CUMPARAM

Mirosul amintirilor placute. Review produse pentru copii

Dupa ce am nascut, fix in primele secunde, am vrut sa imi studiez copilul. Ma fascina fiinta care existase in mine si care se auzea pentru prima oara.  Voiam sa o cercetez, sa o intorc pe toate partile si sa o miros. Am aflat ulterior ca pornirea mea era absolut fireasca:  se explica medical holbatul la propriul copil prin faptul ca se activeaza anumite zone ale creierului asociate cu recompensa. E ceva foarte primitiv: ne uitam la copil, el zambeste si pentru noi e cel mai frumos cadou. La fel e si cu mirosul, un instinct primar ne conduce: ne recunoastem propriul copil din o suta, doar dupa miros, chiar daca am petrecut numai o ora cu el. Si bebelusii isi recunosc mamele. Exista multe studii despre asta. Ne privim si ne mirosim ca sa ne cunoastem mai bine si devenim dependenti unii de altii.

Retraiesc la nesfarsit, cand simt nevoia, ziua in care am nascut. Pentru ca nascusem la 18:05, dupa un travaliu care incepuse la 3 dimineata, mi s-a parut ca seara a fost prea scurta! Asa cum cerusem inainte, medicul mi-a pus fetita direct pe mine, asa plina de secretii cum era ea, cu cordonul inca netaiat. Dupa ce au curatat-o si au cantarit-o, am si alaptat-o. Ii povestesc si ei, acum ca e destul de mare si intelege, cum a fost cand am vazut-o si am tinut-o in brate prima oara. Iubeste povestea asta.

Cum eu nu puteam sa o tin dezbracata tot timpul pe fetita mea, avea nevoie de o mica hainuta de bumbac, plus ca purta scutece in majoritatea timpului, ma holbam la ea cand alaptam (adica vre0 20 de ore din zi) si profitam la maximum de momentul baitei si al masajului. Atunci o puteam examina, mangaia si pupa peste tot. Desi sunt cele mai raspandite pe piata, ocoleam detergentii, gelurile de spalare sau lotiunile cu mult parfum. Sigur, produsele miros frumos, dar mie imi placea parfumul bebelusului meu, nu avea nevoie de alte infrumusetari.

Am testat in acest weekend doua produse de la Teo Bebe: detergentul cu aloe vera (porivit si pentru spalare manuala si pentru masini de spalat) si lotiunea de corp hipoalergenica. De fapt, ambele sunt potrivite pentru pielea sensibila a copiilor, recomandate de pediatri chiar si din prima zi de viata.


andressa-teo-bebe

Detergentul mi-a amintit de perioada in care spalam o masina pe zi pentru ca incepusem diversificarea si aveam piure de morcov si pe hainele ei, si pe ale mele, si in par, si pe jos, si pe tavan. Acum pentru ca ea foloseste singura tacamurile si nu are inca cea mai buna dexteritate, mancarea (mai ales supa) ajunge si pe hainele ei, asa ca spalam intr-o veselie. Ce am observat la acest detergent? Ca nu miroase atat de puternic incat sa ma ia alergiile cand intind rufele, are un parfum delicat, mai degraba de curat decat de orice altceva. Si ca rufele au iesit curate. Se pare ca are si proprietati anti-bacteriene, dar asta nu am verificat, deoarece nu am trimis hainele la laborator inainte si dupa spalare. 🙂

andressa-teo-bebe-2

Lotiunea Teo Bebe cu ulei de migdale a fost surpriza cea mai placuta. Desi eu sunt o mare consumatoare de cosmetice si comand  toate produsele pentru a le testa, inclusiv din afara tarii, nu am gasit multe produse pentru copii care sa ma multumeasca. Aceasta lotiune mi-a placut din mai multe motive: are o pompa si reusesti sa scoti produs foarte usor, nici prea mult, nici prea putin, ceea ce pare nesemnificativ poate dar cand ai un copil care se misca intruna e mare realizare sa nu scapi tubul sau sticla sau sa nu intinzi lotiunea si pe haine; mi-a placut ca nu miroase puternic, ci foarte discret; nu in ultimul rand este hipoalergenica, intra in piele imediat si hidrateaza foarte bine, iar noi avem amandoua dermatita atopica (zone foarte uscate) si ne-a ajutat foarte mult (da, m-am dat si eu).

Va invit sa urmariti un spot emotionant despre relatia parintilor cu copiii lor si amintirile pe care ni le evoca mirosul copiilor, de cate ori ii imbratisam.

 

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Ana
    25/10/2016 at 11:42 PM

    Buna! Caut de 15 minute pe internet ingredientele lotiunii TeoBebe pentru pielea delicata și sensibilă a copiilor…pentru ca da, mor de curiozitate sa le stiu dupa parcurgerea acestui articol! 🙂 Nu le-am gasit, probabil ca trebuie sa ajung la raft si sa ma uit pe eticheta. De vreme ce nu sunt disponibile la un clik distanta am o vagă bănuială ca nu ar reusi sa ma convinga sa pun așa ceva pe pielea copilului (de ce nu ulei de migdale simplu si curat ci inclus intr-o emulsie cu “vom vedea” ce ingrediente?) dar, deh, nu toata lumea e obsedată de etichete, ingrediente si chimie ca mine :p

    • Reply
      andressa
      26/10/2016 at 8:13 AM

      Iti pot raspunde eu cand ajung acasa si fotografiez eticheta. Nu stiu unde sunt disponibile informatiile asta online, dar te pot ajuta asa.
      Noi nu avem probleme cu pielea in afata de dermatita atopica si pot sa-ti spun ca o toleram foarte bine. Sper sa o incerci si tu sa imi spui cum ti se pare.
      Daca vrei, poti sa iti trimit o sticla, am primit doua pentru testare si evident ca nu am inceput decat una din ele.

  • Reply
    Ana
    26/10/2016 at 8:55 AM

    Ce drăguță esti! Iti multumesc frumos! 🙂 dar pentru noi nu mai este necesar, fetita mea e mai mare acum, in curând face 8 ani, dar și noi ne-am confruntat in trecut cu dermatita atopica. Am incercat multe la vremea aia, dermato cosmetice scumpe, care își făceau efectul doar cat le utilizai. Am renuntat, m-am bazat pe ce studiasem despre chimia cosmetică naturală și am trecut pe ulei de migdale simplu, sau ulei de susan, cocos, cat a fost bebelusa. A fost o revelatie 🙂 la noi a functionat așa. Acum, ca suntem mari, ne preparam singure unturi (foarte simplu, amestecând shea, cocos, mango, cacao+uleiuri vegetale) pe care le folosim impreuna 🙂 Mi se pare cel mai safe, eficient si chiar distractiv. E doar o părere, o alternativă la ce găsim pe piata și cu siguranta la etichete cu ingrediente controversate. Cum 65% dintr-o crema se absoarbe în piele (în speță- a copilului) simt ca ar fi important sa aruncăm o privire peste ingrediente. Nici nu trebuie sa fim chimiste pentru a ne face o părere, exista siteuri specializate în așa ceva, cu dictionare de ingrediente, in care ne e prezentat scorul de hazard și motivele (studiile științifice) care au susțin acel scor.Încă rămân curioasă in legatura cu lotiunea TeoBebe, exista și emulsii bine formulate 🙂 daca nu cer prea mult și timpul iti permite ti-as fi recunoscătoare daca m-ai ajuta sa descopăr ingredientele 🙂 O zi faina!

    • Reply
      andressa
      02/11/2016 at 7:14 PM

      Am primit lista de ingrediente de la producator, daca te mai intereseaza sa o studiezi. eu am cam chiulit de la chimie, nu pot sa zic ca inteleg tot ce scrie:)
      Teo Bebe Baby Lotion is a completely safe and suitable for the delicate baby skin. Enriched with almond oil and vitamin E, it nourishes and hydrates without causing irritation.
      Among all plant oils almond oil is the most suitable one for baby care. The content of this oil is similar to the one of the human skin. It has light texture that absorbs quickly leaving the delicate baby skin naturally moisturized and protected.

      Ingredients: (BoP)
      Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Glycerine, PEG-7
      Glyceryl Cocoate , PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Lauroyl Methyl
      Isethionate, Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) oil, Octyldodecanol, Sodium Chloride,
      Parfum, Polyquaternium-10, Citric Acid, DMDM Hydantoin , Tetrasodium EDTA.

      • Reply
        Ana
        03/11/2016 at 9:26 AM

        Multumesc pentru efort, dar de ce a trebuit sa iei lista de ingrediente de la producator? Aceasta lista nu apare pe flacon? Privind ingredientele pot spune ca reclama e nemeritată, daca pui intr-un produs pentru pielea sensibilă a copiilor un conservant care elibereaza formaldehida si mai pui și o mana de sinteticale etoxilate (contaminare cu 1,4 dioxan si cu etilen oxid-fff toxice)și abia pe la sfarsitul listei regăsesc si uleiul de migdale (adica e în cantitate mica, ingredientele sunt trecute pe lista in ordinea concentratiei din produs) inseamna ca nu te numești un producator de încredere. Eu una nu as pune așa ceva pe pielea copilului, exista pe piata produse mai bine formulate, ideea e sa ne informăm un pic. Cum spuneam, nu trebuie sa fii chimist ca sa poți consulta o baza de date in care găsești informatii relevante despre un ingredient. Eu verific ingredientele, mai ales pe cele din produsele pentru copii si folosesc asta: www. ewg.org/skindeep . NIci nu trebuie sa luati de bun tot ce am zis eu mai sus, doar verificați ingredientele 🙂 O zi frumoasa tuturor!

        • Reply
          andressa
          03/11/2016 at 9:34 AM

          Pe eticheta sunt, dar am uitat sa fotografiez. Cerusem pe email informatia.

          Stii, eu chiar sunt multumita de produs. Nu am zis ca e tratament medical sau ca e pentru persoane cu anumite probleme medicale, e pentru o piele sanatoasa. Ba chiar una foarte uscata.

          Eu in general sunt atenta cand folosesc produse cosmetice. Si pentru mine si pentru copilul meu. Nu evit insa toate ingredientele cu potential alergen sau cu alte riscuri. Sunt cateva care ma deranjeaza, in general cele cu pirosuri foarte puternice, in rest ma bazez pe recomandari si pe faptul ca un produs comercializat a trecut niste teste. Si acesta e testat.

          Desigur, daca tu ai alte experiente, nu iti recomand sa il folosesti, poate nu ti se potriveste. Noi deja de o luna, de cand avem produsele pentru review, nu avem nimic de zis de rau. Plus ca oricum traim intr-un oras poluat, daca am un simptom nici nu as sti de ce il am.

  • Reply
    Miruna
    29/10/2016 at 7:36 PM

    Exact asa e la noi acum! Doar ca am facut vreo 2 tinute speciale pentru mancat, ca sa pot razbi cu spalatul.

    • Reply
      andressa
      30/10/2016 at 9:58 AM

      Incearca sa te tii de asta, ca sa poti da mai departe hainute, sa nu fie toate patate.
      Noi am dat tot ce ne-a ramas mic si ne-am bucurat sa le dam mai departe. Cateva insa au fost complet distruse de pete si inalbitori care au esuat sa le restaureze. 🙂

    Leave a Reply