IUBIM

Viata poate abia incepe la 40 de ani. Interviu cu Amalia Enache

Se spune că poți cunoaște un om după prietenii lui. Dacă e așa, Amalia Enache e ca nimeni alta.

Are prieteni foarte diferiti, bărbați și femei, căsătoriți și cu copii, burlaci convinși sau oameni pe care cu greu îi bagi într-o categorie (atunci mai bine nu încerci), de toate vârstele și profesiile. Prințese, prezentatori, arhitecți, scriitori, regizori sau ONG-iști, toți par să aibă în comun, dacă îi aduci la un loc, doar un lucru: sunt genul de oameni care ți-ar da și cămașa de pe ei dacă ar fi nevoie. De fapt, al doilea lucru în comun pe care îl au e prietenia cu Amalia.

Eu am fost la ea acasă și mi s-a părut că și casa spune multe despre om. Amalia stă într-o casă veche din centru, o casă reconsolidată și înălțată, îmbunătățită și înfrumusețată în timp, așa cum și omul se schimbă, devine mai sofisticat și cu propria sa istorie, și se uita mai adesea spre cer odată cu trecerea vremii. O casă care îmbină noul cu vechiul, cu grinzi mari de lemn și uși culisante de sticlă, o mansardă luminoasă și aerisită, cu multe luminatoare, în care te simți mai degrabă sub cerul liber decât închis într-o locuință. Proprietara nu e o conformistă și nici nu pare să îi placă prea mult limitele.

Amalia este un exemplu perfect pentru omul care se descoperă și de dezvoltă în fiecare zi care trece. Procesul nu se termină nici când îți iei bacul, nici când devii părinte, nici când cred alții că ar cam trebui. Ca să fie capabilă să traiască așa cum simte a fost nevoie de ani de psihanaliză.

Am discutat în IUBIM by Andressa despre decizia de a pleca peste mări și țări cu un sugar, călătoria ei în America de Sud ca să fugă de iarnă, dar și ca să fie aproape de tatăl fetiței ei, despre greșelile din viața ei pe care se săturase să le repete, despre pierderea prematură a mamei ei și dorința de a-i fi aproape Almei cât mai mulți ani. Am cunoscut-o pe Alma, un copil cald, răbdător și frumos. Poate și pentru că Amalia o crește cu multă răbdare și iubire necondiționată pe care o arată în fiecare gest, Alma va crește calmă și sigură pe ea, așa cum ne-am dori cu toții să ne vedem copiii.

Maine, 9 mai, veți putea urmări materialul. Sper să o puteți cunoaște pe Amalia Enache altfel decât o știați de la știri sau din interviuri în care se caută mai mult picanterii decât sufletul omului. Ne vedem mâine deci!

PS: Dacă vă abonați la canalul meu de Youtube vedeți episoadele înainte să le pun pe blog! Si aveți recunostința mea pe veci.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply