TRAIM

Puțin optimism în vreme de coronavirus

Am ieșit din autoizolare și am sărbătorit cu o plimbare. Orașul pustiu și liniștit mi s-a părut mai frumos ca niciodată. Am fost plecată în Italia de pe 22 februarie și de când m-am întors am stat numai în casă, așa că ieri am văzut prima oară spectacolul colorat al magnoliilor și al corcodușilor. Mirosea a primăvară, a ploaie și a flori. Nu m-am mai bucurat demult de frumusețea parcului, poate că e bine să ți se facă dor uneori.

Au fost două săptămâni în care am lucrat de acasă și nu mă plâng, bine că am avut de lucru, că nu știu ce vom mai lucra în lunile următoare, din păcate. Nu a fost ușor, copilul se plictisea, voia atenție, am încercat să mă împart, uneori simțeam că mă urc pe pereți de la atâtea întreruperi.

În weekend, am făcut ordine și curățenie, așa cum mereu am vrut, dar tot timpul amânam. Am făcut asta cu fetița mea, că voia și ea și oricum îmi doream să o țin ocupată.

Am sortat și am pus deoparte o mulțime de hârtii și cartoane pentru reciclare. Am pus deoparte si multe piese Lego pentru proiectul Piese pentru Zâmbete. Se adună piese până pe 26 aprilie, aveți timp și voi să pregăiți piese dacă tot reorganizați casa!

Nu m-am machiat deloc 2 săptămâni (nici înainte de asta, când eram la ski, desigur), ceea ce mi-a priit. Sper că se vede. M-am dat cu creme și am dormit câte 9 ore în fiecare noapte.

Am mâncat mai puțin, mai bine. Când mănânc acasă, mereu sunt mai cumpătată.

Am stat mult cu fetița mea, sau poate nu mult, ci atât cât copiilor le place. I-am făcut unghiile cu ojă, am îmbrăcat păpușile, am colorat. Am făcut multe adunări și scăderi. A zis ca vrea să fiu numai a ei, să nu mai bag pe nimeni în seamă.

Voi cu ce vă umpleți timpul? Cum vă simțiți lucrând de acasă sau stând acasă?

Un șoc ne trezește la realitate. Totul va fi bine. Curând. Sperăm.

Hai că se poate!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Georgiana
  16/03/2020 at 9:26 PM

  Eu nu pot sa #stamacasa din pacate, trebuie sa merg la lucru. E infiorator si frustrant sa fi bombardat din toate partile cu acest slogan si tu sa mergi la serviciu. Nu stiu daca se gandeste cineva la asta. Asa ca va invidiez pe cei care o puteti face. Eu si familia mea nu suntem la fel de norocosi.

 • Reply
  Florina
  17/03/2020 at 7:40 PM

  Eu stau de cand ma stiu acasa, dar acum cu 2 copii mici pe langa mine carora le fac programul e putin mai greu. Mirosul primaverii, insa si bucuria de a fi sanatosi fac toti banii. Uite, vreau sa-ti daruiesc acest citat din cartea La revedere, Genevieve de Genevieve Dubosq, exprima ce fac zilele astea, ce face majoritatea cred:
  “Ziua de ieri nu ne mai aparține, iar cea de mâine nu poate fi neapărat a noastră. Încât cel mai bine e să trăiești clipa de față în toată intensitatea ei”.

 • Leave a Reply