GANDIM

Moda când nu o înțeleg: “look de festival” și “urban glam”

M-au înnebunit revistele și turorialele cu lookul de festival. Zău, nu-mi luați și această penultimă plăcere vinovată, de a devora reviste de modă și turoriale de machiaj și styling. (Ultima plăcere vinovată e, evident, să mă uit la foodporn și să gătesc!)

Cu riscul să par o babă comunistă, trebuie să vă spun că mi se pare că inventăm cuvinte noi pentru lucruri vechi, demult știute. Cică dacă ne facem codițe și purtăm blugi tăiați și o plasă peste noi se numește că ne-am îmbrăcat de festival. Zău, asta purtam toți adolesceții vara, când cuvântul festival era legat strict de Mamaia, iar Monica Anghel încă era cool.

Ok, nu aveam activări ci doar bătăi cu apă în spatele blocului și țineam jurnale în loc să scriem pe Facebook. Dar ne personalizam hainele cu foarfece, carioci și ne machiam cum vedeam și noi în videoclipuri (în general cu sprâncene prea negre, prea mult blush și ruj roșu). De cald muream și atunci, deci trebuia să ne îmbrăcăm lejer.

La festival trebuie să te îmbraci cumva ca să nu mori de cald ziua, să te poți așeza pe jos la nevoie, să ai degetele picioarelor acoperite că poate te calcă cineva și n-ar fi rău să ai ochelari de soare și pălărie pentru că te bate soarele în cap. Exact cum ai face și la un picnic sau în vacanță. Adică, într-un cuvânt: VARA.

Am văzut tot felul de împletituri complicate cu titlul de Festival Look că aș putea să scriu un manual despre asta. Totuși, ele pot fi purtate toată vara, ca să nu zic chiar tot anul dacă nu trebuie să îți pui o căciulă groasă.  Nu înțeleg acest look de tip uniformă, așa cum nu înțeleg multe, din păcate. Iar pantalonii scurți – cine a zis că se poartă la festival? Ca mamă care merge în parc vă pot spune că lookul de festival este la mine lookul de parc. Mă rog, fără împletituri și fără machiaj că… cine are timp?!

Și ce e urban glam? E un twist de la urban cool… Și cu influențe rock? Blugi tăiați, mult negru, piele? Da, mersi, odinioară se numea că ești rocker. Am trecut prin asta, aveam bocanci, geacă de piele.

În zilele noastre, când orice merge cu orice, că spiritul creativ primează, nu?, mi se pare că ne chinuim să punem etichete de care oricum nu îi pasă nimănui și pe care nu le respectă nimeni. Adică ne complicăm viețile. Și eu vreau lucruri simpleeeeee! Hai că se poate!

 

Sursă foto look de festival Shutterstock

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply