, e cea care imi merge foarte bine – ten acneic – dar nu ma fardez momentan. O folosesc pentru curățare si cam atat. Am incercat si de la Yves Roche dar nu mi s-a potrivit… O sa trec la machiaj in cateva luni ( dupa perioada de alaptare bebe ) si am sa incerc recomandările tale! Multumesc!

  • Reply
    andressa
    28/05/2020 at 11:03 AM

    Laura,
    din feedbackul vostru cred ca am greșit eu cand am considerat ca e un demachiant acest gel de curățare de la CeraVe. Și eu îl folosesc așa, fără machiaj adică, dar aș fi vrut să inlocuiasca și apa micelară sau balsamul demachiant.

  • Reply
    andressa
    28/05/2020 at 11:03 AM

    July,
    deci tot balsamul este formula câștigătoare ! E o textură foarte mișto. Nu am încercat Clinique, cel puțin până acum.

  • Reply
    o femeie
    28/05/2020 at 12:25 PM

    si inca o remarca: demachiantul e mai prezent pe pielea noastra decat toate celelalte cosmetice: unele zile avem sau nu fond de ten, dar sigur demachiant e musai sa vina la ceas de seara, zilnic.

  • Reply
    Cristina P.
    28/05/2020 at 2:21 PM

    Buna Andreea,
    Eu folosesc Laptele de Curatat de la firma ”AL VERDE”,marca proprie a magazinului DM. A fost singura crema pe care am folosit-o fara sa ma usture ochii si fata.Este foarte ieftina, Costa in jur de 10-12 LEI

    • Reply
      andressa
      28/05/2020 at 4:24 PM

      Multumesc de pont. Nu il stiam, o sa il caut!

  • Reply
    Cristiana
    01/06/2020 at 10:49 AM

    Cand ma machiez, o data pe secol, take the day off de la clinique este regele galaxiei.
    Altfel, eu practic nu ma machiez, asa ca folosesc un gel de curatare minunat, dar care nu stiu sigur daca se gaseste in ro – Noviderm Boreade se cheama.
    Si, desi am ceva probleme cu felul in care isi fac publicitate companiile de cosmetice “naturale” 🙂 Imi place mult gelul de curatare de la Nuca Organic, nu am mai vazut un gel pana acum care sa aiba prim ingredient altceva decat apa (Acesta are miere).
    Ah, si laptele demachiant sau spuma demachianta de la Madara sunt faine de tot.
    Din lista ta folosesc demachiantul pentru ochi Uriage, mi se pare ca isi face bine treaba.

    • Reply
      andressa
      01/06/2020 at 11:43 AM

      Nu am auzit de produsele pe care le mentionezi, tocmai de-aia ma bucur cand primesc astfel de comentarii. 🙂 Ia sa le caut!

    Leave a Reply