PURTAM

Cum să te îmbraci cool la vârsta ta. Ghid și glume

Căldură, terase pline și nunți în fiecare weekend. În sfârșit este vară!

Ați observat paradoxul sezonului? Toate sirenele de pe Instagram, decoltate și bronzate, se transformă în „nașe” împopoțonate la toate evenimentele fericite din familie. Indiferent unde este petrecerea, într-o grădină sau la o cramă, fetele se costumează, ca de Halloween, în personajul „mama vitregă a prințesei”. Ideea lor despre rochii elegante sau ținute elegante în general este destul de fixă. Crinoline, straturi de voaluri și valuri de paiete, machiaj strident și coafura înțepenită, cu fixativ aplicat cu generozitate.  Nu că vreau să mă laud, dar acest cod vestimentar nefericit pe care eu personal nu îl adopt mă face să par cu 10 ani mai tânără decât unele studente. Asta nu îmi displace deloc! 😊

Cu sinceritate, recunosc că și eu aveam aceeași abordare a stilului acum ceva timp. Nicio rochie nu era destul de festivă dacă nu era lungă până în pământ și nu avea măcar un pic de sclipici, paiete, știți voi. Nici nu conta că nu mă puteam mișca în ea, nici nu mai vorbesc de dansat, mă costumam și eu, cum spuneam, ca de Halloween. Noroc că între timp mi-am mai revenit!

Aș vrea să îmi exprim părerea complet neavizată, dar bine intenționată despre stil. Așadar…

DON’Ts

 • Eleganța unei ținute nu este direct proporțională cu gradul de sclipiciozitate. Ea este dată de material (de ex. mătase), de textură (dantelă, inserții, broderii etc), croi (un umăr gol, spatele gol etc), de culoare și/sau de accesorii.
 • Elegant nu este sinonim cu incomod. Într-o ținută elegantă, mai ales la o nuntă – unde se presupune că dansezi, te așezi pe scaun sau pe o bancă / un leagăn în grădină, poate și fugi cu mireasa – trebuie să poți să te miști. Lejeritatea este un factor de care trebuie să ții cont.
 • Elegant nu înseamnă doar mulat / decoltat / corset. Ba chiar înseamnă ceva mai aproape de opusul lor.
 • Elegant nu înseamnă de gală. În funcție de ora și locul unde are loc petrecerea, ținuta poate fi degrabă cocktail attire, asta înseamnă scurt, midi, nu doar lung. Poate fi salopetă sau pantaloni scurți, nu doar rochie!
 • Elegant nu înseamnă neapărat tocuri înalte. Mie această revelație mi-a schimbat viața. Am evitat mereu tocurile! Sunt incomode, mă dor picioarele de la ele și îmi strică starea la o petrecere. Așadar, există flats potrivite pentru evenimente speciale, nu vă faceți griji.

DOs

 • Alegeți întotdeauna ținute care vă avantajează pe voi, indiferent de trenduri. Aveți picioare mișto / abdomen plat și talie subțire / umeri frumoși?  Asta ar trebui să se vadă. Ești înaltă / minionă? Alege ținuta în funcție de corpul tău, nu de așteptările altora
 • Faceți alegeri îndrăznețe. Pantaloni palazzo în loc de rochie, pantaloni scurți cu sacou, salopete. Exprimați-vă personalitatea, nu încercați să purtați o „uniformă” pentru nunți.
 • Accesorizați cu curaj. Paietele și sclipiciul nu trebuie să se regăsească neapărat pe rochie, factorul wow pot fi cerceii sau un colier.
 • Alegeți coafuri și machiaj naturale. Asta e la modă de ani de zile, nu cred că se va schimba curând.
 • Inspirați-vă din propunerile de ținute de la magazine online. Uneori eu caut la designeri renumiți și apoi încerc să găsesc ceva asemănător la un preț rezonabil. Personal, pentru o rochie pe care o port o dată sau de două ori, nu vreau să cheltuiesc mult.

Las mai jos un moodboard cu ce îmi place mie, sper să vă inspire! Distracție plăcută la toate petrecerile, indiferent cum vă îmbrăcați!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mira
  05/08/2022 at 7:39 PM

  Pantaloni scurți cu sacou?! O fi o noua moda, dar mi se pare total neinspirata.

 • Leave a Reply