GANDIM

Manelele din viețile noastre

Nu cred că mă frustrează nimic mai mult decât oamenii superficiali, stridenți, zgomotoși, obsceni, nesimțiți. Oamenii imposibil de ignorat în orice situație, obositori din cauza hainelor, a purtării, fie că e vorba de băgat în față, vorbit tare, pus muzică, dansat, făcut mizerie, scandal. Se găsesc peste tot și sunt din ce în ce mai mulți. Sunt pentru oameni ce sunt manelele pentru muzică.

Vai, deci nu mai pot, îmi crapă capul!

La birou, e vorba de persoana aia care știe mult mai puține decât pretinde, care se fofilează de câte ori poate și își asumă meritele altora fără jenă. Se plânge mereu, deși muncește mai puțin ca alții. Lingușește, bârfește, minte.

Ce mișto e la tine, n-aș mai pleca de aici niciodată!

Între prieteni este persoana care cere mai mult decât oferă, dă sfaturi tuturor, cere bani cu împrumut des, se bucură de privilegii doar pentru că aveți un trecut comun, ați fost vecini sau colegi de clasă și se autoinvită de atunci peste tot profitând de faptul că oamenii au bun-simț, nimeni nu îl invită, dar nici nu ar îndrăzni să îi spună să nu vină!

N-am nimic cu nimeni, dar…

În diverse cercuri sociale este tăntălăul sau tăntăloaica ce spune lucruri categorice jignind jumătate din oamenii prezenți.”Eu n-am nimic cu țiganii dar aș muri dacă aș avea vecini bronzați, dacă mă înțelegeți.” “Eu n-am nimic cu ei, dar dacă mi-ar spune copilul că e homosexual aș muri.” “Cum, tu (nu) crezi în Dumnezeu?!” “Copilul meu nu face niciodată așa ceva!” Și oricâte tâmpenii ar spune mereu se miră dacă cineva îi spune că a făcut o gafă.

În bloc, e vecinul are deranjează pe toată lumea cu renovările lui, cu bormașina, cu petreceri zgomotoase până târziu, cu grătare pe balcon.

În blogging este dubiosul sau dubioasa care n-are limită. Se ia de alții, stârnește scandaluri, scrie prost sau chiar greșit despre lucruri comune și are succes, culmea, pentru că a avea succes nu are deseori legătura cu calitatea.

Au o părere prea bună despre ei și se laudă mereu. Sunt ca manelele pe care auzi versuri de-alea, am bani, am femei, sunt boss, viața mea e frumoasă etc. Sunt ca manelele pe care le auzi peste tot deși nu ai prea vrea, nu ai cum să le eviți.

Manelele sunt mult mai mult decât muzică, sunt un stil de viață. De la haine stridente, lucioase, cu logouri uriașe, machiaj, mașini, limbaj, până la exagerări în toate domeniile, amante sau amanți, evaziune, parcat pe trecerea de pietoni, spăgi peste spăgi. Dar mai ales, prostie.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Uirebit
  26/07/2019 at 8:49 PM

  Exact de aceea visez sa ma mut in Finlanda.
  Tu ramai?

  • Reply
   andressa
   27/07/2019 at 9:18 AM

   Uirebit, as fi vrut eu! Am fost doar în vacanta!

  Leave a Reply