GANDIM

Resurse. Util daca mergi la protest #neamsaturat

Cu cat mai multi cu atat mai bine. Cu cat mai bine pregatiti, si mai bine!

In primul rand, informeaza-te. Ca sa intelegi de ce ne strangem, sa stii ce sa raspunzi daca te abordeaza un reporter, sa stii ce sa scandezi si ce nu. E bine ca suntem multi, dar e si mai bine daca facem asta cu sens. Citeste aici o sinteza. Citeste aici despre atacarea OUG de catre institutiile competente.

In al doilea rand, vino pregatit sa rezisti in frig.

Pe rezist.strikingly.com gasesti resurse ca sa isi poi schimba poze de profil la facebook, sa printezi afise, dar si lista cu protestele organizate in tara (actualizata pe 03.02.2017 adica azi) si sfaturi in cazul in care ai de-a face cu Politia.

Interacțiunea cu poliția și jandarmeria

  • E important să ai un act de identitate la tine – polițiștii sau jandarmii au dreptul să te legitimeze.
  • În mulțime, stai alături de prieteni sau cunoscuți, pentru că nu se știe când vei avea nevoie de martori în caz că se întâmplă vreun incident. Urmează recomandările de mai sus privind delimitarea de persoanele sau grupurile instigatoare.
  • Este bine să ai cu tine un telefon sau o cameră foto/video cu care să poți înregistra.

 

Blogul Pregatiri.com iti spune ce obiecte sa nu-ti lipseasca atunci cand iesi in strada si cum sa te imbraci corect ca sa nu iti fie frig.

Scena9 prezinta mai multe kituri de protestatar si recomanda o aplicatie care te ajuta sa comunici cu cei din proximitate atunci cand cade transferul de date.

 

Sursa foto manusi: Shutterstock

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply