TRAIM

Câteva cuvinte din culisele Inspirația de Weekend

Am încetat să mai cred în coincidențe. În ultimele luni, de când proiectul meu era doar un plan pe hârtie, am întâlnit întâmplător o mulțime de oameni care într-un fel sau altul au ajuns să aibă legătură cu Inspirația.

Eram în ultimele zile din noiembrie când stăteam de vorbă cu Antonio Eram și îi spuneam, cu rugămintea să țină secret, că sper să fac o emisiune TV în curând. Suntem vechi prieteni. Ne-am cunoscut la finalul lui 2005, când el era antreprenorul care lansase prima platformă de blogging românească, weblog, și nu ne mai văzusem de vreo 10 ani când îi spuneam asta, iar răspunsul lui a fost: “Cu orice pot să te ajut, oricând, bazează-te pe mine.” Antonio a fost primul filmat pentru emisiune și a apărut în primul episod. Era cod roșu de ninsori când trebuia să vină cu mașina la Academia Titi Aur, ningea și viscolea, iar mașina lui părea imposibil de scos din garaj. Dar a fost posibil. Nu știu cum să îi mai mulțumesc pentru amabilitatea și disponibilitatea pe care mi-a arătat-o.

Ana Maria Lungan, a doua mea invitată în emisiune, designer de interior care a renovat împreună cu mine o cameră de copil, născuse de doar trei săpămâni și a rezistat eroic, deși nu mai dormea de mult timp. Venise cu bebelușul ei și cu mama ei, care a avut grijă de cel mic, iar Ana Maria se ducea să mai alăpteze în pauzele de filmare.  A fost o telenovelă toată ziua de filmare. Pe Ana Maria o cunosc de când mi-am dat demisia de la PRO TV în toamna lui 2016. Am fost invitată la un workshop despre branding personal de Oana Bulexa unde veniseră și Ana Maria și partenera ei de atunci, Raluca. Și Ana face parte din grupul celor pe care i-am cunoscut într-o perioadă în care lucrurile urmau să se desfășoare altfel în viața mea, doar că nici eu nu știam asta atunci.

Alina și Diana, Fabulous Muses, au filmat cu noi enorm, făcând mereu eforturi uriașe, venite cu brațe de haine și accesorii pe care să le filmăm, având și propuneri de locații. Și pe ele le-am cunoscut în ultimul an și au intrat în sufletul meu imediat. De când le-am spus despre proiect au spus că mă pot baza pe ele.

Make-up artist-ul, Roxana Minea, hairstylist-ul, Nicoleta Bîrsan, designeri vestimentari, bucătari, arhitecți, antreprenori: i-am întâlnit în momentul potrivit și au făcut orice au putut să ne iasă produsul așa cum voiam… adică altfel.

Nu cred că a existat vreun om căruia să îi fi cerut ajutorul și să ne spună nu. Este un miracol de care mă bucur în fiecare zi.

Invitații mei au fost mai mult decât binevoitori, amabil și cooperanți, chiar și când filmările au durat infinit mai mult decât se așteptau.

Despre Irina Fodor nu știu cum să formulez: am devenit partenere de viață. Împărțim totul și aproape zilnic simțim nevoia să sărbătorim.

Acum suntem la 4 săptămâni de când a debutat pe PRO TV emisiunea mea, Inspirația de Weekend. Trei episoade au fost difuzate până acum și sunt mulțumită de rezultate. Ceea ce nu se vede însă la televizor este cine și cât muncește pentru aceste rezultate.

Cea mai mare satisfacție a mea este că toți cei care au lucrat și încă lucrează la proiect i s-au dedicat 200%. Nu e ușor să motivezi oamenii, credeți-mă. Inspirația de Weekend este un efort imens de echipă și rezultatele se datorează tuturor celor care implicați în proiect. Desigur, orice producție TV presupune ca un număr de oameni să lucreze, dar asta nu înseamnă că încearcă să își depășească limitele. Ne place mult ceea ce facem.

Toți colegii mei au făcut tot ce au putut și încă ceva în plus ca să iasă bine. De la operatori, care nu se plâng niciodată de oboseală pe teren și vin cu idei chiar și când eu și Irina suntem leșinate de la atâta stat în picioare, sunetistul nostru care ne și face poze excepționale, asistenta de producție care rezolvă orice, oricând, cu care fac curat uneori în locații după ce filmăm, până la make-up artist și hairstylist, care fac un efort deosebit pentru noi, dar și finisherul care e eroul meu, cu multă creativitate în ciuda a n nopți pierdute.

Sunt foarte recunoscătoare că visul meu a devenit realitate și că pot lucra cu oameni care lucrează ca și cum viața lor ar depinde de asta. Probabil că fără această pasiune nu se pot naște lucruri frumoase.

Hai că se poate!

 

foto: Dan Udrescu

Makeup: Roxana Minea

Hairstyle: Nicoleta Bîrsan

Ținute: Rhea Costa & Undress 

Accesorii: Tria Alfa

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Diana Duță
  17/04/2018 at 12:21 AM

  Mă bucur pentru tine și mă bucur ca ai găsit oamenii potriviți în momentul potrivit. Asta înseamnă mult și ești una dintre norocoase. Mult succes pe plan profesional și așteptam să vedem ce ne-ai mai pregătit! 🙂

 • Reply
  D
  17/04/2018 at 4:18 AM

  Pot vdea undeva inregistrarile emisiunii?

 • Reply
  D
  19/04/2018 at 1:49 AM

  Merci!

 • Leave a Reply