PURTAM

Haine frumoase sau haine confortabile? Nu ar trebui să alegem

Dacă ar fi adevărat tot ce vedem pe Instagram, nu ne-ar fi frig niciodată, am putea alerga pe tocuri și casele noastre ar fi mereu ordonate și aranjate ca într-un catalog de mobilă! În realitate însă, pe noptierele noastre sau înghesuite lucruri pe care amânăm să le aranjăm frumos, să le punem la loc sau să le aruncăm. Într-o poză, s-ar vedea și încărcătoare înșirate pe jos, să fim serioși. Iar hainele în care ieșim pe stradă nu sunt mereu fotogenice pentru că unele ne cam strâng sau nu sunt destul de călduroase.

Vorbim aceeași limbă a aparențelor, nimeni nu este uimit că pozele sunt perfecte, dar viața reală nu este. Convenția este acceptată de toată lumea.

„N-are cum să fie adevărat!”
M-am consolat cu acest gând multă vreme: „Arată bine, dar sigur nu e comod, nu e real!” Și dacă de fapt este?

Scriu aceste rânduri purtând noii mei pantaloni jogger și un hanorac supradimensionat, privind spre dressing unde stau zeci de rochii abandonate pe umerașe. Mă întreb nu de când nu le-am mai purtat, ci mai ales de ce le-am cumpărat pe unele dintre ele! Stând în izolare și lucrând de acasă, am luat o pauză de la un stil vestimentar care îmi dădea dureri de cap. Am crezut că e mai important cum arăt decât cum mă simt.

Au trecut mulți ani și am făcut multe bășici la picioare până am învățat un lucru simplu: stilul vestimentar nu trebuie să fie o mască, să te transforme ca și cum te-ai costuma pentru un bal mascat, ci o extensie a personalității tale și a stilului tău de viață: să te poți mișca cum vrei, fie că mergi mult pe jos sau conduci, să te simți confortabil, chiar dacă petreci mult timp în aer liber sau stai mult în picioare, să te regăsești în elementele alese, dacă ești copilăros, sportiv sau cum oi fi tu.

Este valabil și pentru spațiu, nu doar pentru garderobă. Mi-a luat ceva timp să am casa așa cum îmi doream, să o pot fotografia fără să fie nevoie să redecorez sau să ordonez înainte. Și nu e vorba de investiții în piese scumpe, ci doar de un sistem de curățenie și ordine.
Deci, se poate!

Poate că pe Instagram nu suferă toată lumea! Poate că problema e la noi, pentru că nu credem că se poate să arăți bine și să te simți bine. Pentru că e greu de acceptat că se poate mai bine, să ne străduim mai mult. E mai ușor să ne găsim o scuză: încă o prăjitură nu ne va îngrășa, e normal să fim nefericiți în cuplu, toată lumea se simte de fapt singură, nu?, că e ultima oară când alegem un serial în loc de o carte. De fapt, e alegerea noastră, noi trăim viața asta.

 

Foto: Dragoș Constantin, Venus 5 Studio

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Loredana
  03/11/2021 at 1:29 PM

  Ce fain e sfârșitul articolului!
  Și eu cred că prea generalizăm unoeri.
  E adevărat că nu poți obține perfecțiunea in toate, darin unele domenii sau aspecte ale vietii se poate să fii foarte aproape de ea. Important e să faci pace și cu partea perfectă și cu cea mai puțin perfectă din tine. .

 • Leave a Reply