TRAIM

Oglinda mea sinceră la 37 de ani. Adevăruri și ritualuri care contează

Am împlinit 37 de ani.

Aș vrea să vă spun că până la această vârstă am învățat să fac sport în fiecare zi, să mănânc sănătos și să meditez dimineața. Probabil că ăsta este secretul unei vieți echilibrate și longevive. Nu am de unde să știu.

Dar știu că sunt fericită. Și asta pentru că până acum am aflat următoarele:
Cei mai importanți sunt oamenii cu care împarți patul, casa, vacanțele, vinul. Nu contează unde te afli, dacă stai la garsonieră sau la palat, dacă mergi în vacanță în Eforie sau în Maldive, dacă vinul e de la tine de la țară sau franțuzesc și premiat de marii somelieri ai lumii.

Important este să râzi cu copilul tău și să îl giugiulești și să îl faci să se simtă invincibil.

Important este să te bucuri de partenerul tău, de calitățile lui, de faptul că e deștept, amuzant sau măcar râde la glumele tale. Chiar dacă nu e perfect.

Important este să ai cu cine sărbători, fie ziua ta, fie orice veste bună sau orice seară de vară sau iarnă care devine o ocazie specială doar pentru că ai tu chef.

Degeaba ai cel mai scump telefon dacă nu ai pe cine să suni când te simți singur și ți-e greu.

Degeaba ai casă de vacanță, dacă nu e plină de prieteni de-ai tăi și prieteni de-ai copilului tău.

Degeaba ai pașaport, dacă nu ți-e dor de ai tăi de câte ori pleci și nu vii cu cadouri pentru ei.

Degeaba muncești, dacă nu înveți nimic și nu încerci în fiecare zi să faci lumea mai frumoasă pentru cel puțin o persoană.

Cei mai fericiți oameni sunt cei care au relații fericite: în cuplu, cu părinții, cu copiii, cu prietenii. Este știință, un amplu studio Harvard a dovedit-o: relațiile ne aduc fericirea.

Acestea fiind spuse, eu vreau să am o relație cât mai bună și cu mine! 😃

Și, deși am 37 de ani, fix ca acum 30 de ani, mă aștept să văd un chip proaspăt de copil când mă uit în oglindă. Așa cum mă simt pe dinăuntru: naivă, neîndemânatică, cu frică de întuneric și cu o mare pasiune pentru înghețată. E greu de acceptat că din oglindă se uită la mine…o doamnă. Mama lu’ Eva. Cu părul alb, dacă nu îl vopsesc. Cu riduri fine. Cu dureri de spate.

Efortul cel mai mare pe care îl fac pentru a mă menține cât mai proaspătă, odihnită, aranjată și în formă nu este pentru a atrage, ci pentru a nu mă respinge chiar eu. Nu mă pot obișnui cu distanța dintre vârsta pe care simt că o am și vârsta pe care o arăt. Așa că, pe cât posibil, încerc să reduc diferența la minimum.

După ce am încercat varianta de a nu îmi vopsi părul deloc, acum câțiva ani, convinsă că nimic nu merită efortul, mi-am dat seama că un păr frumos, îngrijit, fără fire albe, influențează foarte mult stima de sine și percepția celorlalți despre vârsta ta. Așa că ritualul de îngrijire a părului, la fel ca îngrijirea tenului și dinților, a devenit foarte important pentru mine. Am tot testat produse și v-am scris despre ele, dar între timp am mai descoperit un magazin online cu produse care m-au cucerit și pe care vreau să vi le recomand!

Pe magazinul online cu vopsea de păr și cosmetice OJA.ro am găsit vopseaua profesională fără amoniac Vitality’s Zero. Există și varianta cu amoniac: Vitality’s Art Absolute. Este prima vopsea profesională pe care o folosesc acasă și, spre deosebire de cele destinate uzului personal, la domiciliu, vopseaua nu se vinde cu activatorul, în cutie, ci se achiziționează separat.

Vedeți în imagine: am comandat 2 nuanțe de vopsea (6.0 și 7.9) și un activator care se vinde la 1 litru, deci ajunge la mai multe vopsiri, pentru că se folosește împreună cu vopseaua cu raportul 1:1,5, deci la 60 ml de vopsea, se pun 90ml de activator.

Așadar, am dat o șansă acestui produs de vopsire a părului, Vitality’s Zero, care, pe OJA.ro, costă 47,95 lei. Este recomandat pentru scalp sensibil. Pentru prima dată vopsindu-mă acasă, mi-am pus vopseaua și pe lungimi, nu doar la rădăcină, și am combinat 2 nuanțe, făcând tot procesul un pic mai complicat. Totuși a meritat!

Vă recomand și vouă, dacă vă vopsiți tot acasă, să achiziționați și accesorii care ajută: pieptene / perie pentru vopsire, pahare gradate, mănuși. De asemenea, având părul uscat pe lungime, eu am ales un ser restructurant pentru păr de la Silky, tratament fără clătire, care se aplică pe părul umed sau uscat, la doar 28 de lei. Hidratează părul și îl lasă mătăsos și suplu.

Magazinul online OJA.ro are multe branduri de vopsea de păr sau nuanțatoare, deci puteți găsi produsele pe care le doriți : Joico, L’Oreal, Silky, Fantasy Look, Metallum, Oyster, Kallos, KJMN, Wellaton. De asemenea, găsiți produse de îngrijire a pielii sau de machiaj: de la Farmec și Gerovital, până la Guinot sau Babor, au de toate.

🎁 CADOU: Pentru cititoarele blogului meu, OJA.ro oferă un discount de 15% la toate produsele care nu sunt deja la reducere, până pe 10.06.2021. Pentru a beneficia de ofertă, folosiți la pagina de finalizare a comenzii codul ANDRESSA15.

Facem prea multe compromisuri legate de lucrurile importante și uităm ceea ce ne aduce fericire cu adevărat: stimă de sine, împlinire, iubire. Vă urez ce mi-am urat și mie de ziua mea: să faceți tot ce puteți pentru a fi sănătoși, fericiți, să iubiți și să fiți iubiți!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Carmen
  10/05/2021 at 11:27 AM

  ce nuanata de par frumoasa, arata foarte natural! 🙂

 • Reply
  Adriana
  12/05/2021 at 9:55 PM

  Foarte frumos scris articolul and remember, age is just a number 😉

 • Reply
  dante
  14/07/2021 at 3:56 PM

  de fiecare data cand ajung la tine pe blog e de la articolul asta https://zoso.ro/30rocks/ :))

  si azi chiar s-a nimerit sa ai ai 37 de ani …si o poza cum zice in articol aproape indecenta, dar noua barbatilor ne plac pozele fara sutien

 • Leave a Reply