MANCAM

Sushi în București. Recomandări și prețuri

Ca o mare amatoare de sushi, am încercat multe restaurante și delivery cu acest specific din București. Vă fac o listă, în caz că vă pasionează și pe voi.

Apropo, când trebuie să mă prezint, adesea primul lucru pe care îl spun despre mine este că ador sushi. 🙂 De când am mâncat prima oară, m-a fascinat gustul, textura, aspectul unui platou cu pește crud. Nu e pentru toată lumea, știu, dar dacă ești și tu în clubul iubitorilor de sushi, atunci sper să îți fie utilă lista. Salveaz-o cu un bookmark!

Ginger Sushi Bar & Lounge. Restaurantul din hotelul Radisson Blu, pe Calea Victoriei, este deschis de puțin timp pentru prânz (de la 12:30). În trecut se putea merge doar după 18. Destul de mic, intim, frumos decorat, cu o bucătărie în mijlocul restaurantului în care putem vedea un chef japonez pregătind platourile, Ginger Sushi este o surpriză foarte plăcută. Prețurile nu sunt mari pentru această nișă (desigur, sushi nu va costa niciodată ca puiul prăjit, din păcate). Un platou cu maki costă 65 de lei, iar un platou royal, chef’s selection, 120 lei, suficientă mâncare pentru două persoane. Pentru prânz se poate comanda un meniu special, de 64 lei. Sunt multe alte preparate în meniu, eu vă recomand un tartar asortat cu somon, ton, avocado, sos de mango, costă 72 de lei. E genial. Bonus sunt deserturile, bune și spectaculoase, la doar 25 de lei. Au cocktailuri, vinuri și prosecco, deci super pentru o ieșire cu prietenele. Eu am fost acolo cu Irina Fodor.  Poza e de acolo.

Sushi Terra. Sunt mai multe restaurante în oraș, îi găsiți în mall-uri Veranda, Promenada și Afi, dar eu am fost la cel de pe Dorobanți 140, plus că am comandat adesea de la ei și mi-au livrat mâncarea. Au meniuri super bune și mari, pentru grupuri, de la 100 lei la 300 lei, dar și salate pe care vi le recomand, cu mango de exemplu, sau doar din alge. Orezurile thai sunt iarăși foarte, foarte bune, mie îmi place cel cu creveți, e 32 de lei. Prietenele mele vegetariene erau încântate de meniu, aveau mereu ce comanda. Vedeți că la livrare e o comandă minimă de 80-150 lei, depinde de zona în care vine livratorul, iar programul de delivery este 10:00-22:00. Au și o aplicație pentru telefoane, dar dacă plasați comanda cu ea tot vă sună cineva ca să confirmați, deci practic mai bine sunați direct, e tot aia.

Sursă foto: Sushi Terra

Zen Sushi. Și ei au mai multe locații, și cred că e unul din primele restaurante de sushi din București. Eu cel puțin am mers la ei la început, când am prins gustul. Cel mai des merg în zona Victoriei, pe Grigore Alexandrescu. Uneori comand de la ei, au delivery. Mi s-a parut mereu că au cel mai bun raport calitate preț, ce-i drept însă s-au tot deschis restaurante japoneze de când îi tot lăudam eu, concurența e din ce în ce mai mare. Au seturi de la 49 de lei până la 100, cam așa. Și Zen Sushi au aplicație pentru telefon.

Benihana. Restaurantul din Sheraton este unul dintre cele mai spectaculoase ca decor și atmosferă. Bucătarul face spectacol în fața clienților, gătește în fața lor, aruncă cu ingrediente pe care le prinde cu pălăria sau direct în buzunar. Aici prețurile sunt un pic mai mari, o persoană mănâncă de vreo 150-200 lei. Dar merită experianța, e ceva special.

Sushi Ko. Au trei restaurante în București, Lipscani, Herăstrău și Băneasa. cât și livrare între 12 și 23. Eu am mâncat la restaurantul din Mall Băneasa și am comandat mâncare pentru acasă. O porție de edamame (soia) este 20 de lei, salata de alge e 28 lei, iar un set de sushi combinat (rolls, sushi, sashimi) cam 80-100 lei.

Toate aceste restaurante mi-au plăcut, vi le recomand cu sinceritate, niciodată nu am avut vreo problemă de sănătate, ceea e bine de știut când e vorba de o mâncare cu pește crud, și dacă nu e proaspăt, știți voi.

Poftă bună! 🙂 Și dacă aveți alte recomandări, le aștept în comentarii. Mulțumesc.

 

Foto 1 sushi  Shutterstock, 2 Fotografie Profesională Soulseeker  

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Elena
  06/10/2018 at 3:15 PM

  Yoshi cred ca e cel mai bun restaurant japonez.

  • Reply
   andressa
   08/10/2018 at 8:48 AM

   Da, trebuie sa il testez, nu am fost inca, de aia nu e pe lista mea.

 • Reply
  Blanc
  01/05/2019 at 11:52 AM

  hmm… arata foarte bine, trebuie incercat

 • Leave a Reply