Diverse

probleme in serviciile de turism in Romania

Ieri imi spunea o prietena ca vrea sa lanseze un blog de travel. Se gandea chiar sa ii devina, in timp, singura sursa de venit, iar eu o sfatuiam sa nu faca asta pentru ca nu sunt bani pe nisa asta. Agentiile de turism prefera sa dea vouchere, bilete de avion sau diverse alte avantaje decat sa plateasca publicitate. Problema ar fi ca agentiile nu au destui bani sa investeasca in publicitate: oamenii nu mai apeleaza la ele. Si de ce ar face-o?

Ieri am scris la 3 agentii de turism ca am nevoie de ajutor pentru a planifica o vacanta de 8 persoane, cu un cost de cateva mii de euro. Inca nu mi-a raspuns nimeni. Evident, specificasem ca e urgent. Pana la urma, noroc cu Google!, m-am descurcat si singura.

Si va reamintesc ce raspuns am primit de la o agentie acum ceva timp, dupa ce am solicitat niste informatii si nu am achizitionat pachetul:

Pe viitor, va sfatuim sa nu mai cereti servicii inutile altor personae care nu au nici o obligatie fata de dv pentru ca nu este un serviciu platiit din bugetul de stat, si sa va faceti rezervarile singura – asa ar fi correct Unii clienti au bunul simt sa raspunda macar ca renunta la oferta si nu astepata sa fie rugati s-o faca. In general clientii educati se semneaza. E o atitudine care tine de educatie.

Postul intreg e aici.

Daca astea sunt serviciile, de unde clienti?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  marilena
  04/09/2012 at 7:02 PM

  te inteleg perfect!eu locuiesc in italia si anul acesta in agust am fost in romania si din romania am plecat in turcia,nici nu-ti dai seama cat de greu mi-a fost sa gasesc un autocar pt istanbul prin telefon cu plecare din braila.nu am gasit din braila si am plecat din constanta cu ajutorul nasului meu pt ca nu se poate rezerva nimic online sau prin telefon.asa ca nu mai mira nimic!

 • Reply
  The Arrow
  05/09/2012 at 5:18 PM

  Pai cu ocazia asta ti-ai invatat lectia sa te porti frumos cu prestatorii de servicii :)). Tu unde te crezi? Clientii trebuie sa invete sa le stearga pantofii si sa le si multumeasca pentru aceasta onoare, ca doar sintem in Romania.

 • Reply
  R.R
  10/09/2012 at 11:45 PM

  Poi nu ai rezolvat cu Maria?

 • Leave a Reply