IUBIM

Iubire si paranoia

Spalat totul la 90 de grade Celsius, dezinfectat, sterilizat, umidificat, aspirat salteaua, montat protectie pentru prize, pentru colturile mobilei, pregatit masti chirurgicale pentru vizitatori si protectie de plastic pentru pantofii lor. Dai iama efectiv in raioanele de bebelusi si cumperi orice e posibil sa fie util in viitorul apropiat sau in urmatorii 18 ani. Cand devii parinte, incerci sa controlezi mediul ca sa te simti in siguranta cu fiul sau fiica ta. Dureaza ceva pana iti dai seama ca… viata e plina de surprize. Copiii cad in cap, racesc si uneori fug de langa tine atunci cand nu te uiti. Si daca ai noroc, doar asta.

Baby Shower Andressa @Belle Maison Spa

Cred ca cel mai sanatos lucru pe care il poti face este sa reusesti sa accepti cat mai repede ca nu esti perfect si nu poti fi nici parinte perfect. Chiar si cea mai iubitoare mama scapa din ochi o secunda copilul care o ia la fuga si cade in nas, chiar si cel mai bun tata uita sa ia o jucarie anume de la Noriel pentru ca vine obosit de la birou si nimeni si nimic nu poate feri copiii de viroze. Si nici de intoxicatie alimentara nu scapa multi.

Numai ca te relaxezi si iti dai seama ca totul va fi bine numai cu timpul, pe masura ce te lovesti de neprevazut. E genul ala de lucru pe care nu-l poti forta si nici invata din carti. Si impacarea cu hazardul este ca amestectul unic de dor si satisfactie pe care il simti cand esti departe de copilul tau, facand ceva ce iti place foarte mult. Pana nu esti parinte, nu il poti intelege, oricine ar incerca sa ti-l explice.

Daca pur si simplu nu te vindeci de grija exagerata, il compatimesc pe copilul tau. Sa nu se murdareasca, sa nu aiba voie sa se tarasca, sa poarte numai haine perfect spalate si calcate si sa nu puna niciodata mana pe lucruri “murdare” cum ar fi o minge sau o castana, sa nu se joace cu alti copii pentru ca poate lua microbi. Cat stres!

Dupa experientele mele in tabere oribile, eu sunt de parere ca lucrurile astea sunt firesti si ca nu sunt tragice, ci de fapt fac copilul mai puternic. Probabil ca mama mea nu a depasit nici dupa aproape 30 de ani frustrarea ca eram mereu cel mai murdar copil de la joaca, dar ce sa-i faci? Timpul a dovedit ca era un semn de dezinvoltura si creativitate. Cel putin asa imi place mie sa cred!  Cine spune ca gardurile nu trebuie sarite, iar baltile trebuie evitate? La final, conteaza sa fii tu insuti/insati.

Ieri am trecut pe la Noriel sa iau o tricicleta pentru o fetita de 3 ani. Ma uitam la jucarii si ma gandeam cate lucruri poti murdari peretii si covoarele! Sa ne relaxam chiar daca nu ne-am spalat pe maini.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  copila blonda
  03/06/2016 at 1:29 PM

  Ai spus “călcate”? pfff, m-am lăsat de muuuult de sportul ăsta.

  • Reply
   andressa
   03/06/2016 at 1:30 PM

   Ai zis baie in fiecare zi? Mi se pare o superstitie, nu o necesitate! :)))

  Leave a Reply