TRAIM

lopata + zapada = zapata?

Ce minunat e afara si ce multa zapada e un spatele masinii mele. Si a mamei adica, dar a mamei oricum avea bateria moarta deci poa’ sa stea si sub nameti.

Adica ma trezesc ca o floare pe la 13:30 si imi spune bunica la telefon ca afara e prapad. Zic: “Mamaie, nu m-am uitat inca pe geam, stai sa ma dezmeticesc.” Si nu-mi pun bine cafeaua in cana ca mama ma suna si zice ca e la matusa unde am fost si eu chemata de urgenta la un pranz in familie extinsa, respectiv mic-dejun pentru mine ca-s mai putin matinala. Fie.

Si imi pun my fat pants (cine citeste blogul de un an stie despre ce vorbesc), ma echipez corespunzator – eschimos style – si pornesc spre matusa care sta la 10 blocuri distanta. Am baut sampanie si bere si am mancat multe bunatati. Foarte tare.

La intoarcere, prin nameti si cu mama pe langa mine, admir masina mea acoperita complet in zapada. Fuck, zic, ce facem? Ca-n fiecare an, asteptam pana in martie sa se mai topeasca si apoi platim niste golani din cartier sa dea cu lopata? Nu se mai poate! Si observ, plina de ciuda, ca in stanga masinii mele un nene cu un Volkswagen argintiu dadea de zor zapada lui in spatele masinii mele. Mai precis, in spatele masinii mele e un munte de 2 metri inaltime. Maaaaaama, ce m-am enervat. Eu ca eu, dar mama ce s-a enervat! :)))) Adica eram si eu nervoasa, dar ii ziceam mamei sa se calmeze. Si zic: “Stai ca ma iau eu de el.”

Si ma adresez acelui nene dotat cu lopata: “Nu va suparati, mai dati zapada si in strada, nu numai in spatele masinii mele, va rog.” Si el o taie scurt: “N-am unde!” Maaaaaama, ce m-am enervat. Si zic: “Uitati-va ce e acolo, cata zapada, suntem doua femei, cum vreti sa dau eu muntele de zapada de 2 metri de acolo?” A bombanit si a inceput sa dea zapada in strada… noi am mai stat 5 minute cu bratele incrucisate, batand din picior, cu ochii la el. Sa vedem daca nu uita de la lopata pana la gura, sau cum se spune.

Cand sa plecam, mama zice: “Dar sigur e masina noastra aia?” :))) Ca sub zapada aia poate fi si un audi, nu se vede nimic. Apoi ne-am dus la magazin sa ne luam reviste (paine n-am gasit) si cand am trecut iar pe langa parcare am constatat ca nenea ala arunca in continuare zapada in strada. Norocul lui! Eram in stare sa fac un scandal monstru (bausem un pic, ce naiba!) daca imi mai punea zapada in spatele masinii. Cata nesimtire. Vezi ca e muntele de 2 metri, ca toti boii o arunca in spatele daciei, nu-nteleg de ce, si tot acolo o dai si tu ca te doare in cot de ce va face omul ala. In fine.

Ma duc cu Patric sa cumpar lopata de la o benzinarie. A zis ca ma ajuta el sa o scot de sub nameti. Si ca ii vor fi datoare cu favoruri sexuale. Well, a girl’s gotta do, what a girl’s gotta do! Adica sa exploateze barbati si sa refuze asemenea santaje! 😛 Urati-ne succes la deszapezirea generala. Plec spre Agip, ma incalt as I’m typing this. Cu o mana adica. Intelegeti voi. Pa.

update: n-am gasit lopata. Am mers sa beau un vin cu Pampas, Bobby, Eugen, Tudor si Dana (ea n-are blog). O sa mai caut maine in magazine si daca nu gasesc voi imprumuta una. Pampas si Bobby ziceau sa cer aici ajutor pentru “lopatare”, dar am zis “nuuuuu.” Eh, o sa vad eu ce fac.

You Might Also Like

29 Comments

  • Reply
    Kolan
    03/01/2008 at 6:56 PM

    In Craiova n-are rost sa te apuci de deszapezirea masinii, ca oricum nu reusesti 🙂

  • Reply
    kosmin
    03/01/2008 at 7:20 PM

    Daca da inghetul , zapada se mai ia la primavara !

  • Reply
    Valentin Valeanu - Xbikers
    03/01/2008 at 7:32 PM

    Si ca ii vor fi datoare – te cred cand spui ca tastai cu o mana ;))

  • Reply
    stingo
    03/01/2008 at 7:34 PM

    Haha, chiar, vezi poate deszăpeziţi Audi-ul altcuiva :))

    (Happy 008, sweetie!)

  • Reply
    Valentin Valeanu - Xbikers
    03/01/2008 at 7:35 PM

    a, si vezi ca counterul tipa dupa update, hihi ;))

  • Reply
    add
    03/01/2008 at 7:57 PM

    lopata la zile de astea? spor la cautat >:)

  • Reply
    Monica
    03/01/2008 at 8:05 PM

    imi imprumuti si mie, te rog, lopata? caleasca mea e blocata in fata la serviciu. aud la televizor ca primaria vrea sa ridice masinile parcate ilegal…poate ar fi mai practic sa o aduc acasa asa:)
    PS: o sa fie prima data cand dau cu lopata, daca mi-o imprumuti:)

  • Reply
    kosmin
    03/01/2008 at 10:30 PM

    Dar lasa ca mergem la munca doar cu saniuta atunci !

  • Reply
    Sorin
    03/01/2008 at 10:38 PM

    Asta este unul dintre momentele in care poate chiar regreti ca nu ai o jumatate masculina 🙂 Vad ca in ultimele posturi aceste momente revin cu indarjire, ce ai de gand sa faci in privinta asta? La meteo se anunta vremuri grele, o sa fie frig rau…

  • Reply
    andressa
    03/01/2008 at 11:31 PM

    Monica,
    sigur ca ti-o dau, te si ajut la deszapezire, numai ca inca n-am lopata. 🙂 Imediat ce fac rost, promit sa fii prima – duap mine – care se bucura de utilitatea ei! 😀

    Sorin,
    e unul din momentele in care regret ca nu am “asistent personal” poate, cum au starurile, o persoana care le tine sticla cu apa, alta care le taie legumele si una care deszapezeste masina. 🙂

    stingo,
    nu rade, unora li s-a intamplat. mi-a zis mama ca a vazut un filmulet pe net cu ceva de genul asta. 🙂 ne vedem maine? in fine, te sun! 😛

  • Reply
    Sir Alex Ice
    04/01/2008 at 9:22 AM

    Eu fiind in elementul meu :D, imi permit sa fiu >:).
    Patric sa ceara avans ca sa se apuce de treaba, Dana sa-si faca blog si sunt convins ca zapada se va topi singura de la prezenta fierbinte care este Andressa.
    A ramas vreo problema nerezolvata, ca sa stiu daca pot sa plec sa ma dau cu saniuta pe derdelus.

  • Reply
    Keos
    04/01/2008 at 10:03 AM

    zapada 1 – Andressa 0
    Winter ftw

  • Reply
    andrei
    04/01/2008 at 10:29 AM

    e de vis in capitala 🙂 sa-mi dati coordonate sa ma poci da cu placa, viiiiiiiiiiiiiiiin

  • Reply
    SMD
    04/01/2008 at 11:22 AM

    Nici sa dai zapada in strada nu e o solutie…dupa aia degeaba ai scos masina de sub nameti ca n-ai pe unde sa mergi. 😉

  • Reply
    kosmin
    04/01/2008 at 11:45 AM

    Am vazut ca in Capitala a nins foarte mult si cei de la Drumuri n-au facut mare lucru.

  • Reply
    vulpita
    04/01/2008 at 2:24 PM

    Daca nu ningea…eram suparati ca de ce nu ninge, daca a nins suntem suparati ca nu mai putem circula, ca trebuie sa dam zapada la o parte de pe trotuare, etc. Oare cin ne mai intelege?

  • Reply
    monsoux
    04/01/2008 at 3:36 PM

    pai si eu cand te sun sa te intreb cum e cu zapada in capitala, de ce nu-mi raspunzi?!?!?

    S-o luam metodic. S-a dat deja stire ca e criza de lopeti! Adica nu se mai gasesc de cumparat! Super.

    Aseara am facut jumate de ora de la intrarea in Bucuresti pana acasa. Si o ora in jurul blocului, in cautarea spatiului pierdut! Ca era lipsa de locuri de parcare pe strada mea era adevarat si fara zapada, dar cat e de adevarat acum. Am parcat la semafor. E masina aia murdara, rosie, care poate circula si azi prin oras. Daca am curaj sa caut un alt loc liber.

  • Reply
    alin farcas
    04/01/2008 at 6:47 PM

    ati abordat gresit problema – tu si mama ta. “noi am mai stat 5 minute cu bratele incrucisate, batand din picior, cu ochii la el.” in loc de asta trebuia sa va dezgoliti putin bulanele si sa-i faceti ochi dulci. ca-i placeau mai tinere, ca-i placeau mai in varsta, una din voi doua sigur il nimerea la naturel. si atunci sa-l vezi, cum se reincarca si-ncepea sa mute muntele din spatele masinii tale, direct in portbagajul lui. cand mai ai probleme dintr-astea … suna-ma. dau sfaturi practice, gratis. 🙂

  • Reply
    dromichaetes
    04/01/2008 at 11:35 PM

    A scris si SMD mai sus despre asta, dar vroiam si eu sa spun ca nu te inteleg, Andressa, adica de ce sa dea zapada in strada? Ca eu am carat la zapada [am lopata] de mi-a venit rau, dar nu am dat-o in strada, ci am dus-o in spatele masinii [in parcare]. Stii, asa se face in tarile civilizate [nu de alta]. Si prin Ardeal. In Regat se arunca in strada…

    Asa ca nu mai fi asa de revoltata. Ca nu mai vezi barna…

  • Reply
    carl
    05/01/2008 at 2:08 AM

    andresa esti o fitzoasa?

  • Reply
    soferul
    05/01/2008 at 10:20 AM

    la mine in zona era unu’ care facuse o afacere din deszapezit: se plimba cu un aro prin cartier si ii tracta pentru 500.000 pe cei ramasi blocati in zapada. Ma rog, le dadea si zapada din jurul masinii daca era cazul.

  • Reply
    soferul
    05/01/2008 at 10:20 AM

    la mine in zona era unu’ care facuse o afacere din deszapezit: se plimba cu un aro prin cartier si ii tracta pentru 500.000 pe cei ramasi blocati in zapada. Ma rog, le dadea si zapada din jurul masinii daca era cazul.

  • Reply
    Bdesign
    05/01/2008 at 8:02 PM

    Eh, incearca sa vezi partea buna. A nins si pentru iarna trecuta, si uite ce frumos e in Bucuresti. Macar nu mai vezi toate gunoaiele.

  • Reply
    andressa
    05/01/2008 at 8:07 PM

    dromichaetes,
    la noi in cartier la ora aceea nu trecuse inca nici un utilaj de deszapezire. Daca dadeai atunci zapada pe strada ea urma sa fie luata cateva ore mai tarziu, noaptea, de utilaje. Oricum nu treceau masini. In plus, pe trotuar zapaba de era inalta de 50cm – sa fi dat tot acolo ce era in jurul masinii ar fi facut pietotii sa sara de pe bloc pe bloc sau sa mearga pe linia de tramvai, numai pe acolo ar mai fi avut loc.
    Iar masinile oricume mergeau pe zapada, inca putina nu le modifica in nici un fel confortul pe sosea. Acum strazile sunt curate, pe data de 3 nu erau.

    Acum ca e curata strada nu o dau in strada, normal, ca au trecut deja utilajele, zapada e plasata acum in gramezi uriase din loc in loc.
    Cat despre Regat… Wtf?

  • Reply
    rzvn
    06/01/2008 at 5:14 PM

    N-am inteles gluma cu audi de sub zapada!
    Ce bine ca Dana n-are blog. Daca nu v-ati bagat coada inca..

  • Reply
    no name today
    06/01/2008 at 5:58 PM

    si eu am scos perlutza de sub zapada, singura again… asta e.. m-am ales cu super senzatii in prima zi, miscare necesara dupa toata lancezeala din vacanta. a doua zi… durerile de spate de rigoare. cat priveste criza de lopeti, am imprumutat una de la un vecin. cred ca nu avea mai mult de 30/30 cm, iar coada maxim 1 m. de aici si durerea de spate. ce sa mai zic…? mergem inainte, de maine cu metroul… ihi ihi ihi :((

  • Reply
    pushila
    09/01/2008 at 10:14 AM

    femei isterice… eu te luam la fuga cu lopata in jurul masinii (cu tot respectul)

  • Reply
    a lu' zamolxe
    10/01/2008 at 5:31 PM

    Cred ca nenea ala s-a speriat ca stia ca ai blog. Vezi? E si blogu’ bun la ceva..
    🙂

  • Reply
    Chek here new picture (click here)
    15/01/2008 at 11:59 AM

    da buna treaba cu “zapata”dar usor usor problele s-au rezolvat si nu mai avem dc sa vb despre aceasta problema .

  • Leave a Reply