Diverse

Politica externa, fata

Deci Serbia e Jennifer Aniston, kosovarii sunt Angelina Jolie si teritoriul ala e Brad Pitt.

Da, Angelina i-a furat sotul lui Jennifer: musulmanii aia au ocupat teritoriul abuziv in secolul al 19-lea cu ajutorul otomanilor.

Jennifer, ti-as putea spune ca nu trebuia sa il lasi pe Brad sa joace cu Angelina in “Mr. and Mrs. Smith”, pe de alta parte, nu depindea de tine. Probabil ca nu ti-a picat bine, dar ce puteai sa faci? La fel cum si sarbii au inghitit transferul de albanezi din zona acum mult timp, si tu a trebuit sa accepti ca el o place pe cealalta.

Opinia publica nu te-a ajutat. Brangelina este visul american – cei mai frumosi oameni de la Hollywood compun o familie fericita. Angelina e mai sexy, mai populara decat Jennifer: Kosovo independent e sprijinit de americani si de UE.

In povestea asta te poti identifica fie cu Angelina, fie cu Jennifer. Pozitia Romaniei este cea a femeii parasite, a lui Jennifer (sau a Mioarei Roman, poate rezonezi mai bine): “Fufele astea ne fura barbatii. Nu le-ar fi lor rusine, sa strice o casa, sa ia barbatul de langa copiii lui?! Am putea fi oricare dintre noi in locul ei!”

“Poate e doar o aventura!”, unii asa isi spun. “Barbatii se intorc oricum la nevestele lor dupa ce se plictisesc de fufe”. Dar iata ca Angelina si Brad ne-au inselat asteptarile. Sunt un cuplu solid, fac copii si par foarte indragostiti.

Ce a inceput acum ani de zile in Kosovo nu s-a stins in timp, ci a crescut in intensitate, culminand cu proaspata proclamare a independentei.

Jennifer, ti-as spune ca boul nu te merita, vezi-ti de viata ta, sunt destui barbati frumosi la Hollywood. Dar poate ca n-ar trebui sa renunti. Poate ca totusi el mai simte ceva pentru tine si se va intoarce cand isi va da seama ca tu esti ceea ce cauta.

Adica de ce sa renunte sarbii la leaganul civilizatiei lor?! Poate pentru ca albanezii sunt mai incapatanati? Au rusii de partea lor si poate ca situatia se va schimba.

Hang in there, Jennifer! (Si daca nu se schimba lucrurile, repet: boul nu te merita oricum!!)

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Amy
  19/02/2008 at 2:20 PM

  cam fortata comparatia… no offense, i love you blog generally 🙂

 • Reply
  andressa
  19/02/2008 at 2:22 PM

  cam? foarte! :))

 • Reply
  Mihai
  19/02/2008 at 3:04 PM

  si bunica ce zice? socrul ei o placea? faptul ca a fost parasita de atatia nu ii zice ceva? schimba-ti parul, draga Jennifer! blondele nu mai sunt la moda!

 • Reply
  alex
  19/02/2008 at 3:58 PM

  e haios ce ai scris, dar subiectul este chiar trist
  nu este deloc normal ce sa intamplat acolo

 • Reply
  Matei
  19/02/2008 at 5:36 PM

  Jennifer sucks, ma si mir ca a pierdut atata vreme cu ea.

  Si urata si netalentata.

 • Reply
  cat
  19/02/2008 at 11:43 PM

  soro….si terminasi jurnalismul fata? vai de tara noastra

 • Reply
  andressa
  19/02/2008 at 11:44 PM

  cat,
  umor.

 • Reply
  hnu
  20/02/2008 at 1:54 AM

  Esti nedreapta, de ce e musai ca Brad Pittu’ sa fie personaju’ negativ? Asta-i discriminare. Poate ca si Angelina e vaca? Sau si Jennifera? Una ca l-a luat, ailalta ca l-a lasat?

 • Reply
  DeMaio
  20/02/2008 at 11:39 AM

  Minunată analiză politică. Te angajează la “Click” analist militar?

 • Reply
  Madi
  20/02/2008 at 3:08 PM

  Mie mi se pare ca Andressa a facut comparatia asta ca sa dea putin umor subiectului Kosovo (cum a zis si Alex mai sus). Adica nu am nici o indoiala, pentru ca e cat se poate de evident. Dar ma rog, unii…inteleg mai greu :d

 • Reply
  spiridon
  20/02/2008 at 5:37 PM

  Nu, nu… comparatia e buna… doar ca Romania ne e Jennifer, e mama lui Brad.

 • Reply
  spiridon
  20/02/2008 at 5:37 PM

  Nu, nu… comparatia e buna… doar ca Romania nu e Jennifer, e mama lui Brad.

 • Reply
  andressa
  20/02/2008 at 6:48 PM

  Madi,
  de fapt ideea postului a plecat de la o conversatie intre doua fete pe care le-am auzit intamplator pe strada glumind. M-am amuzat si eu. Cred ca e sanatos sa nu ne luam in serios uneori. 🙂

 • Reply
  melina
  20/02/2008 at 9:54 PM

  e usor foarte fortata comparatia chiar. 😉 dar e cea mai amuzanta analiza de politica externa legata de Kossovo dintre toate pe care le-am auzit.

 • Reply
  anaAyana
  22/02/2008 at 10:48 AM

  Îmi plac genul ăsta de comparaţii, dacă ar spune şi pe la TV la fel sigur şi-ar da seama cât sunt de penibili şi s-ar opri nebunia 😀

 • Reply
  RMN
  24/02/2008 at 1:11 AM

  sunt fapte si evenimente pe care daca le tratezi ca mai sus te acoperi de ridicol..plus ca te mai si eticheteaza cititorul de blog ca imatura, superficiala si ignoranta. No offense ?

  Oameni mor acolo. Nu ii desconsidera si ne le lua drama peste picior in felul ( sa nu zic halul) asta.
  Stiu…e o comparatie foarte fortata, o gluma, o analogie. Dupa parerea mea nu se face.

  Numeste-o gafa.

 • Reply
  andressa
  24/02/2008 at 12:09 PM

  RMN,
  unora le plac bancurile cu blonde, altora nu.
  unora le plac si bancurile cu razboiul din vietman sau despre holocaust. si mie imi plac. si stiu cati oameni au murit acolo. totusi pot sa rad la bancuri. nu le numesc gafe.
  dar tu poti numi cum vrei postul meu.

 • Reply
  DeMaio
  27/02/2008 at 12:34 AM

  Andressa, unora, da, le plac bancurile cu blonde. Altora, nu, şi asta este clar ca lumina zilei. Probabil, însă, că nimeni nu adoră statisticile cu morţi. Îi poţi numi “statistică”, Stalin iubea cuvântul ăsta.
  Poţi numi cum vrei postul acesta. O idee rea nu a fost. Dar, Doamne…

 • Reply
  Alex
  03/03/2008 at 1:53 PM

  Sa nu confundam umorul cu bascalia. Cred ca ceea ce ai scris tu intra lejer in categoria bascaliei ordinare fata de lucruri si evenimente care nu necesita astfel de tratamente.

 • Reply
  andressa
  03/03/2008 at 2:20 PM

  Deci sa nu scriu bancuri despre Holocaust, de exemplu? Ca nu radem de lucrurile grave? :)) Fiecare cu propriile… alegeri.
  Stiti bancul ala cu tetrisul? 😛

 • Leave a Reply