GANDIM

Bai, femeie, VOTEAZA!

La ora 14:00 din cei care votasera erau doar 6% femei cu varste intre 18 si 34 de ani (sursa). Tinerele studente, profesoare, contabile, corporatiste, mame, antreprenoare. Alo, unde sunteti?

In Romania traiesc mai multe femei decat barbati si platesc impozite cu carul!

Astazi e duminica si cred ca majoritatea fac curat acum, fac mancare, imping carucioare prin parc. Dar nu e suficient.

Ca sa avem grija de cei dragi nu e suficient sa facem ciorba si sa dam cu aspiratorul.

Ca sa avem grija de ei inseamna sa VOTAM ca sa avem autostrazi, sa calatorim in siguranta, sa nu moara rudele noastre in accidente stupide de circulatie pe sosele cu o banda pe sens.

Inseamna sa VOTAM ca sa nu mai fie criza de vaccinuri cum e acum, sa stea vaccinurile incuiate in depozite, sa expire pentru ca nu a castigat cine trebuie licitatia in timp ce parintii dau spagi ca sa faca rost de unul.

Inseamna sa VOTAM ca sa putem naste in siguranta in spitale, sa nu luam infectii cand mergem sa aducem pe lume un copil.

Inseamna sa VOTAM ca si copiii nostri sa poata trai in Romania, sa nu fie in pericol cand ies in club, pentru ca nu se verifica niciun aviz de functionare, sa nu arda de vii copiii nostri sau sa moara cu zile in spitale pentru ca directorii fura banii dedicati pacientilor.

Sa avem si sa aiba copiii nostri un mediu decent pentru a-si deschide o afacere, sa nu dea spagi peste spagi cand vor doar sa fie lasati in pace sau vor doar sa fie consultati de un medic.

Femeie, VOTEAZA!
Mama ei de Romanie!

 

Sursa foto femeie: Shutterstock

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Addy
  12/12/2016 at 10:51 AM

  Daca vrei sa aiba logica articolul spune cat la suta reprezinta femeile intr 18 si 34 de ani din populatia cu drept de vot. Asa, ochiometric 6% suna putin. Dar daca nu am cu ce sa il compar …

 • Reply
  o femeie
  13/12/2016 at 11:06 AM

  o mica remarca. Vorbesc statistic. Sunt f. putine femei intre 18 si 34 ani. Suntem in anii post decembristi cu natalitate scazuta: sub 200 mii copii nascuti pe an (cu 30 de ani in urma era la 350 mii pe an). Adauga emigrarea care e fix in randul tinerilor. Adicalea nr de romani in Romania de varsta de 20 ani (nascuti in 1996) e la jumatate decat numarul de romani de 60 de ani din Romania.
  Dintre acesti tineri (ok, eu nu mai sunt tinerica, fac 40 acusica), o parte sunt ca mine: nu am votat pana la 30 de ani ca nu am inteles politica (nu am tv si nici nu m-a interesat), apoi am votat cu toti, apoi am votat contra, apoi am inceput sa citesc programele partidelor si sa inteleg ca nu presedintele e ala de vina ci ca e doar acolo pus functii reduse ci parlamentarii sunt mai importanti.

  E tarziu acum, dar imi pare rau ca nu am studiat si scris articole si promovat articole pe tema asta: rolul alegerilor, rolul alegerilor parlamentare, cum sa intelegem un partid, cum sa intelegem o programa, cum sa citim TOATE programele celor de pe listele electorale, cum sa le verificam trecutul (si procesele penale), cum sa cautam si sa gasim cineva aproape de modul de viata sa ne reprezinte, sa vedem ce au facut pana acum, si mai ales cum sa urmarim ca si isi tin promisiunile. De ex. am fost uimita sa vad ce programa si promisiuni pe gustul meu are Visinel Balan (un independent).

 • Leave a Reply