TRAIM

[EA] Alyna face mobilă de care copiii se îndrăgostesc

Mobila și accesoriile home&deco vor fi super personalizate sau făcute manual. Asta e trendul global pe care îl simte Alina Augustin și de aceea a început un business cu o mare doză de originalitate, la intersecția dintre artă și tehnologie: produce mese din lemn masiv printate. Asta înseamnă ALYNA. Produsele, adresate mai ales copiilor, dar și adulților, se ridică la standard și nevoilor actuale, atât la nivel estetic, cât și modular, la nivel de rezistență la uzură și creativitate.

Sursă foto: Facebook Alyna

Pe site-ul ei se găsesc scaune și mese printate împărțite în patru colecții: Bunny, Twin, Home, Coffee și Unica. Mesele pot fi comandate cu printuri propuse de producător sau cu imagini de la client. Colecția Bunny oferă seturi de scaune și măsuțe pentru cei mici. Produsele au prețuri de la 180 la 699 de lei.

Fiind născută în Maramureș și crescută în Cluj, Alina are o relație specială cu artizanatul și prelucrarea lemnului. Ea a sărit în gol și a încercat un proiect antreprenorial deși știa, după spusele ei, că șansele de nereușită erau de 97%. Investiția inițială a fost de 5,000 de euro. Cifra de afaceri la care a ajuns în 2019 este de 40,000 de euro.

Validarea în străinătate a fost importantă pentru ALYNA

Feedback-ul primit la Târgul Internațional de jucării de la Nurnberg unde 200,000 de vizitatori au venit și au fost interesați de produsele arătate de ALYNA în zona de Trends.

“Noi credem în produs, ne-a fost foarte util și vrem să îl cunoască mai multă lume. În plus, valul de simpatie din Germania ne-a făcut mai curajoși. Produsele au fost testate și certificate în conformitate cu legislația europeană, iar acum se pot găsi la mai mulți parteneri din toată Europa.”

Alina îl are alături pe drumul său în antreprenoriat pe soțul ei, Paul. În plus, este mamă, ceea ce o motivează și o inspiră, deopotrivă.

“Profesional sunt administrator, șef de producție, contabilă, director de vânzări, responsabilă cu logistica și secretară. Pe scurt, antreprenor român. Personal sunt soție și mama unui copil (uneori doi, dacă îl numărăm și pe soțul meu), cărora trebuie să le mulțumesc pentru acest proiect. Celui mic pentru că a creat necesitatea și celui mare pentru ca l-a adus la viață. Cred că businessurile de familie sunt foarte importante în ecosistemul de afaceri, pentru că au acea doză de naivitate de a face lucruri poate nevalidate economic în primă fază, dar și acea doză de anduranță de a duce lucrurile într-o zonă în care să performeze.“

În această perioadă de criză sanitară și izolare, când antreprenorii au avut de suferit, ALYNA s-a bucurat totuși de mai multe comenzi. Explicația poate fi dată de faptul că familiile au petrecut mai mult timp acasă alături de copii și au avut nevoie să le ofere celor mici condițiile necesare să se joace, dar să și citească și să învețe, ca la școală. Mesele personalizate au fost soluția preferată de ei.

Cine sunt clienții ALYNA

„Pe hârtie, atunci când am făcut avatarul clientului nostru ideal în scopuri de marketing, el suna cam așa: părinți din mediu urban, cu venituri peste medie, între 25-40 de ani, cu studii superioare, cu afinități în zona de design. În realitate, părinții din mediul rural, dar și bunicii cu vârste peste 50 de ani ne-au surpins într-un mod extrem de plăcut și  au ocupat o felie importantă din totalul vânzărilor, dându-ne, astfel, o lecție importantă de business: niciodată să nu subestimezi vreun segment demografic.”

Evaluarea unui succes

Alina este un antreprenor foarte preocupat de produsul final care ajunge client. Își dorește ca feedbackul primit să fie excelent. Un astfel de feedback care i-a rămas în minte despre măsuța unui copil este: “Aici mănâncă, aici se joacă, aici le vrea toate.” Cu acest gând merge mai departe, creând mobilă de care copiii se îndrăgostesc.

Dacă vreți să comandați produsele ALYNA, le găsiți aici.

 

[EA] este o serie de articole Andressa.ro despre femei inspirate, creatoare de concepte și lucruri deosebite, care merita respectul nostru și atenția noastră, un like, un share, o comandă sau o donație.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Alexa
    23/09/2020 at 5:51 PM

    Felicitari! Nu prea comentez, dar am simtit asa un val de energie buna de la oameni frumosi si a trebuit sa zic ceva 🙂

  • Leave a Reply