Suntem în toiul sezonului nunți-botezuri-cumetrii. Rochii frumoase sper că aveți deja în dulap, că acum e momentul să defilați în ele. La bărbați e atât de simplu, pot avea un singur costum, ce mă enervează! (Știați că Barack Obama a purtat același smoching la toate evenimentele de la Casa Albă, timp de 8 ani, în timp ce soția lui a schimbat mai multe toalete decât încap în dressingul unei vedete?!)
Filmele americane ne-au spălat pe creier mult și bine, acum suntem curați și uscați, vorba reclamei, și vrem neapărat cununii în aer liber, sub arcada de flori, vrem 15 domnișoare de onoare asortate, vrem decoruri care costă mai mult decât mâncarea și așa mai departe. Noroc că numai mirii sau părinții copilului botezat trebuie să își bată capul cu astea, iar noi, invitații, trebuie doar să avem grijă să dăm un cadou mișto, să nu ne îmbătăm prea tare și să nu plecăm înainte de friptură. Corect? Cel puțin, la mine acestea sunt cele trei reguli de aur.
Prima întrebare: dăm bani în plic sau cadou? Sau și, și? Cel mai sigur, zic eu, este să întrebați destinatarul. Am observat că deși plicul e sfânt la români, există un trend de creștere a interesului pentru cadouri pentru că e mult mai personal, e modul în care transmiți un mesaj, mai mult decât “Casă de piatră” sau “La mulți ani” scris pe plic, desigur.
Cel mai simplu este când afli că există un registry la un magazin, adica o listă de cadouri pe care mirii le doresc/au nevoie de ele și invitații aleg după buget sau după chef. Astfel, ei nu primesc 5 veioze identice, iar tu nu cauți prin 7 magazine ceva ce oricum nu vor folosi. Puțini aleg asta și puține magazine au acest serviciu în România. Din păcate.
Atunci rămâne să te zbați tu, să te încordezi să fii creativ. Uite de unde am luat eu cadouri și am primit multe “wow, wow, wow” și “de unde ai luat aia ca am nevoie și eu pentru un botez”:
ILUX.ro. E un magazin de cadouri de lux. Sunt și aranjate pe categorii, după ocazie (nuntă, zi de naștere) sau după destinatar (femei, bărbați, copii). Eu recomand de la ei obiectele care pot fi gravate, busole, port visit carduri, ceasuri metalice, pentru că mi se pare că asta face cadoul special, o urare personală, o dată gravată. Ideea e să fie o amintire frumoasă, nu? Pentru copii au pușculite argintate, pentru doamne au casete de bijuterii și truse de manichiură, etc etc.
Design & After. Au decorațiuni de casă și obiecte de design în stil scandinav, de la corpuri de iluminat, până la jucării sau porțelanuri.
Chicineta. V-am mai povestit despre aceasta bloggeriță sărită de pe fix, deșteaptă și creativă, dar noutatea este că a lansat o nouă colecție de farfurii din porțelan realizate manual: Stardust. Eu le-am vazut în premieră mondială și intergalactică atunci când m-am dus să returnez la showroom papucii de grădină împrumutați (povestea lungă aici) și erau în toată splendoarea lor întinse pe masă. Wow. Puteți cumpăra și vouchere ca să faceți cadou dacă nu știți ce culori preferă oamenii.
Și ca să vă dau complet pe spate, vă propun și un cadou chiar ieșit din comun: lecții de muzică! Școala Arpeggio, fondată chiar de niște prieteni de-ai mei (hm, observ că mulți prieteni de-ai mei au spirit antreprenorial, cine se aseamănă se adună, nu?), oferă cursuri și pentru adulți, și pentru copii. Niciodată nu e prea târziu să devii rockstar sau măcar să înveți să cânți la chitară acea baladă care îți place ca să faci senzație data viitoare când mergi în Vama Veche și stailângă un foc de tabără.
Sursă poza miri Shutterstock
1 Comment
Andra Nicolae
29/06/2017 at 10:25 AMDe curand am avut o cununie civila, apoi o sa fie nunta in august. O adevarata provocare pentru cadou, m-am hotarat si le-am cumparat o obiect decorativ pentru casa handame si un buchet de flori superbe. N-am avut idei, cred ca trebuia s acaut mai mult, dar acum stiu ce trebuie sa fac pe viitor.