TRAIM

Cum mi s-au părut produsele Plant Line?

Hai să vorbim despre frumusețe și îngrijire. Fără exagerări și fără filtre. Pielea sănătoasă la 35 de ani este într-un fel, la 45 de ani este altfel și tot așa. Este valabil și pentru starea de spirit, resurse, nevoi, dorințe.

Scriu din ce în ce mai des despre vârsta mea (35). Îmi dau seama. Fac glume sau folosesc expresiile: “Pe vremea mea“, “sunt un dinozaur” sau arunc apelativul “Nepoate!” de câte ori simt că e cineva mai tânăr decât mine în încăpere. Mereu e cazul. Ce dor îmi e de vremea când eram cea mai mică dintr-o echipă. Acum asta se întâmplă foarte rar…

Scriu că “35 is the new 25“, dar, sincer, nu simt asta în fiecare zi. Uneori mi se pare că 35 e noul 65. În ultimul an m-am trezit mai obosită decât atunci când mă culcam, nu m-am recunoscut în oglindă, m-am jenat cu corpul meu, tenul meu mixt și cu primele mele riduri. După ce că nu-mi fac timp să merg la sală, iar silueta mea ia proporții și risc să primesc locul în autobuz, a început să îmi cadă și părul. Dezastru.

Glumele alea cu dinozauri sunt felul meu de a-mi masca suferința. Râd eu, dar nu e râsul meu. Nu îmi place ce se întâmplă cu corpul (și cu mintea mea) de la un timp și știu că trebuie să fac niște schimbări în stilul de viață ca să mă simt mai bine.

Cum mă îngrijesc după 35 de ani

Primele lucruri pe care le-am observat au fost că am nevoie de mai multă odihnă și de mai multă apă. Nu îmi convine că metabolismul nu mă mai ajută ca pe vremuri, dar accept. Nu există zi în care să nu termin o sticlă de 2 litri de apă plată în timpul în care lucrez (chiar și dacă am întâlniri, plec cu apă după mine și accept de câte ori mi se oferă un pahar – la salon, în sala de așteptare la medic, într-o sală de ședințe etc). Beau ceai (fără cofeină) și mult mai puțină cafea (una pe zi).

Gătesc cu produse bio, în general (de exemplu suc de roșii, paste bio integrale etc). Dorm, pe cât posibil, mai mult. Oricât de mult aș vrea să mă și distrez, simt că nu mai fac față. Așa că atunci când era vorba să ies în oraș, sâmbătă seara, acum 2-3 săptămâni, am preferat să chem prietenii acasă la mine ca să mă pot culca la 23, chiar dacă ei erau încă la mine! Vă vine să credeți? Și la Electric Castle am dormit 8 ore pe noapte, dacă vă vine să credeți!

Am vrut să am mai multă grijă la produsele alimentare, dar și la cosmeticele pe care le folosesc. Chiar și pentru a scăpa de țânțari folosesc uleiuri esențiale amestecate după o rețetă! Am înlocuit vopseaua de păr cu una fără amoniac și am încercat mai multe șampoane și produse pentru îngrijirea pielii cu extracte naturale.

Așa am ajuns la gama Plant Line, pe care am testat-o câteva săptămâni. Conține creme anti-rid, creme hidratante pentru față, apă micelară, creme pentru mâini, dar și șampon și balsam. E o gamă nou lansată, produsele se găsesc deja în supermarketuri, dar și în multe magazine online. Întâi de toate, dați-mi voie să vă spun că au prețuri accesibile, un lucru important pentru mine, nu știu dacă și pentru voi. O cremă e în jur de 25 de lei, iar un șampon în jur de 10-15 lei.

Sunt produse inspirate din fitoterapie, adică au formule care conțin plante cu eficacitate dovedită în îngrijirea părului și/sau pielii. De exemplu, mușețel, trandafir, arțar sau urzică. Brandul a lansat și primul șampon cu 80% decoct de plante și prima gamă anti-rid ce conține complex [FITO-COLAGEN].

Fotografiile mele sunt neretușate

Vă voi povesti despre produse, dar aș vrea să știți ceva: am inclus în articol fotografii neretușate, needitate. Sunt doar eu, în splendoarea mea, ca femeie de 35 de ani, care a făcut un copil (și a trecut printr-un divorț – asta mi-a făcut câteva riduri, fără glumă), care nu ajunge la sală de ceva timp, dar se demachiază întotdeauna seara, încearcă să folosească produse cât mai bune, mai ales măști de ten și cremă de corp. Sunt eu, cu porii mei mari, tenul meu mixt, fruntea mea strălucitoare. Am un pic de machiaj pe față, atât cât mă machiez eu aproape zilnic, singură, nu vreun make-up artist super talentat.

Mi se pare că nu pot vorbi despre pielea mea fără să o arăt. Așa cum nu pot vorbi nici despre fericire, fără să vă povestesc întâi de nopțile nedormite din ultimii 6 ani, de când sunt mamă, de frustrările din ultimii ani, fie că era vorba de muncă sau de relații personale, de divorț, de greutăți cu banii. Este eliberator pentru mine să mă arăt așa cum sunt și cred că e și corect față de voi să vorbim deschis, pe bune.

Să revenim la produsele Plant Line pe care le-am testat și pe care le-am inclus în rutina mea de îngrijire. Am început prin a testa șamponul regenerant cu mușetel și ulei de brusture pentru păr uscat și deteriorat împreună cu balsamul corespunzător și sunt foarte mulțumită de ele. În poze vedeți cum arată părul meu după 3 zile de la spălare, fără niciun fel de coafare. Balsamul nu mi-a îngrășat părul, nu e foarte dens. Eu îl las pe păr cam 1 minut, nu prea am răbdare mai mult. Am mai încercat și varianta cu gălbenele, salvie și coada șoricelului pentru păr gras cu vârfuri uscate. Și acela mi-a plăcut, dar pentru că vara mi se usucă părul stând la soare, acum îl prefer pe cel pentru păr deteriorat. În gamă există desigur și un șampon cu urzică, pentru toate tipurile de păr, nu s-ar putea altfel, de la bunici știm cât de bună este pentru păr!

Vă spuneam mai sus că încerc să folosesc măști pentru ten. Le-am descoperit pe cele de la Plant Line care sunt în două variante: cea textilă, de unică folosință – este o mască-șervețel îmbibată în serum și varianta la borcănel. La borcănel există mască pentru matifierea tenului gras sau mixt și una anti-îmbătrânire. Cea din urmă este preferata mea. Conține extract de arțar roșu, se simte grozav pe față, aplici un strat subțire și o lași să intre în piele. Trebuie lăsată 5 minute înainte să te clătești, dar eu am lăsat-o și toată noaptea și m-am trezit cu o piele mult mai plăcută la atingere și cu un aspect mai odihnit.

Plant Line are și o gamă antirid care conține cremă de față (de zi și de noapte) și cremă pentru conturul ochilor

Cremele de față sunt pe categorii în funcție de ten și de vârstă: 35+, 45+ și 55+. Pe cele de +55 ani, cu extract de mur pitic, le-a testat mama mea. Mi-a transmis că îi plac, mai ales cea de noapte. Că intră bine în piele și resimți efectul hidratării și creșterea elasticității ore întregi.

Eu am testat gama 35+, care conține extract de verbină și primulă. Verbina și primula sunt plante cu proprietăți dovedite pentru relaxare, calmare, cicatrizare, reducerea inflamațiilor. Eu aplic crema de zi aproape ca pe o mască și o las să intre bine în piele. Simt că pielea mea are nevoie de foarte multă hidratare, mai ales vara (eu cam merg la piscină și, chiar și cu creme de protecție solară, mă deshidratez). E foarte bună și ca bază de machiaj.

De asemenea, în gama anti-rid despre care vă spuneam mai sus se găsește complexul Fito-Colagen, care conține proteine extrase din semințe și uleiuri din germeni de grâu cunoscute pentru că stimulează producerea colagenului și restabilesc elasticitatea pieli. E un complex folosit pentru prima oară într-o gamă mass-market, până acum era găsit în produse mult mai scumpe. S-a democratizat deci astfel și îngrjirea pielii. Să fie (aproape) pentru toată lumea.

Demachierea rămâne foarte importantă pentru mine și pentru tenul meu, implicit. Am testat și apa micelară Plant Line, varianta potrivită pentru toate tipurile de ten ce conține extract de trandafir, recunoscut pentru proprietățile emoliente, astringente, decongestionante, cicatrizante și multe altele. De mii de ani se folosește cu uz cosmetic. Eu mă enervez când trebuie să frec pentru a da jos rimelul, dar nu e cazul și la aceasta. Este foarte delicată, nu resimți usturime pe ten sau la ochi după folosire sau senzația de piele uscată. Matifiază bine. Mai există și varianta cu Aloe Vera, pentru ten normal și mixt.

Pentru a fi setul complet, gama Plant Line oferă și creme de mâini care se găsesc în mai multe variante, după nevoile pielii de hidratare. Eu o folosesc pe cea cu extract de mușețel seară de seară, înainte de culcare o aplic pe mâini (și pe picioare foarte des).

Ca o concluzie, e o gamă cu care eu mă împac bine, foarte sincer, le folosesc cu plăcere de când le testez și le-am recomandat și prietenelor mele. Când am fost plecată din București, le-am luat în geantă și cu ocazia asta le-am dat și prietenelor mele să le încerce. Faptul că sunt produse care au la bază studierea plantelor și a efectelor lor benefice se simte în tolerarea lor și eficiența lor. Fito-terapia este mai mult decât o etichetă de pe un produs, este știința care ne apropie de natură în cel mai bun mod.

Ofer 5 seturi Plant Line cititoarelor mele. UPDATE: am 8 premii pentru voi!

Aveți și voi ocazia să le încercați dacă participați la concursul meu. Ofer 5 seturi care conțin:
• Șampon
• Balsam
• Gama anti-rid (cremă de zi, de noapte, pentru conturul ochilor) potrivită pentru vârsta câștigătoarelor
• Cremă de mâini
• Mască de față
• Apă micelară

Ca să participați trebuie să lăsați un comentariu la postul meu (Facebook – deci nu aici pe blog!) în care să îmi spuneți povestea voastră despre unul din ingredientele naturale pe care aceste produse le conțin și modul în care ați aflat că vă ajută în îngrijirea personală sau înfrumusețare. Fie că e vorba de măștile de față pe care le făceau mamele voastre, infuziile sau compresele puse de bunica, sigur ați aflat de un secret de la ele și nu l-ați uitat nici până acum.

Concursul meu începe astăzi, 23 iulie, și se încheie pe 1 august ora 23:59. Am decis să prelungim concursul până pe 10 septembrie! Câștigătoarele vor fi alese prin random.org și vor fi anunțate printr-un comentariu pe Facebook și un update la acest post.
Succes!

 

UPDATE! Trebuie să anunț cele 8 câștigătoare! Vă mulțumesc pentru participare și pentru răbdare, a fost o săptămână plină pentru mine, am început școala, tot programul nostru s-a schimbat și același timp am lucrat la ceva important. Uf, nu știu cum am reușit să ajung la ziua de azi, sâmbătă!!! Așadar, iată câștigătoarele:

Iată deci numele norocoaselor. Felicitări! Vă voi lăsa mesaje pe Facebook ca să vă cer datele de contact pentru expedierea premiilor!

  1. Alexandra Filip
  2. Luminita Cioanca
  3. Clara Zoicas
  4. Cristea Ionita
  5. Dorina San
  6. Nina Alina Candrea
  7. Sabina Toma
  8. Andreea Sîrba

 

 

 

 

Foto: Dan Udrescu

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    IRIMIA CAMELIA
    24/07/2019 at 10:43 AM

    APA MICELARA CU ROSA CORESPUNDE EXACT DORINTELOR MELE

  • Reply
    Margo
    26/07/2019 at 9:01 PM

    “Scriu din ce în ce mai des despre vârsta mea (35).” Arati minunat!!! Eu am 50 si mi-e dor de 35! Vremea trece si e greu de acceptat! In ultimul an a devenit tare greu fiindca a inceput nebunia cu M – menopauza! Si nu m-a prins chiar nepregatita (merg la sala regulat de peste 2 ani, mi-am tot ajustat alimentatia, am invatat sa beau mai multa apa, merg zilnic pe jos min 8000 pasi), dar tot e greu sa accept ca ma transform ireversibil! De la 52-55 kg am ajuns la 58-60 si am schimbat o masura la haine. Si tenul sufera din cauza dezechilibrului hormonal; ma lupt cu acneea ca atunci cand aveam 14 ani! Dar ma ingrijesc de cand aveam 25 de ani si conteaza!

  • Reply
    Simion Oana
    05/08/2019 at 6:59 PM

    Buna seara! Ati afișat cumva câștigătorii? Multumesc

  • Leave a Reply