TRAIM

Și ce ar fi dacă nu am pleca din România? Primul meu editorial in republica.ro

Vă spun ceva ce mă doare. Trăiesc cu convingerea că, dacă nu ne omoară încălzirea globală înainte, fiica mea va trăi departe de mine, într-o țară în care dacă sună la poliție chiar vine cineva să o ajute. O pregătesc pentru asta deja, o învăț limbi străine, îi vorbesc despre alte locuri, caut școli în străinătate și strâng bani. Nu vreau să plece de fapt, Doamne Ferește!, dar cred că nu are de ales. Știți exact ce vreau să spun.

Prietena mea cea mai bună mi-a frânt inima când s-a mutat în Anglia la 3 luni după ce eu am născut-o pe fetița mea. Aveam nevoie de ea, la dracu’, am suferit ca o nevastă părăsită, dar știam că acolo va fi mult mai fericită decât aici. Și este.

 

Continuarea este pe Republica.ro: Ce ar fi dacă nu am pleca din România?

Am scris primul meu text pentru republica.ro dintr-o răsuflare. M-am pus la laptop și am scris totul ca și cum ar fi fost o singură frază, nici nu am recitit, dar am trimis cu sentimentul că am pus emoție în text și asta se va transmite. Sunt foarte bucuroasă că am devenit unul dintre mulții Constributors ai site-ului pe care îl vizitez de când s-a lansat. (Chiar acum, vă mărturisesc, mai lucrez la un text!)

Să ne citim peste tot!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Florina Lixandru
  02/10/2019 at 9:47 AM

  Frumos articol, Andreea! La cat mai multe! Ma bucur ca nu pleci! Sa nu pleci! Tara asta are nevoie de oameni ca tine!

 • Reply
  Alexia
  07/10/2019 at 10:15 AM

  Felicitari pentru articol si pentru colaborare cu Republica.

 • Leave a Reply