TRAIM

3 motive pentru care acest curs iti schimba viata: public speaking

Daca ai 5 minute la dispozitie, poti convinge pe cineva ca trebuie sa te angajeze? Poti sa prezinti afacerea ta, pasiunea ta, sa te prezinti pe tine in fata unei sali cu sute de oameni? Eu nu prea reusesc. Simt ca lesin cand sunt in postura asta. Dar am participat la un curs care ma face sa cred ca pot sa invat. Iata 3 motive pentru care cred ca Speakers Club imi va schimba viata si poate te va ajuta si pe tine.

Exista o mie de ocazii in care trebuie sa ne sustinem o parere sau sa prezentam o idee. Sustinerea lucrarii de licenta. Sau a tezei de doctorat. Conferinte. Interviuri de angajare. Sedinte la birou. Cererea unei mariri de salariu. Negocieri cu prietenii despre ce film sa vedeti. In grupuri mai mari sau mai mici, in fata unor fete mai prietenoase sau mai ostile, trebuie tot timpul sa ne sustinem o parere sau sa prezentam o idee. In loc sa taci cand ai ceva de spus, in loc sa refuzi sa fii pe scena sau sa te prezinti sub asteptari, te poti pregati.

Iti invingi tracul. Fara sa exersezi, nu ai cum sa iti stapanesti emotiile. Majoritatea oamenilor nu reusesc. Desi le e clar ce ar trebui sa spuna, nu pot livra mesajul. A vorbi in public seamana cu o vizita la proctolog: nimeni nu vrea sa ajunga in postura aia si, daca se intampla, ne simtim imgrozitor si vrem doar sa se termine cat mai repede. Asta e valabil mai ales in Romania, unde invatam ca a vorbi in public inseamna “a fi ascultat”, a fi “scos la tabla” si sigur asta va avea consecinte negative. Putini exerseaza asta si de aceea foarte putini exceleaza.

Esti intr-un grup divers cu acelasi interes. La Speakers Club, participa oameni din industrii diferite, cu profesii diverite, dar care au ca scop sa reuseasca sa sustina o prezentare buna. Asta inseamna ca primesti un feedback complex, de la oameni de vanzari, marketing sau specialisti in PR. Si te simti confortabil, in siguranta. primesti critici constructive, scapi de teama ca “se va face misto” de tine.

Acum cateva zile am fost invitata de Paul Ardeleanu (speaker, trainer si coach) sa particip la o intalnire Speakers Club. Urma sa prezint activitatea mea profesionala si sa vorbesc despre blogging. Inainte, am asistat la 2 ore de training si am ascultat participantii la club sustinand diverse prezentari si primind feedback. In aceste 2 ore am auzit atatea informatii utile incat, aplicandu-le, cred ca prezentarea mea finala a fost de 3 ori mai buna decat o pregatisem initial. O sa mai merg si va recomand si voua, in cel mai sincer mod posibil, sa veniti sa vedeti cum este. Un training are mai multe intalniri si un nou grup incepe in aprilie, dar puteti merge la oricare eveniment ca sa vedeti despre ce e vorba. Gasiti lista evenimentelor aici. Succes!

 

Sursa poza microfon: Shutterstock

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply