IUBIM

Meghan & Harry. Triumful mamelor singure și al femeilor divorțate

Cenușăreasa nu e neapărat săracă în zilele noastre. Ba chiar stă bine cu banii. Doar ca e divorțată. Poate are un copil. E trecută de 30 de ani. Și lumea o compătimește. “Săraca! Nu a avut noroc!” Nu îi dă nimeni multe șanse, de parcă ar fi pierdut pariul cu viața când a făcut partajul.

Mama lui Meghan Markle a demonstrat că poți fi cine vrei, cum vrei ca părinte single și să ai o super relație cu copilul tău căruia i-ai oferit o educație foarte bună. Singura rudă a lui Meghan la nunta anului, poate surprinzător când ne gândim câte neamuri vedem noi la nunți, Doria Regland (61) a făcut multe în viață, fără ajutorul nimănui, reinventându-se mereu. A fost make-up artist, și-a luat diploma în psihologie, a fost instructor de yoga. Ca majoritatea femeilor pe care le-am văzut în luptă cu viața, a făcut orice a fost nevoie ca să fie bine.

Când actrița Meghan Markle s-a căsătorit cu Prințul Harry mulți au spus “Ce norocoasă e!”, dar mie mi s-a părut că el e norocos. Deși era vânat pentru statutul lui și banii lui, a găsit o persoana căreia nu îi lipsea nimic. Cariera ei era în asceniune, bine plătită, cu un rol important într-un serial de succes. Divorțată, nici la rochia de mireasă, fie ea și Givenchy, nu știu dacă mai visa. La 36 de ani, după un mariaj scurt, cred că nu mai avea nimic de demonstrat. Iar basmele în care mai credea nu aveau legătura cu rochii albe si torturi supraetajate. Tocmai de-aia, zic eu, Harry e cel norocos. Meghan era deja o printesa, ducesa, ce vreti voi. Nu avea nevoie de un print pentru asta.

Când ea se plimba cu caleașca și saluta mulțimea am avut și noi parte de un happy-end. Toți cei care n-am fost crescuți de doi părinți perfecți, ci poate de unul sau de bunici sau cine știe cum atlfel, noi toți cei care n-am fost născuți la palat, n-am stat în cel mai bun cartier și n-am mers la cea mai bună școală, noi cei strigați în fel și chip de copiii răi, pentru că nu le plăcea culoarea pielii noastre, a corpului nostru, istoria noastră. Noi toți cei care au reușit să facem lucruri în ciuda provocărilor și n-am ratat din cauza lor. Noi toți cei care suntem compătimiți sau judecați dar încă mai zâmbim. Și sperăm. Și credem în stele norocoase. Credem că pur și simplu… se poate.

Hai că… se poate!

Sursa: Meghan & Harry în caleașcă Shutterstock

Și să mai rădem un pic…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  o femeie
  24/05/2018 at 12:52 PM

  fix asta am simtit si eu. Ca si daca o dau o data gres, mai am o sansa.
  By the way, stii ca intalnirea cu Harry i-a fost organizata ca un blind date de o prietena? Una din prietenele mele nu mi-ar aranja asa ceva, cu divortul dupa aia ma descurc eu!!!

 • Reply
  Petra
  25/05/2018 at 7:09 PM

  Ei, lasa ca e ceva literatura stiintifica in spatele ideii ca cei crescuti in familii monoparentale sunt cam fucked up (ca sa sumarizez o multime de bla bla in termeni de psihologie) comparativ cu cei crescuti in familii cu doi parinti. Asa ca nu e nimic de laudat la acesti oameni in afara de puterea de a trai cu un mare si insurmontabil handicap. Si mai ales nu e nimic de incurajat la cei care se angajeaza acum la un demers similar (crescut copii de unul singur). Indiferent ce spune literatura de feel good pentru divorati, copii au nevoie de doi parinti – asa functioneaza animalul om.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this:
  Inline
  Inline