NE DISTRAM

Spectacole de teatru BUNE. Recomandările mele

Nu știu de când n-ați mai fost voi la teatru, poate o să vă șochez. Un bilet costă vreo 30-50 de lei sau poate peste 100 lei. Adică mult. Nu zic că nu merită, în niciun caz, dar dacă tot dai banii ăștia, sigur vrei să vezi ceva mișto.

Apropo de asta, acum câteva săptămâni am fost la un spectacol despre care nu știam nimic, dar nu îmi fusese recomandat, de altfel altcineva luase biletele. A fost memorabil, da, dar nu așa cum aș fi vrut eu, ci în sensul să demult nu am mai văzut ceva atât de lipsit de sens, momente nelegate între ele, gesturi obscene gratuite, postmodernism din-ăla prost înteles, cu mult zgomot enervant, târâre, chinuire, nu știu, ceva din care nu am înțeles și nu aș recomanda. Nu o să zic ce anume, deși acum 13 ani când am lansat blogul fix asta îmi plăcea să fac, hehe, să desființez lucruri care nu-mi plăceau, însă cu mintea de acum cred că If it’s not for you, it’s not for you, adică nu vreau să jignesc artiștii, poate nu am înțeles eu mesajul. În loc să scriu de rău, mai bine scriu de bine, iată spectacole pe care vi le recomand dacă mergeți la teatru în București.

LUNGS. Se joacă la Teatrul ACT, următoarea reprezentație e pe 18 octombrie. Uite un link să luați bilete. Este o poveste a unui cuplu expusă deosebit, pe alocuri amuzantă, tensionată, o dramă care te absoarbe din primele minute. Cei doi actori, Denisa Nicolae și Liviu Romanescu, joacă senzațional.

Textul LUNGS a fost desemnat în anul 2012 „Cel mai bun text contemporan”, Premiile Off West-End și nominalizat la categoria „Cel mai bun text de teatru”, Theatre Awards UK (2012).

FRIG. Piesă jucată la Unteatru, o surpriză foarte plăcută. Eu am mers la recomandarea cuiva, dar tot nu mă așteptam să fie jucată atât de bine de actori. Are o temă foarte actuală, totul se întâmplă în Suedia în ultima zi de liceu, când niște puștani se îmbată, se distrează, până la apariția colegului sud-coreean. Este interzisă copiilor sub 16 ani din cauza limbajului și a violenței.

O piesă pentru toate gusturile

DINEU CU PROȘTI. Asta e din categoria “clasic”, adică TNB și “monștri sacri”. Nu am auzit pe nimeni să îl fi văzut și să nu zică”Wow, ce bun e!” Am văzut de mai multe ori spectacolul, mi-a plăcut mai mult cu Șerban Ionescu, din păcate a murit, dar și cu Ion Caramitru este ok, pănă la urmă piesa e făcută de text și de jocul lui Mălăele.

O piesă pentru cei care preferă spectacolele experimentale

CHELNERUL MUT. Un spectacol cu foarte puțini spectatori, fiecare așezat în altă parte în sală, pentru o experiență unică. Povestea are o doză de absurd, de suspans, multe întrebări care nu își găsesc până la final răspunsul. Unul din cei doi actori m-a făcut praf, joacă extraordinar, Constantin Cojocaru, în vârstă de 73 de ani, cu un premiu TIFF în palmares. Eu am fost la avanpremieră, premiera are loc lunea asta.

Pe wishlist am Constelații, la Teatrul de Artă. Am auzit că e bun. Și mai știu de Tot ce-i minunat în lume. Aștept feedback de spre Freak Show în curând. Merge mama în curând, să vedem dacă îi place.

Voi ce spectacole ați mai văzut? Teatru, dans, apreciez orice recomandare.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Bookish
  28/09/2018 at 2:38 PM

  Eu urmăresc programul la Centrul Replika, unde se joacă Interior zero, adaptarea după romanul omonim al Laviniei Braniște. Tare faină a fost cartea, așa că abia aștept să văd și cum a fost transpusă ca piesă de teatru.

  • Reply
   andressa
   30/09/2018 at 5:10 PM

   Sa ne spui impresiile. Poate o punem pe wishlist 😉

  Leave a Reply