GANDIM

Ce ii scriu copiii din Romania lui Mos Craciun?

Copiii din Romania sunt foarte buni. Il iarta pe Mos Craciun si daca ii uita ani de zile. Ei tot mai spera. Cand lucram la ProTV si citeam zeci de scrisori de la telespectatori, imi doream sa fie Craciun in fiecare zi si mi-era ciuda ca ii ajutam prea putin. Sute de copii scriau pe adresa noastra cu rugamintea sa ii spunem lui Mos Craciun ca tot mai spera. Niciodata nu voiau lucruri mari, imposibile.

O bicicleta. O tableta. O papusa. Carioci. Carti. Un trenulet. O geaca. Ghete. Un ghiozdan. Cam la asta viseaza copiii. Pentru multi dintre noi sunt lucruri marunte, dar ei vor crede in finaluri fericite mai ales daca le vor gasi sub brad.

Eu cred ca un cadou potrivit la momentul potrivit ii poate aduce unui copil mai mult decat bucuria de moment, il poate face sa creada ca visele se implinesc. Fiecare Craciun e un moment de cotitura pentru un copil fara posibilitati: el poate fi un optimist sau un pesimist. Poate fi ziua in care hotaraste ca si el vrea sa faca bucurii altora. Sau ca merita sa speri. Ca a visa nu e o slabiciune, ci o putere. Poate fi momentul cand spune: “Cand o sa fiu mare, si eu vreau sa ii fac pe altii sa se simta asa.”

Nu iti vine si tie sa alegi o scrisoare si sa fii Mos Craciun? Mie da. De aia imi place atat de mult programul de voluntariat al Fundatiei Vodafine Romania, “Scrisori catre Mos Craciun”. La a saptea editie anul acesta, programul face o mare minune: colecteaza scrisori de la copii din medii defavorizate si apoi le indeplineste dorintele celor mici. Adica fiecare voluntar poate pregati cadoul unui copil.

Astazi, in Pitesti, la Teatrul Alexandru Davila, 189 de copii au participat la un spectacol de magie si apoi au primit exact ce si-au dorit (sursa)

„Te rog să treci și pe la mine, că vreau să te îmbrățișez și să mă joc cu barba ta albă. Aș vrea anul acesta să îmi aduci o geacă călduroasă, un fular, ghetuțe și, dacă nu îți cer prea mult, câteva dulciuri și o jucărie frumoasă. Știu că anul trecut ai avut multă treabă și nu ai putut să îmi trimiți prea multe, dar eu îți mulțumesc și te aștept cu drag anul acesta”, scrie Irina, o fetiță de 8 ani din Tronari, județul Buzău, în scrisoarea sa către Moș Crăciun.

Scrisoarea din care citez e doar una din cele “interceptate” in drumul sau spre Polul Nord de Fundatia Vodafone. Felicitari pentru program. Nu doar cei care primesc invata ceva din el. Ci si cei care daruiesc sau doar afla despre el. Afla ca se intampla minuni.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Miruna
  21/12/2016 at 1:55 AM

  Exact, mai! O dorinta indeplinita la momentul potrivit. O mana de ajutor atunci cand esti in cea mai mare nevoie. Astea-s minunile.
  Cred ca a venit si la mine mos Craciun.

 • Reply
  o femeie
  21/12/2016 at 1:48 PM

  La unul din cazurile umanitare la care am contribuit in trecut un copil a cerut o plapuma, ca ii e frig noaptea lui si fratelui. Am plans, eu eram ofticata atunci ca nu gaseam bluza culoarea visata.
  De atunci de fiecare Craciun pe langa cadouri noua (simbolice, avem de toate!) fac donatii la copiii in nevoie.

 • Leave a Reply