GANDIM

Hoțul strigă hoțul, dar noi nu suntem nici proști, nici puțini. Sau suntem?

Urmăresc uimită desfășurarea evenimentelor de la sectorul 1 din Capitală.

S-au furat alegerile, asta e clar, doar că încă nu știm cât de mult (în ce măsură și în ultimii ani) și nici nu știm dacă cineva va fi acuzat și achetat.

În acest moment, dimensiunea incidentelor în ochii Poliției pare similară cu cea din situația: “Mi s-a furat bicicleta.” Vi s-a întâmplat? Stați să vă spun eu cum decurg lucrurile.

Înlocuiți “bicicletă” cu trotinetă, telefon mobil sau ce vreți. Dacă vi s-a furat, luați-vă gândul de la obiect. Poți să le spui și că ai înregistrări audio sau video, că ai martori, poți să le dai si adresa hoțului, nimic nu se schimbă. Procedura e aceeași: tu reclami furtul. Polițiștii, plictisiți, îți iau o declarație pe care o pun în sertar. Nu te mai caut[ nimeni. Peste multe luni, tot tu te duci să întrebi dacă au găsit hoțul și ei îți spun că nu. Sunt multe plângeri, polițiștii aparent sunt prea puțini, nu are cine să caute hoțul tău și, oricum, cred ei, e vina ta că ai lăsat-o nesupravegheată.

Este cel puțin șocant să privim live-uri pe Facebook în care aflăm că un reprezentant PSD a fugit cu procesele verbale, că a fost găsit un birou în care se “manufacturau” procese verbale, “materiale electrorale” și multe alte chestiuni suprarealiste. La fața locului s-au adunat “simpatizanți” PSD, niște oameni care par trecuți de 50 de ani care strigă “Huo!” și “Nu e adevărat!” Nici mama lui Macel Colacu nu cred că îi crede pe acești cetățeni. Ba mai mult, PSD spune că USR face presiuni și că ar vrea să fure alegerile. Ha! Bună asta, nu?

La secția 759, în poza procesului verbal, USR-PLUS apare că a obținut 379 de voturi pentru Consiliul General. Însă cifra consemnată de BEC pe baza procesului verbal predat la BES (Biroul Electoral de Sector) este 0.

La secția 127 avem aceeași situație. 164 de voturi pentru USR-PLUS care se transformă în 0 atunci când sunt introduse de BEC. La fel se întâmplă și la secția 111, unde 108 voturi devin, ați ghicit, 0.

Secțiile 661 și 1131 prezintă alte anomalii. Pentru Consiliul General, voturile pentru USR-PLUS și PNL însumează 192, respectiv 214. În schimb, candidatul susținut de cele două formațiuni, Nicușor Dan, ia la ambele secții 0 voturi.

Sursa: articol Ruxandra Burcescu pe Republica.ro

Dar…. citiți asta: Firea acuză că a fost furată la vot!

Nu toate televiziunile preiau informațiile și la 3 zile de la alegeri nu avem un rezultat al alegerilor pentru că șefii de secții nu sunt de găsit. Iată informații de la unul dintre observatorii independenți de la acest scrutin electoral:

Mai multe explicații circulă pe Facebook, majoritatea informațiilor vin de la USR, Claudiu Năsui, Clothilde Amand, Dan Barna și alții ne țin la curent cu descoperirile și cu miza acestor evenimente.

Au apărut neconcordanțe la mai multe secții din București. Practic, este clar că există un motiv pentru diferențele mari dintre exit-polls și realitatea raportată de BEC.

Poliția? Unde este Primul Ministru? Dar Ministrul de Interne, dacă în timpul guvernării PNL  PSD fură alegerile? Doar nu vor să acopere buba! Sau poate sunt atât de multe probleme încât mai bine nu vor să deschisă aceată Cutie a Pandorei? Imaginatia o ia razna deja. E atat de mare conspiratia?

E șocant că în 2020, la 30 de ani de la Revoluție, ne îndoim de curectitudinea procesului de vot. Că ne bucurăm ca proștii că am mai convins câțiva amețiți să iasă la vot, că deschidem șampania când affăm exit-poll-ul, dar la final câștigă tot cine numără.

Nu vor avea consecinte aceste lucruri?

Pai, dacă nimeni nu va face închisoare după acest episod, mai putem noi să strigăm: “Ieșiți la vot, fiecare vot contează” ?

 

Citește și Alertă de fraudă. Incredibila situație de la sectorul 1 și câteva întrebări care ne dau fiori

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Carmen
  24/11/2020 at 9:56 AM

  ei SUNT disperati ca isi pierd scaunul de sub fund, covorul de sub picioare si astfel de situatii ca cele de mai sus se intampla si ca multe altele,
  de ex in orasul meu, desi bani ptr indemnizatii si salarii ptr cei angajati ca asistenti personali sunt stabiliti si transferati la inceput de an ptr tot anul in curs, plus minus diverse marje, ei aleg sa se joace cu banii si apoi sa creeze diverse situatii ( care te aduc la disperare pe tine, om dependent de respectivii bani) pentru influentarea curentului politic.
  Nu vad iesire, ptr mine om mic, suntem multi dintre noi intr-o cusca si manevrati dupa bunul plac ….
  Bineinteles ca merg la vot si visez ca o zana apare si mai diminueaza din parlamentarii obositi si plini de amar si de rautate.

 • Leave a Reply