NE DISTRAM

Kitsch Fericit!

Globuri de toate marimile si culorile, texturi diferite, ornamente ramase de la alte generatii sau abia cumparate din hypermaket: asa arata pentru mine bradul traditional romanesc de Craciun. Bradul sa fie natural, desi reciclez diverse. Mi se pare ca nu poti salva planeta tocmai de Craciun, asa cum nu salvam nici animalele daca nu mancam porc de Craciun. Luam brazi din surse decente, ca sa fim siguri ca nu sunt taiati de unde nu trebuie, plantam si alti copaci in timpul anului, iar cand vine vorba de porc… Ce sa zic? Ghinion.

Ii admir pe cei care transforma decoratul bradului intr-o exprimare creativa. Tema pentru decorare, de exemplu o anumita culoare sau un concept ca ingerasi, caluti, stelute. Eu nu sunt genul, Mult, colorat si amestecat imi place mie. The Romanian Way. Si masa plina de bunatati, ca sarmale si salata de beof, din care eu gust doar cate putin, ca sa nu mi se aplece, dar tot indemn invitatii sa mai ia, mai mult, mult mai mult. Iar eu mai inchin un pahar de vin. Minunata atmosfera de sarbatori!

Apropo de brazi, am admirat creatiile de la Festivalul Brazilor de Craciun organizat de Salvati Copiii, cunoscuta gala de strangere de fonduri pentru copiii aflati in afara sistemului de invatamant. Preferatii mei de anul acesta sunt acestia doi:

 

PNK Casual – Cône de NoёlPNK Casual propune o variantă organică şi extrem de naturală a bradului tradiţional,…

Posted by Salvati Copiii Romania on Thursday, November 26, 2015

Omid Ghannadi & Amalia Enache Oficial – Bradul nostruLumânările din faţă de la Colectiv continuă să ardă şi de Cră…

Posted by Salvati Copiii Romania on Thursday, November 26, 2015

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Elena
  12/12/2015 at 5:39 PM

  Si in al meu brad este aceeasi babiloniada in fiecare an! 🙂

 • Reply
  Salvati Copiii Romania
  16/12/2015 at 11:47 AM

  Ne bucuram tare mult ca ti-au placut brazii creati anul acesta de designerii implicati in Festivalul Brazilor de Craciun. 🙂

  • Reply
   andressa
   16/12/2015 at 11:55 AM

   @Salvati Copiii Romania:
   Ce surpriza placuta! Multumesc pentru comentariu!

  Leave a Reply

  %d bloggers like this:
  Inline
  Inline