GANDIM

Trucul magic prin care îți faci timp pentru tine, cel puțin o oră pe zi

Dacă faci curățenie 5 minute în fiecare zi reușești să nu faci o oră în weekend. Iar dacă pui la congelat mâncare în caserole nu mai gătești atâtea ore. Dacă îți faci o rută astfel încât să virezi numai la dreapta, stai mai puțin timp în trafic și la finalul zilei ai o oră să citești! Sau să alergi! Oare?

Scuzați-mi cinismul, dar asta nu sună ca celebra “dacă nu îmi luam țigări zilnic, astăzi aș fi avut bani să îmi iau o mașină”? Nefumătorii nu au totuși o mașină în plus… Pentru că au găsit o altă metodă să îi cheltuiască, desigur. Și timpul se cheltuiește la fel ca și banii, se risipește sau se investește.

Știți, când ești freelancer și mai ești și mamă, timpul nu prea îți mai aparține. Mereu apare ceva, mereu se prelungește o întâlnire sau apare o urgență, tot ajungi să tai de pe listă lucruri pentru tine. Nu mai ajungi să te vezi cu prietene, să faci sport, să îți vopsești părul – iar lucrurile astea sunt la fel de importante ca și spălatul pe dinți, înțelegeți, trebuie să arăți și să te simți într-un fel.

Ca să câștig timp eu nu am încercat trucurile alea din reviste. Nu, am făcut altceva. Mi-am pus în agendă întâlniri cu mine. Și m-am purtat de parcă erau întâlniri cu Papa. Nu se puteau amâna sau anula. Să alerg sau să mă văd cu un nou client? Hm, e tentant să renunț la alergare că nu e ca și cum pierd bani sau se supără cineva pe mine dacă nu transpir prin cartier. Ba se supără cineva. Eu! Ce, eu nu contez?! Păi, m-am hotărât că da, contez foarte mult. “Luni de la 9 la 10 sunt ocupată, hai sa ne vedem la 10:30 sau când poți și tu” – Șoc! Nu a murit nimeni dacă am spus asta.

Un speech de la TedxWomen – Laura Vanderkam: How to gain control of your free time – m-a ajutat să găsesc timp în viața mea pentru ce e important pentru mine. Să fiu mai fericită. Ia vedeți dacă vă ajută și pe voi.

Sursă fată cu ceas: Shutterstock

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Corina Nedea
  30/06/2017 at 1:04 PM

  Ce bine ar fi daca as reusi sa fac toate astea, dar uneori am un program atat de incarcat, incat simt ca nu am timp sa respir… buna ideea cu intalnirile cu tine.

 • Reply
  Dana Elena
  09/07/2017 at 10:37 PM

  Fain blogul tau! Tine-o tot asa!

  • Reply
   andressa
   10/07/2017 at 11:40 AM

   Multumesc, Dana! Te mai astept pe aici!

  Leave a Reply