CUMPARAM

Cumpărăm ceva sau NU de Black Friday? Ce facem cu banii în pandemie

Geantă sau adidași?
Accesorii pentru tine sau ghete pentru copilul tău?
Stai un pic!

Listele de Black Friday din anii trecuți au nevoie de un refresh, așa cum și mintea noastră are nevoie de un reset.

Acum câteva săptămâni mi-am comandat două rujuri și apoi mi-am dat seama că dacă port mască întruna nu am ce să fac cu ele. Mi-am mozolit două măști înainte să mă dau bătută. Adevărul este că anul ăsta am aruncat o sacoșă de produse de machiaj aproape nefolosite pentru că expirau. Dar mintea mea încă nu a procesat această informație.

Săptămâna trecută am ieșit din casă o singură dată. Am fost până la magazinul din colț pentru produse de strictă necesitate: bere și pâine. N-o să mint, m-am dus șleampătă, în hainele de casă. Blugii nici nu cred că mă mai încap. Săptămâna aceasta nu am mai ieșit din casă. Am pierdut ceva?

Viața mea s-a schimbat total. Ca să înțelegeți, am 4 clienți noi cu care lucrez deja de luni de zile și nu m-am întâlnit niciodată față în față cu ei. (Ah, ba da, cu unul m-am întâlnit într-o drumeție spre Vârful Omu. Ne văzusem numai în videocall-uri înainte!)

Desigur, și garderoba mea s-a schimbat după noul stil de viață. În ultimele luni mi-am cumpărat doar pijamale, papuci de casă, încălțăminte sport și pentru mine și pentru fetița mea. Toți banii pe care i-am economisit astfel s-au dus în economii (70%) și câteva produse de calitate bună. Investiția de anul trecut în UGG-uri de la Tezyo, tot de Black Friday, a fost cea mai înțeleaptă. Dacă seara vreau să dau o fugă până la magazin sau stau în grădina mea, la un pahar de vin, ele sunt prima alegere. S-a făcut frig, eu la 7 grade tremur deja! În rest, bocancii de drumeții și adidașii au fost cele mai folosite lucruri din garderobă. Nu am purtat sandale nici măcar o dată anul ăsta. Ce ciudat!

Este anul în care am aruncat și am selectat mai mult decât oricând. Am stat atât de mult acasă încât a trebuit să fac ceva cu spațiul ca să nu mă mai simt sufocată. Pentru a ordona mai bine lucrurile din casă, inclusiv din baie și din bucătărie, am aruncat saci întregi de lucruri nefolositoare sau uzate. Au ajuns să fie donate sau aruncate cratițe, tigăi, căni (cred că am primit vreo 20 numai anul trecut, nu am loc decât de vreo 6 în rafturi), prosoape, seturi de lenjerie de pat, multe haine și multe, multe jucării. Am rămas cu mai puține lucruri, dar mai potrivite, pe măsura sau pe gustul nostru, mai puțin uzate, de calitate mai bună. Decât 6 perechi de adidași purtați și rupți, mai bine două perechi ca lumea. A fost o detoxifiere binevenită.

Se spune că e nevoie să se creeze un gol ca să atragi lucruri noi în viața ta. Am simțit-o pe pielea mea. Abia când am aerisit dulapurile și rafturile am simțit cu adevărat ce îmi lipsește și ce ar trebui să cumpăr. Vă recomand să faceți la fel. Mai ales înainte de Black Friday.

Să renunțați la tot ce e prea mult și vă face casă să pară mai mică, înghesuită, sufocantă. Dați fără regrete, donați. Vă veți simți ușurați, împăcați, mulțumiți, relaxați. Abia apoi faceți o listă cu ce vă trebuie cu adevărat. Iar atunci alegeți lucruri de calitate bună, frumoase, care să vă aducă o reală bucurie. Probabil ați cheltuit mult mai puțin pe ieșirile cu prietenii, din păcate, ca noi toți de altfel. E momentul să investiți o parte din acești bani în produsele care vă trebuie cu adevărat și amânați să le cumpărați.

Black Friday la OTTER este, ca în fiecare an, o ocazie să cumperi produse de calitate bună la prețurile cele mai bune din an. Magazinele acoperă peste 4000 de modele de articole de încălțăminte, marochinărie și accesorii la ofertă. S-au pregătit pentru Black Friday cu peste 210,000 de produse la reducere. La ei găsiți cele mai bune prețuri din piața la modele de pantofi Epica, Nike, Otter, Pepe Jeans, Geox, Skechers și nu numai. În plus, garantează livrarea a peste 95% din comenzi pana pe 20 noiembrie.

Succes la cumpărături, dar nu exagerați! #doarceainevoie

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  o femeie
  20/11/2020 at 12:06 PM

  O singura bluza mi-am luat anul asta, speram ca ma intorc la birou si aveam nevoie de o bluza bleomarin serioasa, sa o combin cu pantalonii existenti la sedinte. Evident ca nu m-am intors la birou, tot pe canaêa sunt, bluza sta cu eticheta in dulap, si eu port aceleasi haine de cativa ani in casa: pantaloni de trening, pijmale, tricouri.
  Banii s-au dus in economii, we never know what is coming.

  Voiam sa iti zic de ideea practicata aici cu lucrurile ce nu mai avem nevoie: le punem la intrarea in bloc, undeva spre garage. Astfel vecinii isi pot tria/alege ce au nevoie. Au trecut pe acolo inclusiv ciocolate, borcane de conserve, haine, flori, scaune, incaltaminte, haine etc – lucruri ce merita o alta sansa, si mai ales sa ajute pe cei din jurul nostru. O comunitate care se ajuta e un mediu cu sanse mai mari de evolutie pe viitor si pt mine dar mai ales pt copilele noastre.

 • Leave a Reply