CUMPARAM

Ce alegeri contează pentru casa în care să te simți acasă

Prietenul meu e arhitect. Și multă lume care află asta îi cere soluții ca la “Vrei să fii miliardar”, adică pun o întrebare la care așteaptă cu respirația tăiată răspunsul corect.

  • Ce geamuri să îmi pun?
  • Cum să îmi încălzesc casa?
  • Să am bucătăria închisă sau deschisă?
  • Să îmi iau casă sau apartament?

Doar că răspunsul nu e niciodată “42”, ca la întrebarea supremă despre Viață, Univers și tot Restul, din Ghidul Autostopistului Galactic.

Răspunsul este… depinde.

De exemplu, ați mers vreodată desculți pe mochetă? Eu am am avut o revelație demult, când locuiam cu mama mea încă și nu aveam habar cum e să iei decizii pentru casa ta. Am mers la cineva care avea mochetă pe jos. M-am descălțat și mi s-a părut că merg pe norișori. Mi-am dat seama că dacă faci alegeri pentru casa ta, trebuie să te gândești bine la multe lucruri. Nu doar la cum arată, ce mă interesa pe mine, sau doar cum se curăță, oful mamei mele de obicei, ci cum se simte la atingere, cum rezistă în timp, ce îți place ție, cât și în ce mod îți petreci timpul acasă, iar toate lucrurile astea adunate dau răspunsul potrivit. Important este să nu te împiedici de lucruri, să nu îți fie casa prea friguroasă sau prea întunecată ca să poți lucra cu ușurință și plăcere, bucătăria prea mică dacă pasiunea ta e gătitul și așa mai departe.

Asta le răspunde de obicei prietenul meu oamenilor care caută soluții pentru casa lor. Ce buget ai, ce nevoi ai, ce faci acolo și multe alte lucruri. Confortul arată diferit pentru fiecare dintre noi.

De când am optat pentru un alt furnizor electric, Tinmar Energy, mulți m-au întrebat dacă sunt mulțumită. Aproape că se face un an de atunci, ca să vezi ce repede trece timpul!, și răspunsul meu este: Da, mie mi se potrivește.

Eu am nevoie de un furnizor de energie electrică cu servicii foarte bune. Apreciez în mod special să știu că pot să fac totul online sau că, dacă am nevoie de ajutor, cineva îmi răspunde imediat la email sau la telefon. Asta face diferența majoră între furnizori. Prețul e cam la fel, dar serviciile sunt foarte diferite.

În al doilea rând, îmi place pentru că nu am avut nicio problemă legată de furnizarea energiei electrice în această perioadă. Ba chiar am putut verifica dacă am avut fluctuații de tensiune atunci când mi s-a stricat frigiderul, pentru că aș fi putut beneficia de despăgubiri de până la 5000 de lei, aveam asigurare inclusă în abonament. Din fericire, sau din păcate, depinde cum vreți să o luați, se stricase din alt motiv, pentru că tot băgam mâncare caldă în el, deci nu mi-a acoperit asigurarea vreun cost. Dar am aflat rapid, cu ajutorul Tinmar, ce am vrut să știu.

În al treilea rând, îmi place pentru că e totul simplu. Site-ul e ușor de navigat, aplicația myTIN este și ea simplă și eficientă, comunicarea cu serviciul cu clienții a fost foarte bună. A fost simplu să trec la ei și de atunci totul e la fel de lejer: introduc indexul în aplicație, plătesc online, văd soldul acolo mereu sau situația consumului.

În ultimul rând, m-am atașat de brand. Este singura companie cu capital privat românesc din sectorul energiei electrice care s-a extins într-un ritm accelerat şi pe timp de criză, având în portofoliu companii de referinţă, dar şi clienţi rezidenţiali. Cu o experienţă de peste 19 ani în energie, Tinmar Energy este şi producător de energie regenerabilă prin investiţii susţinute în parcurile fotovoltaice. În prezent compania deţine 7 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate de producţie de 60 MWp în cele mai însorite zone ale României. De mai bine de trei ani, compania furnizează energie electrică şi gaze naturale, alături de alte servicii integrate – şi pe segmentul de piaţă destinat consumatorilor rezidenţiali.

M-a făcut să îndrăgesc brandul și mai tare alegerea Cameliei Potec pentru spoturile publicitare. Vorbim de o campioană olimpică, o femeie care a doborât recorduri și a câștigat peste 200 de titluri naționale în 20 de ani de carieră sportivă. Ce onoare să se asocieze cu Tinmar Energy!

Așadar, răspunsul nu este același pentru toată lumea. Eu țin să folosesc energie verde, apreciez calitatea serviciilor, dar și prețul, iar pe lângă toate acestea aleg branduri care îmi spun ceva.

Am contract cu Tinmar până la finalul lunii noiembrie și poate vreți să știți dacă îl înnoiesc?

Da, cu siguranță.

 

Foto: Cătălin Georgescu

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply