NE DISTRAM

(ce bine ca) a fost apartIKEA! (5)

Deja de o saptamana m-am intors la mine acasa si am lasat in urma celalalt “acasa”, apartIKEA. M-am atasat mult de locul acela; cu alte cuvinte, experimentul, daca ii pot spune asa, a functionat foarte bine in cazul meu: dupa ce i-am dat un suflu nou casei, dupa ce am ales, am lipit, am cusut, am montat si am surubarit, am simtit ce inseamna ca ai o casa care sa te reprezinte, in care sa te simti bine.

Ca sa ma laud cu creatia mea, acum o saptamana, am pregatit casa pentru o petrecere la care am invitat multi prieteni. Dintre cei pe care ii cunoasteti sau poate ii cititi, au venit Ionut Bunescu, Toma Nicolau, Anca Duma, Andreea Stan, Dorin, Ciupercutza, Inozza, Augustin Radu, Lucian Lipovan (redactor-sef Prosport), Elena Bululete (Conan ublic Affairs). Le multumesc tuturor!

petrecere de casa noua @apartIKEA

petrecere de casa noua @apartIKEA

I-am asteptat pe prietenii mei cu o multime de bunatati italienesti. Yummy!

petrecere de casa noua @apartIKEA

petrecere de casa noua @apartIKEA

Am primit cadouri si flori de la prieteni neascultatori! Spusesem tuturor ca singurul cadou pe care il doresc este sa vina ca sa petrecem o seara distractiva impreuna. Recunosc insa ca  m-am bucurat de tot ce am primit! Dupa cum se vede si in poza. 🙂

petrecere de casa noua @apartIKEA

petrecere de casa noua @apartIKEA

petrecere de casa noua @apartIKEA

Am zis ca vafi o seara de jocuri si asa a fost. Lucian Lipovan si Toma Nicolau s-au jucat pe Play Station 3 de cand au sosit!

petrecere de casa noua @apartIKEA

Dar cel mai amuzant moment al serii a fost de departe jocul de mima.

petrecere de casa noua @apartIKEA

Mai jos o puteti vedea pe Andreea Stan mimand un cuvant din 3 silabe. Cred! =))

petrecere de casa noua @apartIKEA

petrecere de casa noua @apartIKEA

Va puteti imagina ca plecarea din apartament a fost un moment foarte trist…

plecarea mea din @apartIKEA

Dupa ce am primit “misiunea” de a decora acest spatiu, m-am gandit sa imi implinesc visul de a avea o casa extrem de ospitaliera. Asta a fost planul meu! Stiam ca voi inaugura creatia mea in cadrul unei petreceri si mi-am dorit ca un apartament mic de bloc sa fie incapator pentru aproape 20 de persoane. Asa ca am mutat mobila in sufragerie si am dezintegrat biblioteca, transformand-o intr-o loc pe care se poate sta in sufragerie si mai multe alte corpuri utile in restul casei. Toata decorarea a durat numai  o zi! Daca vreti sa va reamintiti ce am facut eu, iata cateva poze cu “inainte si dupa”.
Colaj inainte si dupa andressa apartIKEA

(Mai multe poze pe Facebook.)

Mai jos aveti un montaj cu fotografii care surprind intreaga experienta IKEA.

Cea mai mare surpriza pentru mine a fost faptul ca am putut sa ma descurc singura de la cap la coada. Sigur ca prietenii m-au ajutat si m-au sprijinit moral, dar nu mi-as fi imaginat, nici asa, ca pot sa concep un plan, sa merg la cumparaturi si apoi sa montez chiar eu galerii sau draperii-panouri. Asadar, toata experienta a fost o DESCOPERIRE. Mi-am descoperit o multime de calitati in timpul acelei saptamani. Am improvizat, am cusut, am insurubat! Pentru ca am prins curaj si am vazut ce simplu e si ce ieftin poate fi, acum sunt hotarata sa imi schimb si propriul apartament. Eu si Testosul avem deja niste schite si ne pregatim sa mergem la cumparaturi. Catalogul IKEA este cel mai bun prieten al nostru! Abia astept sa spun “Adio!” haosului din hol si dezordinii din sufragerie si “Bun venit!”  unor solutii colorate si vesele.

Sper ca v-a placut si voua sa urmariti acest proiect pentru ca eu m-am simtit grozav lucrand la el.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Cristian
  01/10/2012 at 7:16 PM

  Parcă te ajutase Augustin Dan cu montatul sau așa am înțeles eu.

  Mima ca mima, dar momentul „literar” care a urmat a fost și mai și :-))))

  • Reply
   andressa
   01/10/2012 at 8:23 PM

   @Cristian:
   e adevarat ca m-au ajutat prietenii, dar chiar si asa mi s-a parut foarte simplu si accesibil. eu imi imaginam ca iti trebuie ingineri ca sa montezi acele lucruri!

 • Reply
  Cristian
  01/10/2012 at 9:19 PM

  Mie montatul mi se pare mai ușor decât planificatul. Dacă mă puneau pe mine să decorez apartamentul cred că ieșea un talmeș balmeș sau palat țigănesc 🙂

  • Reply
   andressa
   02/10/2012 at 6:30 AM

   @Cristian:
   iti place auriul? 🙂 fie vorba intre noi, nu prea ai cum sa gresesti, daca te ai de cumparat doare din magazinul IKEA. ei au cateva culori pe care le regasesti in textile, lemn, decoratiuni… Sunt cateva culori tari care merg foarte bine intre ele sau poti opta pentru una singura. Pe alb sau rosu mi se pare cel mai simplu, de exemplu, sa lucrezi. Gasesti de toate 🙂

 • Reply
  Ana
  03/10/2012 at 11:24 AM

  Domn’le, deci toți ăștia de ați decorat apartIKEA-ul și mi-ați făcut poftă, nu vreți să vă dați cu părerea și despre al meu? Mă chinuiesc de vreo lună să mă hotărăsc dacă pot să pun o masă albă în sufragerie sau trebuie musai neagră.. și ce culoare de contrast aș putea alege… Help?!

 • Reply
  How to make a new place look like home: different styles, the same small budget and IKEA | AdHugger
  08/10/2012 at 11:57 PM

  […] proves related to the way each of them transformed the apartment are visible on their blogs (Andressa, Augustin Radu, Cristina Bazavan, Cristina Mazilu) and in the gallery below. #gallery-1 { […]

 • Leave a Reply