PURTAM

Cu ce ne vopsim părul acasă? Recomandările mele

Țara arde și baba se piaptănă. Fix așa.

Când a început starea de urgență, anul trecut pe vremea asta, eu am intrat în panică: saloanele s-au închis și eu aveam nevoie să îmi vopsesc părul! Voiam să fac asta în prima săptâmână din martie, aveam în plan o programare la GETT’S chiar pe 2 sau 3 martie, dar pentru ca în februarie fusesem în Italia, am petrecut 14 zile în carantină și bine că a fost așa că nici nu voiam să mă vadă nimeni în halul ăla! 😃

Sigur, lumea în general avea probleme mai importante de rezolvat, un virus nou se răspândea, spitalele se umpleau, școlile se închiseseră, cercetătorii făceau vaccinuri, dar eu nu mai suportam să umplu cu rădăcinile argintii. Așa că am luat la rând produse și le-am încercat, una pe lună, până am găsit ce mi se potrivește. Nu mi-a fost ușor, am multe fire albe și pielea scalpului foarte sensibilă.

Iată deci concluziile mele după un an de vopsit părul acasă!

Update 10.05.2021: am un new entry pe listă! Este vorba de Vitality’s Zero pe care l-am comandat de la OJA.ro. Este o vopsea profesional fără amoniac și am scris pe larg despre ea tot pe blog. Am combinat 2 nuanțe, 6.0 și 7.9, pentru prima oară, și am vopsit și lungimile, nu doar rădăcina. Vă recomand!

Nota 10 din 10. BIOKAP. Nuanța 6.06 Dark Blond Havana. Ideală pentru scalp sensibil!! În fotografia de la începutul articolului sunt vopsită cu ea. Este prima în clasament, datorită raportului calitate-preț. Costă 38 lei la Bebetei (mi-am făcut stocuri!), ceva mai mult la HelpNet (60 lei am dat eu, nu era la reducere, acum văd că ete 49 lei). Este o vopsea produsă în Italia, nu conține amoniac, parfum, rezorcină, parabeni și silicon. Conține ingrediente naturale, din plante. Acoperă foarte bine firele albe, este excelent tolerată de scalp. Nu îmi produce descumarea scalpului. Cutia conține, pe lângă vopsea, un plastic pentru acoperirea hainelor în timpul procesului de vopsire, mănuși, o cremă care se aplică pe piele pentru a împiedica pătarea accidentală a feței, pe frunte sau în jurul perciunilor și un plic cu șampon și balsam, un produs 2 în 1.

Vopsea permanentă pentru păr 6.06 Dark Blond Havana, 140 ml, Biokap Nutricolor Delicat

Nota 8 din 10. Garnier Color Sensation. Nuanța mea este 6.0 Blond Închis Prețios. Costă cam 13 lei. Conține amoniac și parfum. Este foarte ieftină și acoperă foarte bine firele albe, se găsește în orice supermarket, dar din păcate mie îmi irită scalpul, pielea mă ustură și fac coji, deci după câteva vopsiri am căutat alte variante. Recomand însă produsul celor care nu au pielea sensibilă.

Vopsea de par permanenta cu amoniac Garnier Color Sensation 6.0 Blond Inchis Pretios, 110 ml

Nota 7 din 10. Syoss Oleo Intense. Nuanța 6-10. Este o vopsea fără amoniac, costă cam 20 de lei și se găsește în multe supermaketuri. Este produsă de Schwartzkopf. Culoarea este plăcută, este bine tolerată de scalp, dar nu mi-a acoperit perfect firele albe, aș zicem că proporția a fost de 80%.

Vopsea de par permanenta fara amoniac Syoss Color Oleo Intense 6-10 Blond Inchis, 115 ml

Nota 6 din 10. Apivita. Nuanța 6.87 am încercat eu. Costă cam 78 de lei la Sensiblu, deci este mult mai scumpă decât celelalte din listă. Vopseaua este fără amoniac, cu ingrediente naturale, bine tolerată de scalp, vine la pachet cu două plicuri balsam/mască, unul se folosește imediat după vopsire și unul după 15 zile. Mie produsul nu mi-a colorat firele albe, nici măcar 50% dintre ele.  Apreciez brandul, am folosit produsele lor cosmetice pentru ten și mi-au plăcut la nebunie, dar vopseaua nu este un produs pe care să îl recomand celor care au fire albe.

Extra – vopsea de la salon: INOA vopsea fără amoniac de la L’Oreal. Eu nu am folosit vopseaua acasă, ci doar la salon. Este bine tolerată de scalp. Știu că foloseam o combinație de 6 cu 6.34, sper că nu încurc cifrele, iar rezultatul e fost plăcut, acoperea firele albe în proporție de 90%. Nu știu cât costă, pot să vă spun cât mă costa la salon tot serviciul, cu tot cu uscat, coafat și tuns vârfurile. 🙂

În concluzie, vă recomand să mergeți totuși la un salon pe cât de des vă permiteți și reușiți, pentru că suntem femei în secolul al XXI-lea și oricât ne-am strădui noi să facem totul acasă, mâna unui profesionist are alte rezultate.

Apreciez orice recomandări aveți și voi, mai ales pentru scalp sensibil, deci fără amoniac, de preferință.

Pont: GETT’S au deschis și un magazin online, getts.shop, unde găsiți produse profesionale, șampoane, măști, plăci, chiar și vopsea de păr sau perii care ajută la aplicarea vopselei, la prețuri foarte bune, excelente chiar, dacă vă vine să credeți – unele chiar și mai mici decât la Bebetei! De exemplu, la unul din șampoanele mele preferate, Kerastase anti-pelliculaire, prețul este azi 92 lei la Bebetei și 84 lei la getts.shop! În plus, la fiecare achiziție primiți puncte în contul de utilizator pe care le puteți valorifica ulterior în servicii la salon sau alte produse.

Preț GETT’S – 23.03.2021

Preț Bebetei  – 23.03.2021

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ana-Maria
    30/04/2021 at 5:10 PM

    Excelente recomandari, big like 😀

  • Leave a Reply