IUBIM

Ca atunci cand gasesti bani intr-o haina veche

M-a sunat in weekend o cunostinta veche sa ma invite undeva, sa imi ofere un cadou. Foarte entuziasmata ca era la inceput de drum, lansa un proiect in care credea si pe care si-l dorea demult si, in plus, avea astfel ce oferi altora. Am felicitat-o, dar i-am spus ca nu trebuie sa imi ofere nimic, bineinteles. Numai ca ea a insistat. Voia sa intoarca o favoare, se pare. Acum mult timp, zicea ea, am ajutat-o. Sincer va spun, nu imi aduc aminte. Nu am idee despre ce vorbeste. Ea zice ca am ajutat-o cand avea nevoie. Nu stiu cand se intampla asta, acum 3 ani, 5 sau 7? Acum 10 ani? Cine mai stie? Aparent, doar ea. Mi-a zis ceva de niste texte editate sau scrise sau publicate, asa o fi. Sounds like me. Nu conteaza, de fapt, decat sentimentul ca s-a intors karma si ea s-a gandit la mine si vrea sa imi faca o bucurie. A fost ca atunci cand gasesti bani intr-o haina pe care nu ai purtat-o demult. Ma gandesc cum ar fi ca la inmormantarea fiecaruia dintre noi ar veni, ca in filmul “Big Fish”, toti oamenii pe care i-ai ajutat vreodata, cu care ai impartasit o experienta importanta. Cum ar arata peisajul? Ar trebui sa fie foarte frumos, zic eu, deloc trist.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Elena
    12/01/2016 at 4:32 PM

    Daca ar veni oamenii pe care i-ai ajutat, ar mai fi cum ar mai fi, dar sa nu vina oamenii pe care i-ai napastuit ca atunci probabil ca nu ai avea liniste nici pe lumea cealalata. :))

  • Reply
    marius
    18/01/2016 at 8:59 AM

    face omul un gest frumos si tu te gandesti la inmormantari?:) plus, ce a zis elena mai sus.

  • Reply
    Delia
    27/01/2016 at 2:15 PM

    Se spune că atunci când cineva vrea să facă ceva pentru noi, trebuie să îl lăsăm, pentru ca și persoana respectivă, să primească un bine, la rândul ei. Legea compensației.

    Referitor la banii din carte…este o senzație tare faină să îi găsești, doar să nu fie prea târziu…Unchiul meu a găsit niște bani ( echivalentul a 1000 lei de azi) doar că erau expirați.

  • Leave a Reply