GANDIM

Pentru o viață mai fericită, umblați mai mult în fundul gol!

Umblați în fundul gol de câte ori aveți ocazia! Face minuni, pe bune. Vă veți simți mai bine cu voi înșivă dar și cu cei din jur.

Prin casă, la nudiști, nu vă jenați la vestiare, purtați-vă corpul ca pe cea mai tare țoală pe covorul roșu. You own it, you rock!

M-am întors de la Electric Castle cu o mulțime de idei și impresii, iar una dintre ele, după minute bune de așteptare la coadă la dușuri, este: românii au o problemă cu dezbrăcatul. De aici și o problemă cu sinele, o problemă cu sexul, o problemă cu educația copiilor noștri. Multe probleme.

Stăteam oricum multișor să așteptăm la dușuri, cum spuneam, iar una dintre soluțiile scurtării acestei perioade de așteptare era ca timpul petrecut în cabina de duș să fie cât mai scurt. Oricum apa era rece, cum să stai 20 de minute?! Însă doamnele pudice prelungeau momentul cu niște scheme complicate pentru a nu-și dezveli vreun pic din zonele intime în vestiar. Și uite așa ni se lungeau urechile așteptând pentru că multora le era rușine să-și dea jos sutienul înainte să intre în duș!

Când în sfârșit se elibera o cabină, în loc să dea iama în ea, fetele își organizau pe o băncuță lucrușoarele, își atârnau prosopelul și intrau îmbrăcate încă, apoi se contorsionau în echilibru fragil, cu o mână ținând de perdeaua de plastic de la cabină, ca să se acopere, iar cu alta încercând să plaseze lenjeria abia dată jos pe băncuța de care vă ziceam mai devreme. La fel când ieșeau, se arătau înfășurate bine în prosop și cu multă dexteritate, își trăgeau chiloții și își puneau și un sutien fără să strice sărmăluța creată de prosop.

Băi nene, sunt eu nebună! Ce mare brânză să te dezbraci la duș?! Așa e și la băieți?! Sper că ei sunt mai sănătoși la cap.

Fix 2 secunde te poate vedea cineva în fundul gol, aia e. Avem toți un fund și sfârcuri, iar în cazul  femeilor (dar și în cazul unor băieți mai rotofei), sâni. Așa, și? Ce mare brânză să le arăți într-o astfel de circumstanță, că nu te pozează nimeni, nu e o producție porno, nu e un juriu să te măsoare, dă-o-ncolo de treabă! E ca la medic, corect? Sau și la medic trebuie să ne jenăm? Că am auzit și de-astea, să nu naștem natural că ne vedem medicul…știți ce. Kafka, frate!

Și la sala de fitness am observat în vestiare o pudoare exagerată. Locul în care toate ne schimbăm, locul care are fix această destinație, da?, este uneori scena pe care se desfășoară îmense spectacole creative mentie să evite arătarea vreunui sfârc în timpul schimbării totale a unei ținute.

V-am mai povestit experiența mea din Finlanda, unde toată lumea face saună în c..ul gol cu familia din primii ani de viață? Apoi adolescenții făceau saună în gașcă, mixt. Da, ați citit corect. Fete și băieți dezbrăcați în saună. Nu se mira nimeni și nu râdea nimeni pe la colțuri dacă zicea cineva penis, vulvă, clitoris, anus sau variantele de denumiri populare. (Nu vreți să știți cum au râs de mine când am întrebat dacă pot să port costum de baie în saună. Parcă aș fi zis că îmi pun treningul la plajă.) Era atât de firesc și de normal, nuditatea era demitizată încât sexul era privit cu totul și cu totul altfel. Educația sexuală era făcută devreme, iar contracepția ceva absolut firesc, ca și spălatul pe mâini, așa cum și trebuie să fie. Toată lumea știa cum se fac copiii, cum se transmit bolile, la ce folosesc organele noastre și nu se ascundea nimeni să vorbească despre asta, așa cum nimeni nu râdea când se discuta subiectul sex cum râd copiii mici la cuvântul “pârț”.

E de bun simț. Aveți nevoie și de studii care să confirme ce am scris mai sus? Sunt destule. Cu cât petreci mai mult timp gol, cu atât ai mai multă încredere în tine. Ajută și la sănătate, serios. Dacă dormi topless sau fără lenjerie intimă. Sunt o mulțime de beneficii. Eu sunt fan nudism, vă recomand în Skiathos o super plajă: Little Banana.

Românii au învățat de mici că trebuie să le fie foarte rușine de corpul lor. Cred că părinții multora nu stăteau dezbrăcați niciodată, închideau ușile după ei întotdeauna și nici să numească penisul penis și vaginul vagin nu puteau. Și din păcate, noi, o generație crescută într-un univers mult mai bogat și o lume mai liberă, am rămas cu aceste obiceiuri sinistre de la părinți și ducem mai departe un bagaj nesănătos, o neasumare a propriei persoane, cu tot ce înseamnă asta: organe sexuale, nevoi, dorințe.

Nu ne e rușine doar să ne dăm chiloții jos la duș, cred că ne rușine și acasă, cu lumina aprinsă. Ne e rușine nu doar în fața partenerului/partenerei, ci și de noi înșine, nu recunoaștem nici noi cine suntem, ce vrem și ce ne place și ne înfășurăm în prosoape de impresii false, să nu cumva să vadă cineva un centimetru pătrat din persoana noastră autentică.

Acestor oameni pudici aș vrea să le zic un ferm: Fii, băi, bine cu tine! O viață ai! Frumusețea vine în multe forme și mărimi, fiecare trebuie să se simtă bine așa cum e! Stai în curul gol de parcă ai purta o rochie de milioane de dolari pe covorul roșu. Arată-te așa cum ești din toate punctele de vedere. Poartă ce haine îți plac, ascultă ce muzică îți place, fii cu cine vrei să fii, ține-te de mână și pupă-te cu foc cu persoana aia, nu te mai gândi cine te vede și cine ce crede.

Hai că se poate!

 

Poza cu doamna goală e de pe Shutterstock

 

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Ionica liliana
    22/07/2019 at 8:38 PM

    Andreea ai fost mereu de nota zece…. la fel și acum!

  • Reply
    sanda
    22/07/2019 at 9:38 PM

    Adevar ai grait, Andressa!
    Din pacate, suntem exagerat de pudici si uitam ce mecanism minunat este trupul asta ce ne poarta prin lume! Cele mai frumoase, mai libere si mai interesente discutii le-am purtat in zona de nudism a Vamei Vechi, pe vremea inca mai puteai face asta fara inhibitii, cu oameni la fel dezbracati ca si mine dar minunati in gandire si trairi!

  • Reply
    Alina
    23/07/2019 at 12:32 AM

    Love u!

  • Reply
    d
    23/07/2019 at 2:16 AM

    Eu nu sunt de acord cu chestia asta. Inteleg argumentatia de partea cealalta, dar nu sunt de acord.
    Uram la sala cand stateam sa-mi inchei pantofii sport si cineva isi cracana fundul fix in nasul meu. Nu-i cunosc pe oamenii aia, nu sunt atat de apropiata de ei incat sa fiu nevoita sa imi impregnez retina cu partile lor intime.
    De aia se numesc intime. M-am dus la sala sa fac sport, nu m-am dus la plaja de nudisti. Asa cum in magazine oamenii nu incep sa probeze haine brusc, in mijlocul locului, mai ales ca ar ramane in chiloti, nici macar goi.
    Asa cum tu crezi ca ii e cuiva rusine ca nu-si etaleaza pielea goala in fata oricui s-a nimerit pe acolo, asa si eu cred ca e vorba de alte chestii cand o fata alege sa stea complet dezbracata in vestiar pana cand isi usuca parul la perie si se machiaza.

    Faptul ca are acelasi sex cu mine nu ma face sa imi doresc sa i vad labiile fluturandu-se in timp ce face o gramada de alte activitati.

    Si sexul e ceva natural si nu simt nevoia sa-l fac pe strada, asta nu inseamna ca-s pudica, ci ca imi aleg activitatile si momentele.

    Din punctul meu de vedere e vorba de intimitate, iar vestiarele ar trebui sa aiba asa ceva. Am vorbit de subiectul asta si cu barbati, si lor li se parea scarbos cum cei de la sala isi lipesc fundurile si ouale de banci, sau cum le flendura pe sub nasul altor barbati care se descalta.

    Din punctul meu de vedere e vorba de eleganta, nicidecum de minte deschisa.

    Eu mi-am rezolvat problema, merg la o sala f aproape de mine si vin acasa si fac dus. Oricum nici dpdv igienic nu-mi place in locuri comune.

    • Reply
      andressa
      23/07/2019 at 11:50 AM

      E o mare diferenta sa spui ca asa cum nu probam hainele in magazine, in vazul tuturor, nici nu ne schimbam la vestiare. E cu totul si cu totul altceva. Vestiarul e are acest rol, este un loc in care oamenii se schimba, la fel cum e cabina de proba. Si nu cred ca trebuie sa te rusinezi sa te schimbi acolo. Ca vrei sa stai complet gol cand te usuci la par, ce sa zic, e o alegere, eu cred ca insa ar trebui sa ne deranjeze mai putin ce fac altii in fata noastra si sa nu ne uitam, ca nu e spectacol. Eu nici nu observ fundurile in astfel de situatii. Cred ca undeva buba e la noi daca ne ofenseaza atat de mult goliciunea altora si ni se pare ca nu e destul de intim sa ne dezbracam in situatiile astea. Unii sunt pudici, ok, dar cum spuneam in post, stateam mai mult la dusuri cu totii din cauza ca nu se putea da jos sutienul pur si simplu ci in mod alambicat, aruncat din cabina, de dupa perdea. Asta e o exagerare absolut enervanta.
      Unii nu au ce cauta in vestiar sau in camping daca au problemele astea, nu ii obliga nimeni pana la urma sa foloseasca baila comune, cum spui si tu. Fiecare cu a ma-sii!

  • Reply
    Sabina
    23/07/2019 at 9:24 AM

    Tine numai de educatia primita acasa. Bunica mea o ducea pe mama cand era mica la nudisti. La fel a facut si mama cu mine. Nu se fereau sa se schimbe de fata cu mine si la fel am facut si noi cu cea mica. Pentru ea este ceva normal, trece pe langa noi ca si cum am fi imbracati, uneori mai intreaba de ce am eu sani si ea inca nu, ca ar vrea si ea :)).
    Atata timp cat la noi se perpetueaza pudoarea, copiii aceia asta vor face si ei…vor fi rusinosi, vor face sex cu patura trasa si lumina stinsa.

  • Reply
    Roxana
    23/07/2019 at 6:37 PM

    Nu stiu ce sa zic.. nu-s asa pudica,dar copil fiind am fost cu ai mei la Eforie unde am vazut un domn gol si m-a oripilat imaginea.
    Am fost si eu cu fii’mea in Vama si mi-a spus ca nu vrea sa mai mergem niciodata pentru ca oamenii aia nu au nici macar bani de chiloti. Deci nu cred ca putem da vina doar pe parinti.. e adevarat ca am crescut intr-o societate tabu. Eu am 40+.
    La sala daca merg nu ma intereseaza fundurile din fata mea, nici nu le observ,dar nici eu nu ma dezbrac ostentativ sa ma plimb goala prin fata tuturor. Daca e neaparat nevoie sa fac dus, ma dezbrac. Daca nu,merg acasa si ma spal in intimitate. La medic nu am stres, ma dezbrac fara probleme…

  • Reply
    Maria
    26/07/2019 at 1:09 AM

    Nu sunt de acord cu parerea asta.
    Iti apreciez modul sincer de a scrie si, mai ales, cum raspunzi de obicei in comentarii, dar acum mi se pare o exagerare.
    Spre exemplu, aici ai dus prea departe lantul concluziilor, ai extrapolat prea mult:
    “Ne e rușine nu doar în fața partenerului/partenerei, ci și de noi înșine, nu recunoaștem nici noi cine suntem, ce vrem și ce ne place și ne înfășurăm în prosoape de impresii false, să nu cumva să vadă cineva un centimetru pătrat din persoana noastră autentică.”

    Sotul meu nu e nici pudic, nici timid, dar mi-a spus ca s-a saturat sa tot vada chestii in vant in vestiarul de la bazinul de inot.
    Mama mea iesea dezbracata din dus, dar mie nu mi-a placut niciodata asta, intorceam eu capul sa n-o vad, nicidecum nu mi se parea ceva firesc.
    Ca finlandezii fac asa … e treaba lor, nu vad de ce sa-i consideram etalon de normalitate.

  • Reply
    d
    26/07/2019 at 3:41 AM

    Eu chiar nu cred ca am vreo problema, dar ma asteptam sa aud chestia asta 🙂 E OK, atata timp cat nu ma obliga nimeni sa fac ceva ce nu vreau.
    Nu ai cum sa nu observi, stau pe banca si ma incalt/descalt iar fetele alea fac la fel, sunt la 10 cm de mine aplecate, ridicate etc. Nu am cum sa nu observ, e chiar in my face. Repet, cred ca ele au o prb de simt nevoia sa stea o jumatate de ora complet dezbracate. Cred sincer ca e de bun simt sa-ti iei niste chiloti pe tine pana te usuci la par. Inteleg ca vrei sa te schimbi, ca ai iesit de la dus, dar nu inteleg cand insisti.
    Am inotat goala in mare, de ex, dar nu m-as duce si la bar pe plaja tot goala si sa stau asa sa-mi sorb bautura. Inteleg ca nu e la fel, dar ma seaca psihologia asta inversa ca vezi doamne eu am o problema. N-am, pur si simplu imi plac piscinele cu cabine pt schimbat si acolo ma duc.
    Subiect mort, avem alte pareri si asta e, nu-i nici o drama.
    A propos de postul de mai sus, mie mi se pare ca arati traznet. Aproape ca as fi ok sa te vad goala la sala haha sa raman on topic.

  • Reply
    A_Grozovici
    01/08/2019 at 2:12 PM

    La mine la sala la vestiarul fetelor sunt doamne de minim 55-65+ care dupa dus stau de vorba goale golute muuuulte minute in sir. Sincer pe acestea nu le inteleg…adica sigur, poti vorbi in timp ce te imbraci dar sa stai goala goluta …pur si simplu de vorba…

  • Reply
    Vlad
    09/08/2019 at 4:32 PM

    Eu am gardurile destul de inalte… si vara, seara, cand vine cate o furtuna de vara, ies aproape gol in curte, descultz, pe dale.. si ma bucur ca un copil de ploaia de vara, de fiecare strop… recomand tuturor… parca te spala de toate mizeriile cotidiene… nu are nicio legatura cu dushul obisnuit de dimineatza si seara… alta senzatie…
    Umblu gol in casa, dorm gol cu geamul deschis, neinvelit, chiar daca afara sunt 16 grade…
    Bine, daca esti obez/obeza – nu-ti prea vine sa-ti vezi suncile revarsate in oglinzi… dar am 1.83 m si 81-84 kg, asa ca imi permit…

  • Reply
    Vlad
    09/08/2019 at 5:01 PM

    Sorry, era sa uit – vreau sa stric si feng shui-ul baloshilor: modifica te rog articolul si scrie la final ca tu esti in poza de la inceput, asa misto, din spate… sa doarma si bietii de ei linistiti si fericiti…

  • Reply
    Manu
    29/03/2020 at 2:20 PM

    Pot sa va spun ca am fost in alte tari din Europa in natura, in camping-uri si lumea nu avea probleme sa se dezbrace. Fie sa faca dus langa cort, fie baie la rau, sa stea la soare nud sau chiar sa se plimbe goi. Nu se jenau deloc si nici nu implicau ceva sexual. Era doar bucuria de a fi natural.
    Asa ca societatea noastra aparent s-a denaturalizat. Ne e rusine de cum ne-a creat Dumnezeu. Suntem urati sau imperfecti sau cum?
    Sunt doar niste convingeri oameni buni. Implantate in capul nostru de o societate bolnava (ok doar partial).
    Acuma sa nu exagerati cu a insinua ca spun sa umblam toti dezbracati peste tot prin oras ca nu spun asta.
    Dar totusi va las cu un articol care e exact despre asta:
    https://evz.ro/oras-lumea-dezbracata.html

  • Leave a Reply