MANCAM

Prelungește vara! 5 gelaterii pe care trebuie să le vizitezi

Chiar dacă țin la silueta mea foarte mult sau, mai degrabă, țin să revin la silueta de care eram mândră odinioară, o înghețată delicioasă nu evit! Este mare plăcere a fetiței mele să ne plimbăm în zilele de weekend savurând o cupă de înghețată.

Iată care sunt preferatele noastre în București:

1/ Saint Gelato. Disponibilă și pentru comandă prin Tazz by eMAG, servită în caserole termorezistente, înghețata delicioasă de la Saint Gelato se poate găsi pe Bd. Regina Elisabeta nr. 26. Ingredientele de calitate foarte bună sunt parte din secretul lor: folosesc lactate de la Lăptăria cu Caimac! ❤️  Preferata mea este de fistic, dar sunt excelente și de mango sau de fructe de pădure – aceasta este fără zahăr! Nu știți ce pierdeți până nu încercați!

May be an image of dessert and indoor

2/ Friddi Gelato. Aproape de Piața Romană și pe lângă Animaletto, chiar la The Landmark, la Friddi o să vedeți că e mereu coadă! Eva mea preferă înghețata lor de portocale, eu sunt cu mango sau cu caramel sărat. Este un loc în care puteți încerca și gusturi mai puțin obișnuite, de vișine, de susan, întrebați ce arome au!

May be an image of gelato and indoor

3/ Velocità. Pe Calea Victoriei nr. 122, chiar la intersecție cu Amzei, este acest loc cu înghețată excelentă. Preferatele mele, ați ghicit, sunt cea de mango și fructul pasiunii și cea de fistic sărat.

May be an image of icecream and gelato

4/ Gusto e Passione – Gelateria Artigianale. Eu îi știam ca gelateria din Corbeanca, puteau livra înghețată la comandă, dar apoi au deschis și pe Calea Victoriei 87 un magazin! Chiar în buricul târgului. E minunat când Calea Victoriei este pietonală și poți să te plimbi cu un cornet de gelato în mână. Vă recomand gelato de ciocolată, au mai multe variante. Ingredientele de calitate fac diferența.

 

May be an image of gelato and icecream5/ Puro e Bio. Gelateria de pe Ion Câmpineanu nr. 20 a fost pentru primele pe care le-am încercat cu acest concept modern, înghețată și produse derivate din ingrediente naturale. Dezavantajul pentru mine a fost că adesea când le călcam pragul duminica dimineața, așa cum era tradiția noastră, aveau puține gusturi disponibile. Probabil că puțini mai voiau desert în loc de mic-dejun! În orice caz, am început să îi vizităm mai rar, dar au rămas cu un loc special în inimile noastre.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ana
  28/08/2021 at 1:31 PM

  Puro e bio nu mai e de vreun an pe Câmpineanu. Cred că nu mai e pe nicăieri… 😞

  • Reply
   andressa
   16/09/2021 at 10:06 AM

   Da, am aflat dupa ce am fostat.
   De cand am inceput pandemia nu le mai calcasem pragul, de aceea nu am aflat ca au inchis. O sa caut alte variate ca sa completez topul! :)))

 • Reply
  Ioana
  30/08/2021 at 4:07 PM

  Pentru mine Friddi e pe locul 1 si Velocita pe 2. Dupa aia urmeaza toate celelalte gelateriile inghesuite pe locul 3, ca sunt bune toate in felul lor! :)))

  Am descoperit recent una de care nu stiam, cred ca este a lui Zexe, si este intr-un vagon/ghereta la una dintre intrarile in parcul Herastrau. La ei am vazut prima data inghetata cu aroma de coliva si alta, cu aroma de paine prajita cu magiun. Foaaaarte bune! <3

  • Reply
   andressa
   16/09/2021 at 10:04 AM

   Si pentru Eva mea Friddi este liderul clasamentului.
   Cred ca depidne ce arome iti plac, unii le fac mai bune decat altii pe cele de fructe sau cele fara zahar, altii sunt campionii la fistic, nuci, vanilie…

 • Reply
  Silvia
  03/10/2021 at 7:22 PM

  Multumesc mult pentru recomandari 😉

 • Leave a Reply