NE DISTRAM

Cum să te machiezi singură. Am fost la curs! Trucuri de la Ina Raicu

Cum să te machiezi singură: curs Ina Raicu

Aveam nevoie de acest curs așa cum lumea întreagă avea nevoie de un vaccin.

Mi-a dat energia și cheful să mă îmbrac mai fain, să ies din casă, să alerg, să mă văd cu prieteni, să zâmbesc. Burnout. Knock-out. Am avut o cădere imensă după aproape un an de stat pe canapea cu laptopul în brațe, în haine lălâi, fără pic de machiaj, fără un motiv serios să mă spăl pe cap sau să mă pieptăn, cu câteva kilograme în plus și multe griji legate de oamenii bolnavi din jurul meu.

Ați observat poate că nu am mai scris pe blog de două luni. Nu puteam să mă mai adun. Nu cred că s-a întâmplat peste noapte, dar nici nu știu cum am ajuns ca în ultimele săptămâni să mă trezesc numai cu gândul că abia aștept să mă culc la loc. Pandemia asta… Dar m-am pus la loc, piesă cu piesă, ca un puzzle, și am făcut un curs de machiaj pe care de mai bine de 6 luni îl tot amânam din cauza contextului cu distanțare socială. Nu s-a mai putut! Și a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua și, vă recomand și vouă, cea mai bună investiție pe care o puteți face!

Așadar, am fost la Ina Raicu la studio. E bine de știut că în această perioadă cursul se ține în condiții de siguranță adaptate situației. Se desfășoară într-o cameră bine aerisită și dezinfectată, numai cursanta și Ina se află în spațiu, iar Ina poartă mască în permanență. Desigur, cursanta nu poate purta mască.

Ce se întâmplă la acest curs:

Ina îți face un audit al trusei personale de machiaj. Ce pensule ai și ce îți trebuie, îți face și recomandări de magazine cu prețuri mari sau mici, pentru toate bugetele. Ce farduri ai și ce îți mai trebuie: creioane, eyeshadow, blush, tot – nuanțe care ți se potrivesc sau nu, texturi și altele. Îți face și o listă, dacă este nevoie, ca să ai tot ce îți trebuie acasă. Te ajută să eviți greșeli.

Eu, de exemplu, nu știam de ce eșuează tentativele mele de a-mi machia sprâncenele. Am o mie de variante de creioane, farduri și geluri, dar mereu arăt groaznic dacă le folosesc, mai bine nu mă ating de ele. Motivul era nuanța ușor roșcată a tuturor produselor de machiaj! Pentru a arăta natural, cel puțin în cazul meu, ele trebuie să aibă o culoare neutră, spre gri, în niciun caz o tentă arămie, caldă.

Ina te învață să îți alegi și să îți aplici corect fondul de ten. Ce înseamnă să îl aplici corect? Să fie aplicat în strat subțire și uniform și să reziste impecabil mult timp pe ten. Ce înseamnă să îl alegi corect? Să ții cont de 3 lucruri:

 • ce ten ai – gras, mixt, uscat.
 • ce subton are pielea ta – cald, rece sau neutru. (Eu am subtonul neutru, dar e pare că fondurile mele de ten bat spre galben!)
 • să îl alegi ținând cont de culoarea pielii tale în ansamblu, nu doar de a tenului. Cu alte cuvinte, dacă ai corpul bronzat și ai avut grijă de tenul tău cu protecție solară, deci este mult mai alb, cu ajutorul fondului de ten apropii nunața tenului de a corpului, dar și invers, dacă pielea de pe corp este deschisă la culoare și tenul este mai măsliniu. Nu trebuie să existe o notă discordantă între pielea feței și pielea brațelor, de exemplu.

Ce mai afli?

 • Cum se ține pensula pentru pudră, blush sau fard de ochi
 • Cum se aplică fardul de ochi ca să ridici ochiul
 • Cum se face contouring (ca să nu arăți ca o parodie a lui Kim Kardashian).
 • …și multe, multe altele.

Totul cursul este plin de informații și demonstrații, așa că este bine să notezi conștiincioasă, eu așa am făcut! Informațiile primite sunt personalizate, în funcție de stilul tău, de nevoile tale, de nivelul tău de cunoștințe. Prețul este accesibil. Ce e bine de ținut minte: nu vei mai avea nevoie de un machiaj profesionist după ce urmezi cursul.

Un curs se poate plăti, dar încrederea în tine și impresia pe care o lași când arăți bine sunt neprețuite! 

Ina Raicu mi-e este prietenă de mult timp și a reușit să mă transforme într-o zână cu machiajele ei la multe ocazii importante din viața mea, inclusiv când filmam pentru emisiunea Inspirația de Weekend cu Irina Fodor. Pe contul ei de Instagram, puteți vedea cât de talentată este, cât de bine le machiază pe toate femeile care îi calcă pragul, unele dintre ele sunt cunoscute și admiate pentru frumusețea lor (și datorită priceperii Inei!), de exemplu: Corina Caragea, Laura Cosoi sau Lavinia Petrea. Neapărat să îi dați follow

Instagram – @intzu_makeup.

Facebook – @InaRaicu.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ioana
  03/02/2021 at 10:47 PM

  Mi era dor să te citesc, sincer mă temeam că ai pățit ceva cu pauza asta. Mă bucur că ai dat un refresh, felicitări!

 • Reply
  Cristiana
  03/02/2021 at 11:32 PM

  Nu ma machiez deloc, dar am citit articolul cu mare bucurie, pentru ca imi era sincer dor sa mai scrii pe blog 🙂 E faina ideea cursului, mai ales pentru cineva ca mine, paralela complet cu domeniul.
  Imi pare rau pentru burnout-ul tau si perioada tare dificila, sper ca incet incet sa fii bine-bine, pe cat de bine se poate acum, desigur.

 • Reply
  o femeie
  04/02/2021 at 5:42 PM

  mi-a fost dor de articolele tale!
  Sa iti fie de bine cursul, da, avem nevoie de ceva pentru sufletul nostru. Sa il folosesti cu drag!
  Si eu lucrez de acasa de pe canapea si dupa o perioada de lancezeala si neglijenta (asa de bine descrisa de tine), am inceput sa scot la purtat si ploverul ala drag, sa fac 1-2 ore de exercitii, m-am vopsit (singura, prost, dar m-am vopsit), nimicuri ce aduc fericirea fara eforturi financiare.

 • Leave a Reply