CUMPARAM

Cumpărături de iarnă pentru friguroși simpatici: noiembrie e luna Black Friday la Carrefour

Pe cât de mult îmi place toamna, pe atât stau de îmbrăcată în casă, nu doar pe stradă! 😀

Să vă zic de ce: în timp ce vuia presa despre bieții bucureșteni care îngheață în case pentru că agentul termic se lasă așteptat, rețeaua de termoficare fiind antică și găurită ca o strecurătoare, eu râdeam de sub păturici, împachetată într-un trening gros și refuzând eroic să dau drumul la centrală.

Nu că nu aș fi friguroasă, sunt, rău!, dar mi-am propus să văd cât rezist. Abia ieri am apăsat butonul magic, că deja sunt temperaturi sub zero grade noaptea, dar nu de frig am cedat, ci pentru că devenise prea umed aerul din casă.

Acum că e cald în casă și frig al naibii afară, mai ales dimineața când o duc pe Pisiloi la școală, simt că se apropie Crăciunul și mă bucur enorm. Sper din toată inima ca iarna asta să ningă mult, ca în cărțile de povești.

Mă pregătesc deja de ieșit la bulgăreală și la săniuș – avem derdeluș excelent în Parcul Național, lângă casă. Plus un weeekend la Cabana Ciucaș și o drumeție până la Vârful Ciucaș am în plan! Nici nu mai zic de vacanța la schi: de când ne-am apucat de sportul ăsta, pentru noi este cea mai așteptată vacanță a anului. Iubesc zăpada, dar da, sunt cam friguroasă, deci mă blindez cât pot de bine cu haine groase. Iar acum, de Black Friday 2021, am pus ochii pe o parka din colecția TEX de la Carrefour, produsă responsabil, din poliester reciclat. Firește, bine căptușită și cu glugă. Nu contează că în București n-a mai viscolit de când era în vogă Lambada, eu mă îmbrac gros de pe la jumătatea lui octombrie până de Mărțișor. Posibil chiar până la Paște. Dacă o să vedeți la iarnă mergând pe stradă ceva ca un pinguin kaki, să știți că eu sunt. Cu gluga pe cap, fular la gură și trei straturi de haine pe sub geaca mea cea nouă. Noroc că are șnur în talie, altfel aș mai pune un strat, pentru cazul în care mi se năzare să fac tumbe prin zăpadă.

O Parka TEX din poliester produs în mod responsabil față de mediu
Nu sunt prea mulți producători de haine care comercializează haine fabricate din poliester reciclat, so hats off pentru responsabilitatea față de mediu, Carrefour! În acest model de parka, poliesterul reciclat nu este folosit în țesătură, ci ca umplutură – care, țin să precizez pentru cine nu a prins încă ideea, ține de cald. În plus, acest tip de poliester e o alegere ecologică, deoarece provine fie din ambalaje PET uzate, fie din reciclarea textilelor vechi.

Cred – bine, sper… – că o să-i placă și Evei cadoul ăsta surpriză de Black Friday. O geacă la fel ca a lui mami! Și kaki, ca să țină la bulgăreală & tăvăleală prin zăpadă cât e ziua de lungă!

OK, nu știu cum o să arătăm noi două mergând pe stradă așa asortate la fix. Ca o scenă cu the Kardashians în Alaska, presupun – doar că much, much funnier to watch.

Uite, acum îmi dau seama că Eva e cam la vârsta la care i se fixează obișnuințele la frig și căldură. Habar n-am dacă o să fie friguroasă ca mine sau dacă nu cumva o să se simtă iarna ca foca în apă. Pare să nu se fi decis deocamdată. Sunt aproape convinsă că de fapt ar vrea să facem un Crăciun la plajă, în tricou și pantaloni scurți, doar ca să râdă de mine pentru că mi-am pus în bagaje, din prevedere, și niște pulovere mai grosuțe. Dacă anul ăsta facem Sărbătorile undeva la căldură, i-aș pune în bagaj, ca o glumă festivă, și geaca ei cea nouă. Să simtă spiritul autentic al Crăciunului și la 30 de grade. 😀

Chiar, copiii voștri ce preferă, zăpada de pe pârtie sau nisipul cald de pe plajă?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply