IUBIM

Cand tatal e cel mai cel sau #1dad

Cand ai o problema grava, o grija mare, o temere, unii psihologi iti recomanda sa iti imaginezi ca e un obiect pe care il pui intr-un sertar. Vizualizezi ca l-ai luat din fata ochilor si poti sa te concentrezi la orice alta activitate. Mi se pare unul din cele mai utile exercitii. Cred ca si fetita mea face asta, fara sa isi da seama ca e o tehnica ingenioasa.

“Repara tati”. Asa zice ea. La noi in familie, orice se strica si orice se sparge – se pune deoparte. Asteptam ca tati sa rezolve problema. De multe ori nu se poate, nu se lipesc cioburile la loc si nici rotile masinutelor nu se pot pune inapoi mereu, dar e un exercitiu antistres foarte bun. Ne bazam pe el. E un sentiment absolut reconfortant, si pentru ea, si pentru mine. Sigur, am si eu rolul meu, si rezolv lucruri sau macar incerc, dar in doi totul e mai usor. Facem echipa buna. Tati o invata sa mearga pe bicicleta, dar e si cel care ii face clatite, ii citeste povesti, construieste cu Lego si danseaza cu ea! Este cel care o piaptana si suporta eroic sa fie pieptanat si coafat cu fundite si agrafe. E puternic, dar are si o latura sensibila. De altfel cand eu nasteam, el… lesina.

no1-dad

Pe rand, amandoi ne pierdem rabdarea. Important e ca nu se intampla in acelasi timp. Cand eu sunt obosita si vreau sa fug in lume, apare el ca un print pe cal alb si ii citeste o poveste. Cand el este epuizat, ma transform eu in print. E o alternanta perfecta, iar faptul ca suntem diferiti, desigur, o face si pe fata noastra sa observe, sa evalueze, sa aleaga si sa imite anumite gesturi. E un lucru important care mie mi-a lipsit, fiind crescuta doar de mama. Compensam asta insa cu o relatie foarte apropiata cu unchiul meu, caruia ii spuneam si “tata”. Impreuna cu verii mei, saream pe el cand venea de la munca, dupa-amiaza, si ma bucuram cand era randul meu sa fiu tinuta in carca. Ma uitam mereu fascinata de cate ori insuruba un bec, strangea un surub, mesterea la dacie sau… facea curat. De la el am invatat ca nicio munca nu e “doar pentru femei” sau “doar pentru barbati”, ca un “barbat adevarat” este de fapt, ca si “o femeie adevarata”, un om inteligent, cald si iubitor.

Pentru ce il iubiti voi pe tatal vostru sau tatal copilului vostru? Mi-ar placea sa imi spuneti si voi de ce tatal merita toata aprecierea noastra.

Pentru toti cei care au avut sau au un astfel de model patern, Telekom dedica o oferta: MagentaONE. Clipul manifest al campaniei este acesta:

 

Sursa prima foto tata si fiica: Shutterstock. A doua poza e a noastra.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Copila blonda
    19/09/2016 at 9:21 AM

    Chiar vorbeam cu mama ca tatii din ziua de astazi sunt mult mai implicati decat cei de ieri. Sunt minunati! Imi place campania asta, cred ca si lor. Doar sa nu li se urce la cap daca ii mai laudam mult 😉

    • Reply
      andressa
      19/09/2016 at 9:25 AM

      Cred ca daca in trecut tatii erau paraleli cu parentingul, erau duri si prea ocupati sa se joace, astazi traim vremuri in care vedem toate extremele. Vedem si tatici care dorm separat de cand se naste copilul, ca sa nu fie deranjati, dar si tatici care vor sa se plimbe cu copilul in wrap, sa ii faca baie si sa ii cante. Dupa cum ii duce minte, ca sa zic eu neelegant. Din fericire, noi avem un tatic din a doua categorie, care face de toate chiar daca e foarte obosit.

  • Reply
    Cornelia
    19/09/2016 at 11:07 AM

    Subscriu la cele de mai sus, in ziua de astazi tatii sunt mult mai implicati ( unii, am vazut cazuri in care mama se lupta cu cel mic fara niciun fel de ajutor din partea tatalui, dar asta e alta poveste). Si la noi tati este cel care repara tot si la fel face si fiul meu cu jucariile stricate, le pune deoparte sa le repare tati cand ajunge de la servici. Nici nu intra bine pe usa si il ia de mana sa se joace Lego. Amandoi ne punem la mintea piticotului nostru, insa nu credeam ca o sa fie atat de frumos sa il vad pe sotul meu jucandu-se. Merita toata iubirea pe care i-o port, el e calmul din relatia noastra, e sprijinul de care avem nevoie si atunci cand am nevoie de un moment pentru mine, apare si ma salveaza. E mult mai mult decat mi-as fi putut imagina ca pot avea in viata mea. Tatal meu nu a fost atat de implicat, era mai mereu cu munca si era o fire mai rece, mai dura, insa il iubesc pentru ca m-a inspirat sa lupt pentru mine, sa invat sa ajung mai departe si sa nu ma las mai prejos. De la el am prins gustul cartilor si am mostenit pasiunea pentru istorie. Si il mai admir pentru o chestie – cat a lucrat, a fost onest, nu a cedat presiunilor din mediul lui de munca.

  • Reply
    Nicoleta
    19/09/2016 at 7:33 PM

    Si la noi baza e in tati. Face tati, repara tati, aduce tati si asa mai departe. Daca tati nu e, nimic nu prea e…oricat as incerca sa umplu timpul cat este plecat la serviciu, atmosfera e alta deindata ce intra tati pe usa. Tati joaca cu el fotbal si hochei si ii citeste carti. Am fost surprinsa sa vad cat de detaliat poate sa deseneze tati un soricel… Tati e sprijin si contam pe el si pe ideile lui atunci cand intram noi in pana de idei. Ce bine ca e! 🙂

  • Reply
    diana
    07/12/2016 at 5:02 AM

    Sunt aici pentru a da mărturie despre cum m-am întors pe soțul meu, care mi-a lăsat timp de 3 luni, acum, ne-am căsătorit timp de mai mult de 7 ani și au ajuns doi copii. lucru mergeau bine cu noi și întotdeauna suntem fericiți. până la o zi soțul meu a început să se comporte într-un mod care nu am putut înțelege, am fost foarte confuz de modul în care el mi-a și copiii trata. mai târziu, că luna nu a venit din nou acasă și el ma sunat ca el să divorțez, l-am întrebat ce am făcut greșit să merit asta de la el, tot ceea ce se spune este că vrea un divorț că mă urăsc și nu doresc să mă vadă din nou în viața lui, am fost nebun și, de asemenea frustrat, nu știu ce să fac, am fost bolnav timp de mai mult de 2 săptămâni, din cauza divorțului. Îl iubesc atât de mult el a fost totul pentru mine fără să-i viața mea este incompletă. Așa că am decis să spun meu co-lucrător și când i-am spus carapacea ei mi-a spus că există o vrajă de fugă psihic numit preot Zubairt că ar trebui să-l contacteze pe care el poate rezolva problemele mele. Deci, ea mi-a dat mesajul său și site-ul său și am contactat preotul Zubair și a explicat tot ceea ce sa întâmplat cu el. Și el doar spune-mi să nu vă faceți griji că soțul meu a fost de gând să se întoarcă la mine la fel cum a plecat am crezut că a fost o glumă. Dar a fost o surpriză pentru mine când se întâmplă modul în care preotul Zubair a spus. Acum sunt o mărturie lăsând ceea ce poate face preotul Zubair. Așa că dacă trec prin probleme similare la fel cum am fost la fel de bine vă puteți contacta Preotul înțelept Eu știu că va rezolva în continuare problema ta. Aici este Zubair e-mail Înțelept zubairespiritualtemplo@gmail.com

  • Leave a Reply