CUMPARAM TRAIM

Ce cadou să îi faci unei femei

A venit acea perioadă din an în care toți ne gândim ce să punem sub brad, batem magazinele și căutăm oferte tentante pe net:

seturi cadou femei”,

„cadou Crăciun”,

„ce cadou să îi iei unei femei de care îți place”.

Dacă mă întrebați pe mine, toate ideile găsite pe net sunt bune. Că nu strică nici o loțiune de corp, nici parfumul ăla care știi că îi place, nici fularul nu poate fi de prisos, nici tigaia, mai ales dacă e nelipicioasă.

Dar cele mai mișto cadouri, zic eu, sunt unele pe care nu prea le poți pune sub brad.

Vă voi enumera ce cadouri mi-am făcut eu și vă doresc să vi le faceți și voi:

Sport cu un antrenor personal, de două ori pe săptămână. Esențial, mai ales de când lucrez doar de acasă. Mă simt mai bine și probabil o să și arăt mai bine. Scriu aceste rânduri suferind de o febră musculară care mă face să cred că am șanse să am o talie de viespe la anul. De câteva luni mă țin de treabă, indiferent de vreme sau de cât chef am. Antrenorul meu, Andrei Zaharescu, știe că uneori chiar nu am spor, dar tot mă străduiesc.

Experiențe și timp cu oameni dragi. Relațiile cu cei din jur sunt cea mai importantă sursă de fericire pentru noi toți. Asta dacă știm să îi alegem bine, să ne aprecieze și să îi apreciem la rândul nostru, să învățăm ceva de la ei, să ne dea sentimentul de „acasă” și, foarte important, chiar să petrecem timp cu ei. Deși uneori avem un deadline important și alteori suntem obosiți, oamenii ne încarcă bateriile și avem nevoie să stăm „la încărcat”.  Așadar, weekenduri departe de casă, mese îmbelșugate la noi în sufragerie, drumeții, sport de orice fel, o degustare de vin: eu am în calendar asemenea evenimente și nu le-aș anula sau amâna pentru nimic în lume. Așadar, dacă puteți să (vă) faceți un cadou, căutați de acum o cramă unde să mergeți la anul, un restaurant (care sperăm să nu fie închis din cauza pandemiei), încercați un sport nou. Hrăniți-vă sufletul.

Cărți bune, citite în liniște. Astea se pot pune sub brad, dar să îți faci timp ca să le savurezi, e un pic mai complicat. Pe final de an, acum, am descoperit volumul „Nu te găsesc pe nicăieri” de Laura Ionescu, foarte lăudat în social media și pe bună dreptate. Iar pentru copiii de aproximativ 8-9 ani, vă recomand „100 de rochii” de Eleanor Estes. Ceva ce nu se poate comanda, dar e absolut minunat, este experiența de a citi în liniște alături de copilul tău și – când e un paragraf deosebit, să îl citiți cu voce tare.

Realitatea este că nu ține de bani să faci cadoul perfect: nici unei femei importante din viața ta, nici ție înseți. Esențial este să știi ce este important pentru omul acela.

Voi ce vă doriți de Crăciun?

 

Foto: Anelise Sălan

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Carmen
  20/12/2021 at 10:33 PM

  As dori sa stau, sa citesc, sa ma joc cu pustiul, sa facem lucrurile incet, fara graba, fara ceas, savurare, bucurie, relaxare. Si un an mai linistit nitel cu sanatate!

 • Reply
  Oana
  20/12/2021 at 10:46 PM

  Mi-a placut articolul, multumesc pentru recomandari 😉

 • Leave a Reply